Haberler

Deniz Feneri'nden Üsküp'te Yetimlere İftar

Deniz Feneri Derneği ile Eğitim Bir-Sen tarafından Dünya Yetimler Günü vesilesiyle Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te 100'ün üzerinde yetim ve yakınları için iftar sofrası kuruldu.

Deniz Feneri Derneği ile Eğitim Bir-Sen tarafından Dünya Yetimler Günü vesilesiyle Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te 100'ün üzerinde yetim ve yakınları için iftar sofrası kuruldu.

Üsküp'teki Ensar Derneği iş birliğinde düzenlenen iftar programına Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Üsküp Koordinatörü Aytekin Ayden, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Murat Alkan, Türkiye Maarif Vakfı Kuzey Makedonya Direktörü Mustafa Dillioğlu, Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) Başkanı Hüsrev Emin katıldı.

Büyükelçi Kara, burada yaptığı konuşmada, yetimlere seslenerek kendisini bu çocukların birer annesi olarak görmelerini istediğini ifade ederek, "Her ne zaman sıkıntılarınız olursa lütfen gelin kapılarımızı tıklayın. Tıklayın ki bizler o hayatın keşmekeş dönemlerinden az da olsa kurtulup sizlerle birlikte mutlu olmaya çalışalım." diye konuştu.

Deniz Feneri ve Eğitim-Bir-Sen adına konuşan Erol Ermiş de 3 yıldır bütün Balkan ülkelerindeki kardeşlerini kucaklaşabildiklerini söyledi.

Ermiş, Balkanlarda bulunmayı ve buradaki ihtiyaç sahiplerine hizmet edebilmeyi hayatının en anlamlı uğraşlarından biri olarak gördüğünü aktardı.

Ensar Derneği Başkanı Süleyman Baki ise Deniz Feneri ve Eğitim-Bir-Sen iş birliğinde bu yıl beşincisini düzenledikleri iftar programına 100'ün üzerinde yetim ve yakınlarının katıldığını belirtti.

Amaçlarının dünyaya yetim gelmiş bir Peygamberin ümmeti olarak yetimler hakkında biraz daha farkındalık oluşturmak olduğunu ifade eden Baki, "Amacımız onları iftar soframızda buluşturma, onlarla beraber olmak, onların sıkıntılarını bilebilmek, öğrenebilmek ve buna çözüm üretmeye çalışmak." dedi.

Deniz Feneri Derneği ile Eğitim-Bir-Sen, Kuzey Makedonya'nın yanı sıra Karadağ ve Bosna Hersek'te de iftar programı düzenleyecek.

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Bir Sen Makedonya Üsküp Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title