Haberler

Bakan Gül'den Akıllara Şeyma Subaşı'yı Getiren Süresiz Nafaka Açıklaması: Adil Değil!

Güncelleme:

Adalet Bakanı Gül, Anadolu Yayıncılar Derneği'nin geleneksel iftar yemeğinde medya temsilcileriyle bir araya geldi. Yargı gündemindeki önemli başlıklarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Gül, süresiz nafakanın kaldırılmasıyla ilgili çalışmada sona gelindiğini açıkladı. Bakan Gül, "Süresiz nafaka gerçekten adil değil. Nafakada alt ve üst sınır ne olacak ve hakim hangi kriterlere göre karar verecek konuları üzerine çalışıyoruz. Temel hassasiyetimiz taraflardan birine yeni mağduriyet alanı oluşturmamak." dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün süresiz nafaka hakkında söylemleri akıllara çocuğunun velayetini Acun Ilıcalı'ya veren ve aylık 125 bin TL alan Şeyma Subaşı'yı getirdi.

Gül konuyla ilgili şunları söyledi;

Süresiz nafaka gerçekten adil değil. En makul düzenleme çıkacak diye düşünüyorum, çalışma tamamlanmak üzere. Objektif kriterlerle hakkaniyetli düzenleme şart. Taraflardan birine mağduriyet uygulanmamalı.

ALT ÜST SINIR VE NAFAKA BAĞLAMA KRİTERLERİ

Avrupa'daki örnekleri inceledik, bazılarını süre var, bazıları süresiz. Bu konu hakimlerin takdirine bırakılmış. Süresiz nafaka düzenlemesinde alt üst sınır ve nafaka bağlama kriterleriyle ilgili çalışıyoruz.

"MAĞDURİYETE YOL AÇMAYACAK BİR TEKLİF HAZIRLAYACAĞIZ"

Boşanma davası ne kadar uzarsa taraflar o kadar örseleniyor. Boşanarak taraflar kısa sürede kopmak istiyor ancak aralarında ölene kadar irtibat sürüyor.Bu konu kadına yönelik şiddetle de ilgili. İstatistikler üzerinde çalışıyoruz. Özellikle kadının örselenmeyeceği ve iki tarafta da mağduriyete yol açmayacak bir teklif hazırlayacağız.

"ÇALIŞMALAR TAMAMLANMAK ÜZERE"

Boşanmalarda arabuluculuk konusu da var, tartışılıyor. Nafaka çalışması hemen hemen tamamlandı. Bakanlığımız hazırlığını bitirmek üzere.

ILICALI'DAN NAFAKA ALIYOR

Şeyma Subaşı ve Acun Ilıcalı geçtiğimiz senenin son ayında tek celsede boşandı. Acun Ilıcalı'nın Şeyma Subaşı ve kızı için aylık 125 bin lira nafaka ödemesine karar verilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Magazin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (29)

ASLI:

EĞER BÖYLE BİRŞEY KANUN OLURSA VE KADINLAR ZOR DURUMDA BIRAKILIRSA PROTESTO OLARAK ERKEKLERE YÜZ VERMEYELİM. KENDİ KENDİLERİNE İDARE ETMEYİ DENESİNLER BAKALIM. BELKİ DEĞERİMİZİ O ZAMAN ANLARLAR. BİZ KADINLAR SÜZÜN MALINIZ HİZMETÇİNİZ DEĞİLİZ.

1
20
yanıtYanıtla
TUGAY:

İSABET OLUR YANLIŞ BİR EVLİLİK YAPTILAR DİYE ERKEĞİN ÖMÜR BOYU KANINI EMECEK ZİHNİYETTE BİR KADINDANSA YALNIZLIK DAHA EVLADIR ZATEN

yanıt14
yanıt0
Tibetli:

kadının da eli var çalışsın

yanıt2
yanıt1
TEMENNİ:

Zaten biz sizin hizmetçiniz değiliz diyerek oluyo bütün boşanmalar Adam çalışsın didinsin evi geçindirmek için uğraşsın eve gelsin evde yemek yok, temizlik yapılmamış, ütü desen hak getire, eşinin imkanını durumunu bildiğiniz halde eşlerden yapamayacağı şeyler isteme yapamayıncada baş eti yeme Anlayışlı bayanlara hiçbir sözüm yok ama şimdiki bayanların kafası evleneyim zaten boşanırsamda nafaka hazır ve nazır böyle kanun olmaz inşallahta değişir ve adilane bir kanun koyarlar.

yanıt7
yanıt2
GEREKÇELİ KARAR:

KADIN EVDEN KAÇSA BİLE NAFAKA ÖDEMEYE DEVAM. BÖYLE BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ . KADIN HEP HAKLI MI? DOSTUYLA EVLENMEDEN BENİM PARAMI YİYOR . ADALETİMİZİN VARDIĞI SON NOKTA

18
2
yanıtYanıtla
EREN BÜLBÜL KAHRAMANDIR...:

SAYIN ADALET BAKANI , TÜRKİYE NİN GÜNDEMİ NAFAKA DEĞİL, GÜNDEMİ İDAMIN GERİ GELMESİDİR. EREN BÜLBÜL VE TÜM ŞEHİTLERİN İNTİKAMI TERÖRİSTLERİN İDAMINDAN GEÇER. SEÇİM VAATLERİNİZDEN BİRİDE İDAMDI NE OLDU , YOKSA SÖZLERİNİZİ HER ZAMAN Kİ GİBİ UNUTTUNUZ MU YOKSA.

11
6
yanıtYanıtla
..:

idam yalnızca ve yalnızca cahilin gündemindedir. bu ülkede hak edene doğru düzgün ceza bile vermeyen sistemin eline idam yetkisini vermeyi aklından geçirmek bile büyük bir cehaletin ürünüdür. kimsenin seçim vaadi idam değildi. söylediğiniz şeyin bir adım bile ötesini düşünemiyorsunuz. yazıklar olsun bu ülkenin kafası çalışmayan insanına, kendini eğitmeyen insanına. yazıklar olsun.

yanıt2
yanıt1
Hamza:

1-2 yıl evli kalıyorsun, kadın seni çıldırtıyor boşanıyorsun, sosuza kadar nafaka. . . Bir de bu parayı dosyutla yiyor. Adamın kanına dokunuyor çekiyor vuruyor haklı olarak.

14
1
yanıtYanıtla
c.v.:

güzel güzel anlattın sonunu kötü bağladın

yanıt5
yanıt0
aaaaaaaaaaaaa:

boşanmada kadın magdur olmuyor. . erkeği linç ediyorlar. . nasıl hukuk var. . Bu kanunları çıkaranlara Lanet olsun.

11
2
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title