Haberler

Kuvayi Milliye" Oyunu Sahnelendi

Şair ve yazar Nazım Hikmet Ran'ın yazdığı ve Yıldırım Fikret Urağ'ın yönettiği "Kuvayi Milliye" oyunu Kadıköy Halk Eğitim Sahnesinde tiyatroseverlerle buluştu.

Şair ve yazar Nazım Hikmet Ran'ın yazdığı ve Yıldırım Fikret Urağ'ın yönettiği "Kuvayi Milliye" oyunu Kadıköy Halk Eğitim Sahnesinde tiyatroseverlerle buluştu.

Pafta Tiyatro tarafından sahnelenen oyunun yönetmeni Yıldırım Fikret Urağ, oyun öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuvayi Milliye Destanı'nı Türkiye'de ilk sahneleyenlerden biri olduğunu ve oyunun Pafta Tiyatro ekibinin ilk oyunu olduğunu söyledi.

Urağ, bu yılın Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılı olmasının kendilerini bu oyunu sahnelemeye motive ettiğini belirterek, "Kuvayi Milliye'yi sahnelenmek istememizdeki amaç sadece anmak değil. Ülkemiz zor günlerden geçiyor, özellikle uluslararası konjonktürden bahsediyorum. Kuvayi Milliye bu milletin zorluklar karşısında bütün farklılıklarına rağmen nasıl bir araya gelebildiğini gösteren bir destan, o yüzden bize geleceği tarif eden ve geleceğe ışık tutan bir destan. Birlik ve beraberlik duygusunun önemini gençlerimize hatırlatalım ve öğretelim diye sahneliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Milli Mücadele ve Kuvayimilliye hareketinin akılalmaz yokluk ve yoksunluklara rağmen kazanıldığına dikkati çeken Urağ, "Bizim oyunumuz en çok bunu vurguluyor. Sahnede son derece yalın bir sahne dili bulacaksınız ama o yalınlığın içinde bence çok görkemli bir anlatım var. Oyunun başrolünde halkımız var." ifadelerini kullandı.

Kuvayi Milliye oyunun bu yıl 5. kez sahneleneceğini vurgulayan Urağ, şunları kaydetti:

"Aslında bu sezon oyun hiç çalışmayacaktık ama genç bir kadro oluşunca o genç enerjiyi zapt etmek zor oldu. O yüzden sezon ortasında başladık ve sezon sonuna kadar da ancak 5 oyun oynayabilecek yer bulabildik. Önümüzdeki sezon devam edeceğiz. Hatta biz bu oyunu sadece İstanbullulara değil bütün Türkiye'ye bu oyunu izletmek istiyoruz. Bir sosyal sorumluluk projesi olsun istiyoruz. Kalabalık bir kadromuz var o yüzden bizim olanaklarımız ne yazık ki sınırlı bu tür turneler yapabilmek için ancak her türlü desteğe açığız. Buradan çağrı olsun bu. Çünkü bu destanın özellikle genç evlatlarımız tarafından mutlaka bilinmesi ve duyulması gerekiyor. En büyük hayalimiz bu, bütün Türkiye'de bu oyunu oynamak."

Yıldırım Fikret Urağ'ın yönetmenliğini yaptığı oyunun, yönetmen yardımcılığını Özge Aydoğan, Bircan Çağlar ve Onur Sarıaltın, ışık tasarımını Kemal Yiğitcan, kostüm tasarımını Nihal Kaplangı, hareket düzenini ise Cihan Yöntem üstleniyor.

Nazım Hikmet'in kaleme aldığı Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı yıllarında Anadolu insanının direnişini konu alan oyunun kadrosunda, Ebru Unurtan Urağ, Şebnem Dokurel Topçuoğlu, Bulut Akkale, Ertuğrul Akmeşe, Sema Aslan, Özge Aydoğan, Gülşah Baki, Başak Aycan Bayrak, Gamze Boz, Bircan Çağlar, Deniz Değirmenci, Berkay Demirel, Ahmet Demirer, Hikmet Eren, Kardelen Hacıoğlu, Gizem Kavak, Özden Selim Karadana, Serhat Keleş ve Merve Lav bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Nazım Hikmet Ran Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title