Haberler

Dha Yurt Bülteni - 5

Ormanda aç kalan PKK'lı köylülerin ihbarıyla yakalandı

Karadeniz'de son yıllarda güvenlik güçlerinin düzenlediği başarılı operasyonlarda ağır darbe yiyen PKK'lı teröristler, tek tek teslim oluyor. Giresun kırsalında 17 Mayıs'ta İran uyruklu 'Kawa' kod adlı Behrüz Dudkanlu'nun Jandarma Özel Harekat (JÖH) timine teslim olmasının ardından, Tunceli'ye geri kaçmaya çalışan, İçişleri Bakanlığı'nın 'Terörden arananlar' listesinde gri kategoride yer alan 'Aras Faraşin' kod adlı PKK'lı terörist Aras Aslan'ın, sığınakların ortaya çıkarılmasıyla ormanda aç kalınca bölgede bir HES şantiyesine gidip yiyecek aradığı esnada köylülerin ihbarıyla yakalandığı belirlendi.

Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı JÖH ve komando timi son 4 yılda Karadeniz kırsalında PKK'lı teröristlerin kabusu oldu. Bölgede geçen yıldan beri İHA, SİHA, Skorsky, Cobra ve Atak helikopterlerinin de katıldığı başarılı operasyonlarla PKK'nın sözde Karadeniz Açılım Grubu teröristleri büyük darbe yedi. Jandarma'nın en seçkin askerlerinden oluşan Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı'na (JÖAK) bağlı Jandarma Özel Operasyon (JÖPER) ve JÖH timleri, Karadeniz dağlarını didik didik arayarak büyük çaba sarfetti.

KARADENİZ'DE PKK'NIN İZİ SİLİNDİ

2016 yılında Ordu'nun Mesudiye ve Gölköy ilçesi kırsalında 7 PKK'lı teröristin öldürülmesiyle bölgede eylemlerini artıran PKK'lı teröristler, Trabzon Maçka ilçesinde, Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile Eren Bülbül'ü şehit etti. Karadeniz'de ki operasyonlarda aralarında 'kırmızı kategori'de arananlarında olduğu 19 terörist öldürülürken, 5 terörist yaralı ele geçirildi. 4 PKK'lı terörist te teslim oldu. Giresun kırsalından kaçan 2 PKK'lı teröristte Tunceli'de etkisiz hale getirildi. Son operasyonlarla birlikte PKK'nın Karadeniz'de izi de tamamen silindi.

GÜNLÜKTE ŞİFRE ÇÖZÜLDÜ, 12 NOKTADA ARAZİ TARANDI

2017 yılında Giresun kırsalında 'Aram' kod adlı Mustafa Tolucan ile 'Agit Van' kod adlı Hasan Demir'in ardından 17 Mayıs'ta İran uyruklu 'Kawa' kod adlı Behrüz Dudkanlu'da teslim oldu. Giresun kırsalında PKK'lı teröristlere ait sığınakların birinde Mustafa Tolucan'ın yazdığı günlük ele geçirildi. Günlükte yazan şifreli notları çözen istihbarat birimleri, teröristlerin tüm geçiş güzergahları ile sığınaklarını tek tek belirlemeyi başardı. Tunceli üzerinden Karadeniz kırsalında Behrüz Dudkanlu ile Aras Aslan'a takviye gelmeyince, fikir ayrılığına düşen iki terörist ayrıldı. Behrüz Dudkanlu 17 Mayıs'ta teslim olmasının ardından, verdiği ifadeler doğrultusunda Aras Aslan'ın yakalanması içinde bölge ablukaya alındı. Giresun Çamoluk-Alucra, Espiye-Yağlıdere, Güce-Doğankent Gümüşhane Kelkit-Şiran, Erzincan-Refahiye bölgesinde 12 noktada arazi arama-tarama faaliyeti yoğunlaştırıldı.

TRABZON VE GİRESUN'DA 3 SIĞINAK 9 DEPO BULUNUP İMHA EDİLDİ

Ordu, Giresun, Tokat, Gümüşhane ve Trabzon kırsalında yaklaşık bin 800 JÖH, komanda ve PÖH timinin katıldığı operasyonlarda, Giresun kırsalından Tunceli'ye kaçmaya çalışan Aras Aslan'ın 2 gün önce Güce bölgesinde görüntüsü elde edildi. Giresun Espiye ve Doğankent'te içinde silah ve yaşam malzemesi ile yiyecek olan 2 sığınak ile 5 depo bulunarak imha edildi. Trabzon Maçka kırsalında ise 1 sığınak ile 4 depo bulunarak imha edildi. Depolarda,  2 yıl önce Maçka ilçesinde PKK'nın silahlı saldırısında Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile şehit olan Eren Bülbül'ün köydeki evinden çalınan erzakın da bulunduğu ortaya çıktı.

HES ŞANTİYESİNE GİDİP YİYECEK İSTEDİ

JÖH ve komando timlerinin teröristlerin geçiş güzergahlarını kesmesi, sığınaklarında ortaya çıkarılarak imha edilmesiyle ormanda aç kalan Aras Aslan, Espiye'de bir HES şantiyesine giderek yiyecek istemesi üzerine, vatandaşların ihbarıyla sağ olarak yakalandı. Aslan'ın silah ve teçhizatlarının bulunması için de bölgede operasyonlar yoğunlaştırıldı. 2 teröristin kış üstlenmesini Espiye'de geçirdiği ve kış boyunca da hiç sığınaktan dışarıya çıkmadıkları belirlendi. Giresun Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise,  "Güce Espiye ilçeleri sınırında bulunan bir HES şantiyesine 1 BTÖ mensubunun geldiğinin ihbar edilmesi üzerine süratle hareket eden birliklerimiz tarafından BTÖ üyesi Aras Faraşin (K) Aras ASLAN sağ olarak yakalanmıştır" ifadelerine yer verildi.

SİLAH DEPOSU ARANIYOR

Behrüz Dudkanlu'nun bölgede yer göstermeye devam ettiği, Aras Aslan'ın da Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından sorgulanacağı belirtildi. PKK'nın sözde Karadeniz Açılım Grubu teröristlerin tamamının etkisiz hale getirilmesinin ardından, bölgede olduğu tahmin edilen PKK'ya ait Karadeniz'in en büyük silah deposunun olduğu sığınağın bulunması için de ormanlar karış karış aranıyor.

TUNCELİ'DEN YENİ TERÖRİST GRUP HAZIRLIĞI

PKK'nın sözde Karadeniz Açılım Grubu teröristlerinin tamamının yok edilmesi üzerine, Kandil talimatıyla Tunceli üzerinden yeni bir grubun tekrar Karadeniz kırsalına gönderilmeye hazırlandığı da istihbarat birimleri tarafından belirlendi. 17 kişilik yeni terörist grubun korktukları için bölgeye gelmek istemedikleri ortaya çıkarken, güvenlik güçleri sınır hattında da tedbirleri artırdı.

İHBAR EDENE ÖDÜL VERİLECEK

İçişleri Bakanlığı'nın 'Terörden arananlar' listesinde gri kategoride yer alan 'Aras Faraşin' kod adlı PKK'lı terörist Aras Aslan'ın yakalanmasını sağlayarak ihbarda bulunan köylülerin de ödüllendirileceği belirtildi.

ARŞİV GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR

AKTÜEL GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

ORDU,

========================

Çelik kasa hırsızları yakalandı

Adana'da bir iş yerinin tel örgüsünü keserek içeride bulunan çelik kasayı çalan 5 kişiden 4'ü yakalandı.

Olay, Seyhan ilçesi İstiklal Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, akşam saatlerinde tatlı satan bir firmaya gelen 5 şüpheli, iş yerine girdi. Burada bulunan çelik kasayı geldikleri elektirikli bisiklete yükleyen şüpheliler olay yerinden kaçtı. Bir süre ilerleyen şüpheliler elektirikli bisikletin şarjı bitince taksi çağırarak, çelik kasayı bu araca yükledi. Sabah iş yerine gelen Celal Ö., çelik kasanın yerinde olmadığını görünce polisi aradı. Olay yerine gelen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Olayın meydana geldiği yerdeki güvenlik kameralarını inceleyen polis şüphelilerin Hacı Alper K. (24), Mustafa K. (19), Mahsur K. (30), Bayram A. (20) ve Mehmet Şerif C. (20) olduğunu saptadı. Zanlıların adreslerine baskın yapan polis, Hacı Alper K, Mustafa K. Mehmet Şerif C. ve Mahsur K. 'yı yakaladı. Sorguya alınan Mehmet Şerif C., "Kasada 300 bin lira olduğunu öğrenip, soygunu gerçekleştirdik. Çelik kasası, açtık içinden 30 bin lira çıkınca parayı aramızda bölüştük" dedi. İşlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen Hacı Alper K, Mustafa K. ev hapsine çarptırıldı, Mehmet Şerif C. ve Mahsur K. ise tutuklandı. Polis firari Bayram A.'yı yakalamaya çalışıyor.

Görüntü Dökümü

-----------

Kasa hırsızları güvenlik kamera kayıtları

Zanlıların Adli tıp birimine getirilmesi

SÜRE: 01'41"    BOYUT: 187 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: ADANA,

======================

Van'da 75 kilo eroin ele geçirildi

VAn'da polisin şüphe üzerine durdurduğu minibüsün yan döşemelerinde zulalanmış 75 kilo 640 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alınırken, kentte 1 Ocak'tan bu yana  ele geçirilen eroin miktarının 2 ton 512 kilo 776 gram olduğu bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Edremit ilçesi Kurubaş Mahallesi'nde oluşturulan uygulama noktasında şüpheli gördükleri bir minibüsü durdurdu. Narkotik köpeği 'Şila' ile araç içinde yapılan detaylı aramada, minibüsün yan döşemeleri içerisine zulalanmış 75 kilo 640 gram eroin ele geçirildi. Eroin paketlerinin üzerinde bulunan 'Zerdüşt' dini simgesi ise dikkat çekti. 1 şüpheli gözaltına alınırken, soruşturma devam ediyor.  Emniyet Müdürlüğü, 1 Ocak'tan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 2 ton 512 kilo 776 gram eroinin ele geçirildiğini, geçen yıl aynı tarihler arasında ise 2 ton 196 kilo 300 gram eroinin ele geçirildiğini bildirdi.

Görüntü Dökümü

-----------

-Minibüste yapılan aramalar

-Yan döşemelere zulalanmış eroninin bulunması

-Eroinin çıkarılması ve kontrol edilmesi

-Eroinin emniyette teşhir edilmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Orhan AŞAN/VAN,-

============================

Fasulye serasında kenevir üretimi

Mersin'deki bir fasulye serasında hint keneviri yetiştirdiği belirlenen A.S., tutuklandı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, A.S.'nin merkez Akdeniz ilçesindeki Anadolu Mahallesi'ndeki bir fasulye serasında hint keneviri yetiştirdiğini belirledi. Damlama sulama sisteminin de kurulduğu seraya baskın yapan ekipler, ekili halde 480 kök kenevir ele geçirdi. Sökülen keneviri yakarak imha eden polis, A.S.'yi gözaltına aldı. Emniyette sorgulanan şüpheli, işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Görüntü Dökümü

-------------

Emniyet görüntüsü

Adliye görüntüsü

Sera içinden görüntü

Kenevirin genel ve detay görüntüleri

SÜRE: 01'51"     BOYUT: 199

Haber: Adnan AÇIKGÖZ - Kamera: MERSİN,

=====================

Belediye güneşten elektriğini üretirken, 10 ayda 300 bin lira kazandı

Afyonkarahisar'da, Kızılören Belediyesi tarafından 1 milyon 271 bin lira bedelle kurulan 966 panelden oluşan güneş enerji sistemi belediyenin elektrik ihtiyacı karşılarken, 10 ayda 300 bin lira gelir sağladı.

Nüfus olarak Türkiye'nin en küçük 11'inci, Afyonkarahisar'ın ise en küçük ilçesi olan 2 bin 200 nüfuslu Kızılören'de, Belediye tarafından güneş enerjisiyle elektrik üretme sistemi kurma kararı alındı. Kızılören Başkanı MHP'li Ali Erol öncülüğünde etüt ve plan çalışmaları hızla tamamlanarak İller Bankası'ndan 10 taksitle 1 milyon 271 bin lira kredi alındı. Bu krediyle ilçe girişinde belediyeye ait 5 bin metrekarelik alana 940 panelden oluşan ve saatte 248 kilovat elektrik üretimi yapılan güneş enerji sistemi kuruldu. Geçen temmuz ayı başında çalışmaya başlayan sistemle elektrik üretimi yapılırken, dağıtım şirketiyle yapılan anlaşma gereği, belediyenin harcadığı elektrik miktarı düşüldükten sonra belediye kasasına yaklaşık 10 ayda 300 bin lira girdi.

Kızılören Belediyesi proje sorumlusu Osman Altınsoy, yaklaşık iki yıl önce belediyeye ek gelir sağlamak, belediyenin elektrik masrafını düşürmek için 240 kilovatlık güneş enerji santrali kurduklarını söyledi. Santralin yaklaşık 10 aydır çalıştığını kaydeden Altınsoy, "Santralimizde 966 güneş paneli bulunuyor. Saatte 240 kilovat elektrik üretimi yapıyoruz. İller Bankası'ndan 1 milyon 271 bin lira kredi kullanmıştık. Hesaplarımıza göre projemiz 5 yılda kendisini ödeyecek. Şu anda ayda 30 bin lira civarında gelir elde ediyoruz. 10 ayda toplam 300 bin lira gelir sağladık" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------

-Kızılören ve sistemi yazan tabeladan görüntü

-Sistemin geniş açı genel görüntüsü

-Güneş panelleri yakın görüntü

-Belediye çalışanı ve proje sorumlusu Osman Altınsoy, güneş panelleri ve sistemde inceleme yaparken görüntü

-RÖP: Osman Altınsoy (Belediye çalışanı ve proje sorumlusu)

-Güneş panellerinden görüntü

316 MB /// 02.51ö

Haber-Kamera: Ahmet DAĞLI/KIZILÖREN(Afyonkarahisar),

===================

Otomobilde erkek cesedi bulundu

Aksaray'da Vehbi Emin Solmaz (17), boş arazide bahçe duvarına çarpmış  olan otomobilin içinde boynunda  ip bağlı halde ölü olarak bulundu. Solmaz'ın boynundaki ipin bir parçasının da yaklaşık 100 metre gerideki aydınlatma diğerine bağlı olduğu belirlendi.

Tacin Mahallesi sakinleri bugün saat 08.30 sıralarında boş bir arazide  otomobil olduğunu fark etti. Otomobile yaklaştıklarında aracın bahçe duvarına çarpmış olduğunu ve sürücününde hareketsiz olduğunu gördü. Bunun üzerine polise ve sağlık görevlilerine haber verildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, araç içinde boynunda  ip bağlı olan ve üzerinden Vehbi Emin Solmaz adına kimlik çıkan kişinin öldüğünü saptadı. Çevrede yapılan araştırmada Solmaz'ın boynuna bağlı olan ipin bir parçasının aracın geliş istikametine göre yaklaşık 100 metre gerideki aydınlatma direğine bağlı olarak buldu. Polis, kaza yapan 68 KP 507 plakalı otomobilin de Solmaz'ın bir yakınına ait olduğunu belirledi. Solmaz'ın cansız bedeni otopsi için Aksaray Uygulama ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından belirlenecek. Polis, Solmaz'ın  öldüğünü araştırıyor.

Görüntü Dökümü

--------------

-Otomobilde polisin inceleme yapması

-İpin bulunduğu yerde inceleme yapması

-Genel ve detay

Haber- kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA))

=================

Ciritçi baba ve oğulları

Erzurum'da bu yıl Yarımca Atlı Spor Kulübü'nü kuran ve aynı zamanda cirit sporu ile ilgilenen baba ve 3 oğlu hazırlık maçlarında göz doldurdu. Baba ve oğullarının tek hedefi kuruldukları yıl Türkiye şampiyonu olmak.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenecek olan Mahalli Lig İl Birinciliği maçlarına hazırlık yapan kulüpler, tribünleri dolduran izleyicilere heyecanlı dakikalar yaşatıyor. Erzurum'da 35 yıl cirit oynadıktan sonra bu yıl Yarımca Atlı Spor Kulübü'nü kuran Yaşar Yıldırım (45), oğulları Yılmaz (20) ile 14 yaşındaki ikiz çocukları Erdem ve Yunus Yıldırım ile birlikte at koşturuyor. 7 kişinin yer aldığı cirit müsabakalarında baba ve oğulları kulüplerinin başarılı olması için yapılan hazırlık maçlarında göz dolduruyor. Takımda üç oğlunun yanında olmasının kendisine güç verdiğini söyleyen Yaşar Yılmaz, "Biz bu sporu köylerdeki amca, dayı ve babalarımızdan öğrendik. Ata sporu olduğu için de çok sevdik ve sahip çıktık. 35 yıldır cirit oynuyorum. Çocuklarım büyüyünce kulüp kurmaya karar verdim. Hazırlık maçları yaparak liglere hazırlanıyoruz. Çok iyi bir ekibiz. Hedefimiz kurulduğumuz yıl şampiyon olmak. Bu nedenle sık sık hazırlık maçlarına çıkıyoruz" diye konuştu.

Zübeyde Hanım Ortaokulu sekizinci sınıf öğrencisi Erdem Yıldırım, ikizi, ağabeyi ve babası ile birlikte atlı spor kulübünde cirit oynamanın muhteşem bir duygu olduğunu söyledi. Cirit sporunu babadan oğula sürdürdüklerini vurgulayan Erdem Yıldırım, "Türklerin Orta Asya'dan Anadolu'ya getirdikleri, asırlardan beri sürdürdükleri gelenekler arasında 'savaş oyunu' olarak yer alan atlı cirit, Erzurum'da özellikle bizim gibi köylerde yaşayanların vazgeçemediği en önemli spor dallarından biridir. Cirit babadan oğula devreden bir sevdadır. Yıllardır cirit oynayan babamızın kurduğu kulübün başarılı olması için tüm hünerlerimizi sergiliyoruz. Biz babamızdan, atlı ciritte erliğin, mertliğin yaşar, sportmenliğin yaşadığını, her şeyden önce bir tarih yaşadığını öğrendik. Üç kardeş küçük yaşlardan beri at sırtında olduğumuz için ciritte çok başarılıyız" dedi.

Görüntü Dökümü

----------

-Cirit müsabakasından detaylar

-Baba oğulllarının cirit müsabakasından detaylar

-Baba Yaşar Yılmaz ile röp

-Erdem yıldırım ile röp

-Drone ile çekilen detaylar

Haber: Turgay İpek -Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

====================

Enez'de, lastik botta 27 kaçak yakalandı

Edirne'nin Enez ilçesinde, lastik botla yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan 27 kaçak yakalandı. Meriç Nehri'nde tekneleri arızalanan 2 kaçak ise kurtarıldı.

Enez Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Boztepe Burnu'nun kuzeybatısındaki lastik botta, bir grup kaçak olduğunu tespit etti. Lastik botu durduran ekipler, yasa dışı yollardan Yunanistan'a gitmeye çalışan, Afganistan, Pakistan ve İran uyruklu 4'ü çocuk, 3'ü kadın, toplam 27 kaçağı yakaladı.

Enez'deki Meriç Nehri'nde ise tekneleri arızalanan 2 kaçak, yardım talebinde bulundu. Pakistan uyruklu 2 kaçak, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılarak, karaya çıkartıldı. Kaçaklar, işlemlerinin ardından Edirne İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Haber: Ünsal YÜCEL/ENEZ (Edirne), -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
title