Haberler

Sporda Başarının Sırrı Disiplindir"

Teknik direktör Rıza Çalımbay, sporda başarının sırrının disiplinli çalışmak olduğunu ifade etti.

Teknik direktör Rıza Çalımbay, sporda başarının sırrının disiplinli çalışmak olduğunu ifade etti.

Ankara'da Lokman Hekim Üniversitesinde düzenlenen "Türk sporunda antrenörlüğün dünü, bugünü ve yarını" konulu panele teknik direktör Rıza Çalımbay'ın yanı sıra Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) Atletizm Teknik Komite Başkanı Nihat Doker ile Doç. Dr. Haluk Koç katıldı.

Çalımbay, futbol başta olmak üzere Türk sporunun genelinde altyapı eksikliğinin en büyük problem olduğunu vurgulayarak, "Yeterli ve kaliteli altyapı eğitimini almayan sporcular tam profesyonel olamıyor. Avrupalı sporcular yaptıkları şeyi iş olarak görüyor ve işlerinin gerektirdiğini eksiksiz yerine getiriyor. Bizim de sporu bir iş olarak görüp ona göre çalışmamız lazım. Sporda başarının sırrı disiplindir. Disiplin, sporun olmazsa olmazı." ifadelerini kullandı.

Türk antrenörlerin Avrupalı meslektaşlarından hiçbir eksiğinin bulunmadığını belirten Çalımbay, "Spor camiasında menajerler çok etkili. Türk antrenörlerin yurt dışında görev almamasında da menajerlerin rolü var. Türk takımları, milli takımımız ne kadar başarılı olursa, antrenörlerimizin de önü o kadar açılır. Hepimiz yurt dışında çalışabilecek yeteneğe sahibiz. Yurt dışında çalışmak buradan daha kolay. Çünkü orada herkes işinin gerektirdiği sorumluluğa sahip." şeklinde konuştu.

Panele katılan konuşmacılar, antrenörlük mesleğine ilişkin deneyimlerini üniversite öğrencileriyle paylaştı.

Kaynak: AA / Spor

Rıza Çalımbay Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title