Haberler

Aa Personeline Kıdem Sertifikası Töreni

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, "AA, son yıllarda Türkiye'de habercilik anlamında çok daha ön plana çıktı. Bunun sebebi Abdulkadir Nişancı gibi kardeşlerimiz." dedi.

AA personeli Ankara Konağı'nda düzenlenen iftarda bir araya geldi. Programda 20-25 yılını dolduran personele sertifikaları törenle verildi.

Genel Müdür Yardımcısı Mutanoğlu, burada yaptığı konuşmada, Ajansta görev yaptıkları 4,5 yıllık sürecin seçimler, uluslarası krizler, savaşlar, bombalı saldırıların yaşandığı yoğun bir dönem olduğunu, AA'nın bu zor dönemi alnının akıyla atlattığını söyledi.

Haberciliğin devlet memurluğuna benzemediğini anlatan Mutanoğlu, hayatın her gün, Türkiye gibi ülkelerde her an yeniden kurulduğunu ifade etti.

Mutanoğlu, "Her bir haber, her bir bilgi hayatın yeniden kurulduğu süreçte bizim için yeni bir kriz, yeni bir olay demek ve bütün bu süreçte bu olayları doğru şekilde yönetmemiz demek. Çok şükür, başta Genel Müdürümüz Şenol Kazancı, Genel Müdür Yardımcımız Mustafa Özkaya, haberde ve idaredeki yönetici arkadaşlarımız, her biriyle bugüne kadar hiç birliğimizi, dayanışmamızı bozmadan ortak hareket ettik. Senkronize bir tavırla olaylara yaklaştık ve çok şükür büyük bir sıkıntı olmadan bugünlere geldik." diye konuştu.

AA'nın yeni dönemde de daha güzel işler yapma hedefinde olduğunu belirten Mutanoğlu, şunları kaydetti:

"AA, son yıllarda Türkiye'de habercilik anlamında çok daha ön plana çıktı. Bunun sebebi Abdulkadir Nişancı gibi kardeşlerimiz. AA'nın, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir tarafında sessiz kahramanları var. Biz onları ismen tanıyoruz ama böyle bir durum oluştuğunda Abdülkadir kardeşimizin başına gelen hadisede olduğu gibi o zaman biraz daha yakına iniyoruz, bu arkadaşımız, kardeşimiz kimmiş diye, bakıyoruz ki mükemmel bir insanmış. Böyle mükemmel insanlarla dolu bir kurumda çalışıyoruz. Orada, ülkesine, vatanına, milletine, ailesine bağlı, iki çocuk sahibi bir kardeşimiz, hasta olmasına rağmen, eşinin uyarılarına rağmen, 'bugün dağa çıkacağım' diyor ve dağa gidiyor. Orada da kepçe operatörü kendisini 'orası çok tehlikeli, çıkma, kayabilirsin' diye uyarıyor. Diyor ki 'buradan çok daha iyi görüntü alırım.' Kim için? AA için, Türkiye için, Türk medyası için. Türk medyası için, AA için canını veren, o riski alan bir arkadaşımız, kardeşimiz."

Editöründen muhabirine, grafikerinden mütercimine kadar her birimdeki AA personelinin bu duvarı oluşturan tuğlalar olduğunu ifade eden Mutanoğlu, "Yoksa birimiz müdür, birimiz başka bir şeyiz önemli değil. Önemli olan Türkiye'de gerçekten efsanevi bir habercilik yapıyoruz. Bu çok açık, çok net görünüyor. Bunun da mimarı Abdulkadir Nişancılar ve sizlersiniz." şeklinde konuştu.

"AA'da aynı zamanda ülkeme de hizmet ediyorum"

İnsanların birbirine güleryüzle bakmalarının, teşekkür etmelerinin, birbirlerini hatırlamalarının önemine işaret eden Mutanoğlu, şöyle devam etti:

"Mesele her zaman yüz yüze bakabileceğimiz, her zaman birbirimizi gördüğümüzde sarılabileceğimiz dostluklar, arkadaşlıklar, kardeşlikler oluşturmaktır. Burada onu yapmaya çalışıyoruz, o duyguları oluşturmaya çalışıyoruz. AA'nın bir çok ferdi bu duyguları yüreğinde hissediyor, AA'da çalışmaktan dolayı gurur duyuyor. Tıpkı benim gurur duymam gibi."

Büyük kızıyla arasındaki bir anekdotu paylaşan Mutanoğlu, kızının kendisine, bugüne kadar pek çok kurumda çalıştığını hatırlatarak en çok nerede gurur duyduğunu sorduğunu, ona "Anadolu Ajansı" yanıtını verdiğini anlattı.

Mutanoğlu, "Çünkü AA'da aynı zamanda ülkeme de hizmet ediyorum." ifadesini kullandı.

Her gün yöneticilerle iletişim halinde olduklarını aktaran Mutanoğlu, AA'da aldıkları her bir kararın ülkeye, vatana, millete faydasını tartıştıklarını kaydetti.

Metin Mutanoğlu, "Ülkemiz gerçekten fiziki olarak da coğrafi olarak da insani olarak da dünyanın en güzel ülkesi. Dolayısıyla buraya karşı ciddi bir rağbet var, ciddi bir operasyon ihtiyacı görüyorlar ve bu ülkeyi ele geçirmeye çalışıyorlar ve bizim de buna karşı bu ülkenin bir ferdi olarak ülkemizi nasıl daha büyük bir ülke haline getirebiliriz, nasıl kalkındırabiliriz bunun hesabını yapmamız gerekiyor. Şu ana kadar bu birlik, bütünlük, beraberlik içinde bütün kardeşlerimizin emekleri, sizlerin emekleriyle bu iş buraya kadar geldi. İnşallah çok daha iyi bir döneme geçeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Gelecek sene İngilizce servisinin dünyada artık marka haline getirecek bir çalışma içinde olduklarını, ayrıca çalışanların sorunlarına çözüm üretmek üzere bir danışma kurulu oluşturulacağını vurgulayan Mutanoğlu, "Yeni dönemde inşallah el birliğiyle elimizden gelen gayreti göstererek ajansı çok daha büyük yerlere taşıyacağız." dedi.

Konuşmanın ardından kurumda 20-25 yılını dolduran Selçuk Aval, İsmail Duru, Selma Adabaş, Hakan Kibar, Eşref Fahri, Necati Keleş, Metin Semiz, Emine Dalfidan, Umur Koçak Semiz, Coşkun Ergül, Meltem Öztürk ve İlhami Gürpınar sertifikalarını Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya'nın elinden aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Metin Mutanoğlu Anadolu Ajansı Türkiye CEO Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title