Haberler

AP Seçimlerinde Sağ veya Sol Değil AB'nin Geleceği Oylanıyor"

İspanya Dışişleri Bakanı ve Sosyalist İşçi Partisinin (PSOE) Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerindeki liste başı adayı Josep Borrell, "AP seçimlerinde sağ veya sol değil AB'nin geleceği oylanıyor.

İspanya Dışişleri Bakanı ve Sosyalist İşçi Partisinin (PSOE) Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerindeki liste başı adayı Josep Borrell, "AP seçimlerinde sağ veya sol değil AB'nin geleceği oylanıyor." dedi.

Borrell, AP seçimleriyle ilgili İspanyol basınına verdiği demeçlerde, "AP seçimlerinde oylanan daha fazla sağ veya sol değil. Burada oylanan vatandaşların Avrupa projesinin devamını isteyip istemedikleridir." görüşünü savundu.

" Avrupa Birliği'nin (AB) artık kendi stratejisini oluşturmasının ve bir mantık gücü olarak hareket etmesinin zorunlu olduğunu" savunan Borrell, AB vatandaşlarının artık dünyanın geleceğine ilişkin ne rol oynamak istediklerine karar vermeleri gerektiğini ifade etti.

Türkiye ve AB arasında Aralık 2013'te imzalanan sığınmacılarla ilgili geri kabul anlaşmasına destek veren ve bunu eleştirenleri "cahillikle" suçlayan Borrell, "AB-Türkiye anlaşmasına çamur atanlar ne konuştuklarını bilmiyorlar. Hayalciliği bırakın, gerçeğe dönün. Bu anlaşma, Türkiye'de bulunan Suriyeli sığınmacıların sağlık ve eğitim giderlerinin AB tarafından finanse edilmesini sağladı. Akdeniz'de boğulan sığınmacıların sayısı bin 200'den 80'e indi. Bu anlaşmanın yapılması gerekiyordu." " diye konuştu.

Öte yandan, AB'nin ABD'nin değişen stratejilerine karşı harekete geçmek mecburiyetinde olduğunu vurgulayan Borrell, sözlerine şöyle devam etti:

"AB, ABD'nin karşısında bir mantık gücü olmaya başlamalı çünkü güçlerin dünyasında yaşıyoruz. ABD açık olarak bize, 'Savunmanız bizim sorunumuz değil ve birliğiniz artık rahatsız ediyor.' diyor. Bu yüzden İlk Amerika (America First) görüşüne Birleşik Avrupa (United Europe) diye cevap vermeliyiz. NATO'dan çıkmamız gerek demiyorum ama stratejik bir otonoma sahip olmalıyız ve tepki verme kapasitesine sahip olmamız gerekiyor."

İspanyol sosyalist siyasetçi Borrell, 2004-2007'de AP Başkanı olarak görev yapmıştı. İspanya'da Haziran 2018'de PSOE lideri Pedro Sanchez'in başbakanlığında kurulan azınlık hükümetinde dışişleri bakanı olarak göreve getirilen Borrell, yine Sanchez'in isteğiyle sosyalistlerin AP seçimlerinde liste başı adayı olarak gösterildi.

Katalan sosyalist 72 yaşındaki Borrell'in AP seçimlerinin ardından şu anda İtalyan Federica Mogherini'nin üstlendiği AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilciliğine aday olması öngörülüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği İspanya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title