Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-3

1-EYÜPSULTAN'DA İNŞAAT ALANINDA ÖLEN KÜÇÜK ÇOCUK İÇİN HELALLİK ALINDI

İSTANBUL DHA

Eyüpsultan'da inşaat alanındaki çukura düşerek hayatını kaybeden Baran Geldi için cenaze namazı öncesinde evinin önünde helallik alındı.

9 yaşındaki Baran Geldi İslambey Mahallesi'nde bulunan inşaatta alanında çukura düşerek hayatını kaybetmişti. Baran'ın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından evine getirildi. Baran için evinin önünde helallik alındı. Baran'ın annesi Büşra Karaca, babası Oğuzhan Geldi ve yakınları helallik alındığı sırada gözyaşlarına hakim olamadı.  Baran Geldi'nin öğle vakti Eyüpsultan Cami'nde kılınacak törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Evden görüntü

-Helallik alınması

-Anne ve babadan görüntü

-Genel ve detaylar

23.05.2019 -13.09 Haber Kodu : 190523107

===================================================

2- ERİK ÇEKİRDEĞİ DAYAĞINA 15,5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

*Tuzla'da aracına erik çekirdeği atan 12 yaşındaki M.Y.K.'yı darp eden Ufuk Ö. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Ufuk Ö. hakkında, "Çocuğu hürriyetinden yoksun kılma" ve "Çocuğun basit yaralanması" suçlarından 4 yıl 6 aydan 15 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

*Şüpheli Ufuk Ö.'ye ait UYAP kaydı incelendiğinde şüphelinin suç işlemeyi alışkanlık haline getirdiği kaydedilen iddianamede, bu gerekçe ile şüphelinin alt sınırdan uzaklaşılarak cezalandırılması istendi.

Haber : Yüksel KOÇ / İSTANBUL,

Tuzla'da 28 Nisan 2019 tarihinde 12 yaşındaki M.Y.K.'nın aracına attığı erik çekirdeğini taş zannederek darp eden sürücü Ufuk Ö. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

ORMANLIK ALANA GÖTÜRÜLMEYE ÇALIŞILMIŞ

Bu iddia ile 2 Mayıs 2019 tarihinde tutuklanan Ufuk Ö. hakkında iddianame düzenlendi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 12 yaşındaki M.Y.K.'nın babası ile adliyeye gelerek sanıktan şikayetçi olduğu hatırlatıldı. İddianamede, M.Y.K.'nın, şikayetinde, arkadaşları ile erik topladığını, çekirdeklerini yola doğru attıklarını, sonradan adını öğrendiği şüphelinin üzerine gelerek kendisini darp etmeye başladığını, kendisini ormanlık alana doğru götürmeye çalıştığını, ormanlık alana girerken bir kadının şüpheliye, 'ne yapıyorsun, polise haber vereceğim' demesi üzerine serbest bırakıldığını söylediği belirtildi.

ARACINA TAŞ ATTIKLARINI İDDİA ETTİ

Şikayet üzerine incelenen kamera kaydı ile şüphelinin kullandığı aracın tespit edildiği hatırlatılan iddianamede, şüphelinin ifadesinde, olay yerinde kırmızı ışıkta durduğu sırada çocukların aracına taş attığını, çocuklardan birini yakaladığını, bir anlık sinirle vurduğunu, arkadaşlarının ormanlık alanda olabileceğini söylemesi üzerine oraya doğru giderken bir bayanın hakaret ederek bağırması üzerine çocuğu bıraktığını, yaptıklarından dolayı da pişmanlık duyduğunu söylediği anlatıldı.

ÇOCUĞUN ORMANLIK ALANA GÖTÜRÜLMESİNİ ÖNLEYEN KADIN TANIKLIK YAPTI

İddianamede, M.Y.K.'yı ormanlık alana götüren Ufuk Ö.'ye bağırarak çocuğu elinden alarak ailesine teslim eden G.Y. isimli kadının ifadesine de yer verildi. Ufuk Ö.'nün çocuğa, "bak sana daha neler yapacağım" dediğini duyduğunu söyleyen G.Y., güvenlik görevlilerinden çocuğun adamın elinden alınmasını istediği, bunun olmaması üzerine peşinden giderek polis çağıracağını söylemesi üzerine çocuğun serbest kaldığını söylediği belirtildi.

15.5 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİYLE YARGILANACAK

Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre çocuğun basit tıbbi müdahale ile giderilecek şekilde yaralandığı bilgisine yer verilen iddianamede, şüphelinin, "beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak çocuğu kasten yaralamak" ve "cebir ve hile kullanarak çocuğu hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından 4 yıl 6 aydan 15 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

SUÇ İŞLEMEYİ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMİŞ

Şüpheli Ufuk Ö.'ye ait UYAP kaydı incelendiğinde şüphelinin suç işlemeyi alışkanlık haline getirdiği kaydedilen iddianamede, bu gerekçe ile şüphelinin alt sınırdan uzaklaşılarak cezalandırılması istendi. İddianamenin gönderildiği 67. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek duruşma günü verdi.

NE OLMUŞTU?

Tuzla Aydınlı Mahallesi'nde 29 Nisan 2019 tarihinde arkadaşları ile çekirdek yiyen M.Y.K., aracına erik çekirdeği attığı gerekçesi ile şüpheli Ufuk Ö. tarafından darp edilmişti.

Şikayet üzerine gözaltına alınan Ufuk Ö., mahkeme tarafından elektronik kelepçe ile ev hapsine alınarak serbest bırakılmış, savcılığın itirazı üzerine hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmış, 2 Mayıs 2019 tarihinde de tutuklanmıştı.

Görüntü dökümü:

--------------

-ARŞİV

23.05.2019 -13.11 Haber Kodu : 190523109

==================================================

3-  KADIKÖY'DEKİ HASTANEDE YANGINININ HAVADAN GÖRÜNTÜLERİ

Tahliye edilen hastalar hastane önünde bekledi

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - Murat KORKMAZ - İsa ALMAÇAYIR / İSTANBUL DHA

Kadıköy'de özel bir hastanede elektrik trafosundan kaynaklı olduğu öğrenilen yangın çıktı. Kadıköy Zühtüpaşa Mahallesi, Recep Peker Caddesi'nde bulunan özel bir hastanede dün saat 18.00 sıralarında yangın çıktı. Hastaneden yükselen dumanlar kilometrelerce uzaklıktan göründü. Yangın nedeniyle hastalar tahliye edildi. Hastalar hastane binası önünde beklerken, yoğun bakımdan çıkarılan iki hasta ise başka bir hastaneye sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürüldü. Yangının hastanenin trafosundan kaynaklı çıktığı belirtildi. İtfaiye ekipleri çalışmalarını incelemelerini tamamladıktan sonra hastaneden ayrıldı. Hastanedeki yangın havadan da görüntülendi.

Görüntü Dökümü:

------------

-Olay yerinden görüntü

-Kapı önündeki hastalar

-İtfaiyenin müdahalesi

-Yangının havadan görüntüleri

23.05.2019 -12.50 Haber Kodu : 190523099

23.05.2019 -12.51 Haber Kodu : 190523100

===================================================

(Geniş haber)

4-BAKAN SOYLU: HİLELERİ, YSK'NIN GEREKÇELİ KARARI ORTAYA KOYMUŞTUR

Haber-Kamera: Ümit UZUN-Harun UYANIK/İSTANBUL,

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hileleri, dün YSK'nın gerekçeli kararı ortaya koymuştur" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Arnavutköy Belediye Davet Salonu'nda düzenlenen 'Muhtarlar Toplantısı'nda 36 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Bakan Soylu,  burada yaptığı konuşmada Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın bir karar verdiğini belirterek, "Gerekçeli kararını verdi. Gerekçeli kararında tam da bizim söylediğimiz ve iddia ettiğimiz meselelerin tamamını gerekçeli kararında ortaya koydu. Tartışma şu. YSK'da 7 kişi tekrarlanması konusunda karar verdi. 4 kişi tekrarlanmaması konusunda karar verdi. Herkes işine gelen tarafı öne çıkarmaya çalışıyor. Seçimin tekrarlanmasına karar verenlerin niçin karar verdiklerine bakmak lazım. İtiraz edenler zaten itiraz gerekçeleriyle beraber seçimin tekrarlanmamasını istiyorlardı. Aynen dediğimiz gibi. Sandıklarda mühürsüz çıkan oylar var. Aynı zamanda sandık başkanlarında kamu görevlisi devlet görevlisi olmayanlar var. Aynı zamanda sayım döküm cetvellerinden sandık torbaları içerisinde bulunmayanlar. Tutanak bulunmayanlar. Bütün bunların üzerinden 30 bin 280 oyun bir şekilde sonuca tesir edecek açıdan tespit edilemeyen sonuçlarla oluştuğunun hükmünü bir şekilde değerlendirerek ortaya koydu" dedi.

"HUKUK DİLİYLE SÖYLEDİ BİZİM SÖYLEDİĞİMİZ GİBİ SÖYLEMEDİ"

"Seçmen iradesinin sandığa yansımasında problem olabilir ya da olmayabilir" diyen Bakan Soylu, "Olan alanlar var olmayan alanlar var. Ama mesele seçmenin sandığa attığı oyda ve o zarfın içerisine koyduğu pusulada değil. YSK'nın kararı da aynı şekilde bunu göstermiştir. Problem şuradadır. Onun oyunu sandığa atmasında ve zarfın içerisine oyları koymasında bir problem değil. Tam tersi sandıklar açıldıktan sonra oyların sayımı ve dökümünde ortaya konulan yanlışlıklar usulsüzlükler ve hileleri dün YSK'nın gerekçeli kararı ortaya koymuştur. Kanuna aykırı olduğunu ispat ettiği değerlendirdiği bütün sonuçları gerekçeli kararına yansıtmıştır. Birtakım aklı evveller diyorlar ki, 'YSK kararında çalmayı söylemedi' tam da söyledi. Hukuk diliyle söyledi. Bizim söylediğimiz gibi söylemedi. 30 bin 200'ün üzerindeki oyun sayım döküm cetvellerinden tutanağına kadar yok olduğunu bunun da o oyların ve oradaki sonuçları yok hükmüne getireceğini çok net bir şekilde altını çizdi" ifadelerini kullandı.

"BEYLİKDÜZÜ'NDE BİR YAŞAM VADİSİ YAPILDI. ONU DA BİZİM ARKADAŞIMIZ YAPTIö

İstanbul'un iki adayı olduğunu ve milletin bu iki kişi üzerinden karşılaştırma yapacağını belirten Soylu, "Beylikdüzü belediye başkanıyken 5 yılda ne yapıldığına bir bakmak lazım. İyi ürün sahibini hemen bulur. Müşterisini de bulur. Beylikdüzü'nde ne yapıldı? Bir yaşam vadisi yapıldı. Onu da bizim arkadaşımız yaptı. Yusuf Uzun, yüzde 90'dan daha fazlasını yaptı. Bu karar İstanbul'un kararı olacak" diye konuştu.

Soylu, "İstanbul'u en huzurlu kent haline getirmek zorundayız. Bunda da çok rahat bir şekilde imkanımız olduğunu görüyoruz. Bu şehrin güvenliği ile ilgili çalışmalarımız da devam edecektir. İstanbul dünyanın en güvenli metropollerinden birisi haline getirilecektir. Bekçi verdik İstanbul'a. Türkiye'ye 21 bin bekçi verdik, İstanbul'a 4 bin 200 civarında, şimdi bin 200 bekçi daha veriyoruz. İstanbul'daki bekçi sayımızı 5 binin üzerine çıkarıyoruz" dedi.

"Polis sayısını da artırıyoruz" diyen Soylu, "Son mezun verdiğimiz 2 bin 500 polisin 2 binini daha İstanbul'a gönderiyoruz. Ağustos ayında mezun vereceklerimizin de 3 binini İstanbul'a gönderiyoruz. Gelecek bin 200 bekçi ve polis amirlerinden de göndereceklerimizle, hakikaten İstanbul'un polis ihtiyacının bir bölümünün, yani FETÖ'den dolayı arındırdıklarım da dahil olmak üzere, İstanbul'a gelen düzenli düzensiz göçü de hesaba katarak onların oluşturduğu hareketliliği hesaba katarakö dedi.

Görüntü dökümü:

---------------

-Bakan Soylu'nun açıklamaları

23.05.2019 -12.38 Haber Kodu : 190523090

==============================================

5- ESENYURT'TA HAFİF TİCARİ ARAÇ MOTOSİKLETE ÇARPTI: 2 YARALI

Haber-Kamera: Ersan SAN/İSTANBUL,

Esenyurt'ta cadde üzerinde seyreden bir araca ara sokaktan çıkan motosiklet çarptı. Motosiklet üzerindeki 2 Suriyeli yaralandı.

Kaza, Doğan Araslı Bulvarında saat 11.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre kaskı olmayan motosiklet sürücüsü, ara sokaktan hızla caddeye çıktı. 01 EVU 89 plakalı hafif ticari araç sürücüsü aniden önüne çıkan motosiklete çarptı. Kaza sonrası yola savrulan motosiklet üstündeki Suriye uyruklu iki erkek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar hastaneye kaldırdı.

Görüntü dökümü:

--------------------

-Olay yeri

-Motosikletin görüntüsü

-Aracın görüntüsü

-Vatandaşlar

-Polis ekipleri

-Ambulansın görüntüsü

-Genel ve detaylar

23.05.2019 - 12.49 Haber Kodu : 190523098

=========================================

6- "TAŞLI ÇETE" YAKALANDI

Ali AKSOYER/İSTANBUL

İstanbul'da 20 gün içinde 9 işyerine girerek yaklaşık 1,5 milyon liralık hırsızlık yapan 7 kişilik şebeke  gözaltına alındı. Daha önce bir çok kez yakalanan şüpheliler, hırsızlık yapacakları yerlerin kapılarını yada camlarını taşla kırarken güvenlik kamerasına yansıdı.

İkitelli'de 18 Nisan 2019 tarihinde bir işhanına gelen silahlı ve maskeli şüpheliler işyeri bekçisini tehditle etkisiz hale getirerek içeri girdi. Şüpheliler içerde buldukları elektronik eşyaları çalarak kaçtı. Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmada güvenlik kameraları incelenerek şüphelilerin eşkalleri belirlendi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken 4 gün sonra Esenyurt'ta bir ayakkabı imalathanesinin kasasından 500 bin liralık hırsızlık meydana geldi. Polis yaptığı incelemede olayın bir önceki olayı gerçekleştiren kişiler tarafından yapıldığını tespit etti.

HIRSIZLAR DAHA ÖNCEKİ YÖNTEMİ KULLANINCA YAKALANDILAR

Şüphelilerin olaylar sırasında kullandıkları yöntem sayesinde tespit edildiği öğrenildi. Polis güvenlik kameralarını incelediğinde şüphelilerin olay yerine geldiklerinde ellerindeki taşlarla vitrin camı yada kepenkleri kırdığını tespit etti. Bu yöntemi kullanan ve iki yıl önce yakalanan bir başka çete ile ilgili yapılan araştırmada kısa süre önce serbest kaldıkları öğrenildi. Yapılan incelemede hırsızlık olaylarını aynı kişilerin yaptığı ortaya çıktı.

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler 17 Mayıs 2019 tarihinde harekete geçen polis 3 ayrı ilçede düzenlediği baskında aralarında çete lideri Hakan D.(24)'ün de aralarında bulunduğu 7 kişiyi gözaltına aldı.

1,5 MİLYON LİRALIK HIRSIZLIK YAPMIŞLAR

Hırsızlık Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerin 18 Nisan-9 Mayıs tarihleri arasında 9 işyerine girerek yaklaşık 1,5 milyon liralık hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Şüphelilerin hırsızlığa giderken kullandıkları otomobile aldıkları benzinin bile parasını vermeyerek kaçtıkları öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye gönderildi. Şüphelilerden aralarında çete lideri Hakan D.'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanırken, 2 kişi serbest bırakıldı.

Görüntü dökümü:

------------------------

-(GÜVENLİK KAMERASI)

-Taşlarla kepenkleri kırmaları

-İKİTELLİ

-Hırsızların araçla gelmeleri

-Güvenlik görevlisinin kabinine girmesi

-Diğerlerinin içeri yönelmesi

-ESENYURT

-İçeri girmeleri

-Yaptıkları hırsızlıklar

-Benzinlikten kaçmaları

-(AKTÜEL GÖRÜNTÜLER)

-Şüphelilerin emniyetten çıkışı

-Genel ve detaylar

=================================================

7- VEFAT EDEN HAKİM İÇİN BAKIRKÖY ADLİYESİNDE TÖREN

Haber: Serpil KIRKESER  /  Kamera: İSTANBUL DHA

Kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Bakırköy 13. Asliye Ceza Hakimi Lale Yıldız (52) için adliyede tören düzenlendi.  Bakırköy Adalet Sarayı'nın bahçesinde düzenlenen törene Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Sırrı Topluyıldız,  İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, hakim, savcılar ile adliye personeli katıldı. Törende konuşan Başsavcı Sırrı Topluyıldız, "Hakim Lale Hanım'ı önceki çalıştığım yerden tanıyorum.  Çok güzel bir insandı. İyi bir hakimdi. Hak ve adaleti dağıtma endişesi taşıyan, bu şekilde çalışan bir kardeşimizdi. Genç yaşta kalp rahatsızlığı nedeniyle uzun süre tedavi gördü. Dün de hakkın rahmetine kavuştu.  Çok zor bir hayatı oldu. Hakime Hanım ile Anadolu Adliyesi'nde beraberdik. Herkesin gerçekten sevdiği saydığı,  attığı imzaya güvenilen bir arkadaşımızdı, kardeşimizdi. Ailesine büyük sabırlar diliyorum. Allah mekanını cennet etsin, Allah rahmet eylesin" dedi.  Hakim Lale Yıldız'ın yarın Çorum'da toprağa verileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Başsavcının konuşması

-Emniyet Müdürü Çalışkan'dan görüntü

-Katılanlardan görüntü

-Cenazenin araca konması

-Genel ve detaylar

=======================================

8-TÜSİAD BAŞKANI KASLOWSKİ: ÇÖZEMEYECEĞİMİZ HİÇBİR SORUN YOK

Haber-Kamera: Gülseli KENARLI-Cemal YURTTAŞ- Onur MERİÇ/İSTANBUL,

TÜSİAD ve Koç Üniversitesi ortaklığı ile oluşturulan Ekonomik Araştırma Forumu (EAF)'nın düzenlediği 'Türkiye Ekonomisinde Finansal Riskler ve Fırsatlar' başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren, Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, "Bugün sorunlarımız küçümsenebilecek boyutlarda değil ama çözemeyeceğimiz hiçbir sorun da yok. Yeter ki gerçekçi ve kalıcı çözümler üzerinde hep beraber ortak akılla çalışalım" dedi.

Taksim'de bir otelde düzenlenen toplantıda konuşma yapan, TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, "Bankacılık sistemimize 2001 krizinden sonra yapılan reformlar sayesinde büyük bir gelişim gösterdi. Gerek güçlü sermaye yapısı gerekse teknolojik altyapısıyla bir çok gelişmiş ülkenin gıpta ile baktığı bir bankacılık sistemine sahibiz. Küresel krizden bu yana gelişmekte olan ülkelere akan sermaye Türkiye'de de ağırlıklı olarak bankacılık sektörü üzerinde ekonomiye katkı sağladı. Yüksek büyümeyi ve yatırımlarımızı bu finansman destekledi. Bu hızlı sermaye girişi büyüme ve yatırımların yanında birtakım finansal risklerin de birikmesine neden oldu. Dış borcumuz hızlı arttı ve bugün reel sektör artan finansman maliyetleri ve borç yükü altında zorlanıyor. TL'nin hızlı değer kaybettiği her dönem bilançolara ek yük biniyor, reel sektörün yatırım yapma ve istihdam yaratma kapasitesi de düşüyor" dedi.

"DEVLETİMİZİN ALABİLECEĞİ ÖNLEMLERİ VE ATACAĞI SOMUT ADIMLAR BEKLİYORUZ VE DESTEKLİYORUZ"

Kaslowski, "Özel sektör borç yüküyle karşı karşıya kalmış tek ülke biz değiliz. bir çok ülke farklı boyut ve koşullarda bu sorunu yaşadı ve çözdü. Bizim de başarmamızın önünde hiçbir engel yok. Ama bunun ilk koşulu yapılan yanlışları kabul etmek ve bir daha tekrarlamamak için gerekli dersleri de çıkarmaktır. Bu büyük sınamalara ve sorunlara karşı durabilmek için devletimizin alabileceği önlemleri ve atacağı somut adımlar bekliyoruz ve destekliyoruz" diye konuştu.

"ÇOCUK BAŞINA YILDA YÜZDE 13.7 ORANINDA YATIRIM GERİ DÖNÜŞÜ"

Simone Kaslowski şöyle devam etti:

"Finansal sistemimizde riskleri azaltmak ve yenilerinin oluşmasını engellemek için makro düzeyde de tedbirler almamız gerekiyor. Finansal istikrarın ilk koşulu düşük ve stabil enflasyon oranının sağlanmasıdır. Son dönemde enflasyonun döviz kuru artışından beslendiğini görüyoruz. Artan dolarizasyonu engellemek için yapmamız gereken enflasyonu en kısa sürede düşürmektir. Bu doğrultuda adımlar atabilirsek oluşacak güven dalgasıyla bugünkü zorluklardan kurtulmamız hızlanacak ve kolaylaşacaktır. Attığımız her doğru politik adımı sadece kısa vadede değil, orta ve uzun vadede de olumlu etki yaratacaktır. Verimliliği ve rekabet gücünü artıracak adımlar bizim için de en öncelikli alanlardır. Bunların başında eğitim, işgücü, dijital uyum ve vergi reformları geliyor. Yakın zamanda Milli Eğitim Bakanımız 2023 vizyonunu takiben önemli bir reform adımını açıkladı. Eğitim alanında atılacak adımların ve niteliksel gelişmenin verimliliğe ve ekonomik büyümeye çok büyük katkısı olacaktır. Eğitim bir ülkenin geleceğine yapılan en kıymetli yatırımdır. Özellikle sosyoekonomik risk altındaki çocukları hedefleyen analizler, erken çocukluk eğitimine yapılan harcamanın; eğitimsel ekonomik sağlığa ve sosyal çıktılara yönelik katkılarıyla beraber, çocuk başına yılda yüzde 13.7 oranında yatırım geri dönüşü sağlayacağını göstermektedir."

"ÇÖZEMEYECEĞİMİZ HİÇBİR SORUN DA YOK"

Kaslowski, "Ülkemizin potansiyeli son derece yüksek. Son yıllarda ister siyasi, ister ekonomik karşılaştığımız pek çok sorun karşısında önemli bir direncimiz olduğunu kanıtladık. Bu direncin kaynağında, insan kaynağı, sağduyulu ve güçlü bir bankacılık sektörümüz ve en kötü belirsizlik ortamında dahi ayakta kalmayı başarabilen güçlü bir reel sektörümüz var. Bugün sorunlarımız küçümsenebilecek boyutlarda değil. Ama çözemeyeceğimiz hiçbir sorun da yok. Yeter ki gerçekçi ve kalıcı çözümler üzerinde hep beraber ortak akılla çalışalım" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Simone Kaslowski'nin konuşması

Detaylar

23.05.2019 - 13.12 Haber Kodu : 190523110

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul DHA Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title