Haberler

DHA YURT BÜLTENİ - 4

Ağabey- kardeş, yakınlarına el sallayarak nakil operasyonuna girdi

Hatay'da yaşayan ve 17 yaşından bu yana konjenital böbrek yetmezliği tedavisi gören Gülşah Kaba (34), doktorların nakil kararının ardından ağabeyi Alper Kaba'nın bağışladığı böbrekle hayata tutundu. Ameliyata girerken son derece moralli olan iki kardeş yakınlarına "Biz iyiyiz. Hiçbir sıkıntı yok. Bekliyoruz. Sizi çok seviyoruz" diye el sallayıp, öpücük göndererek ameliyathaneye girdi.
Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ve ekibi tarafından gerçekleştirilen böbrek nakli ameliyatıyla sağlığına kavuşan Gülşah Kaba, diyalize hiç girmediğini, ancak yediklerine, içtiklerine ve hayatına hep çok dikkat ederek bugüne kadar geldiğini söyledi. Yaşadığı Hatay Dörtyol'daki doktorlarının artık böbrek nakli olması gerektiğini söylediklerinde kadavra listesine yazılmak istemediğini anlatan Gülşah Kaba, "Beklemek istemedim. Prof. Dr. Alper Demirbaş hocamı duymuştum. Hemen Antalya'ya gelerek kendisiyle görüştük" dedi.
GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Ağabeyi Alper Kaba'nın kendisine böbrek verdiğini belirten Gülşah Kaba, gözyaşlarına hakim olamadı. Kaba, "Hissettiklerimi kelimelerle tarif edemem. Çok güzel bir duygu bu. O bana ikinci hayat verdi. Çok teşekkür ediyorum. İyi ki var" dedi. Hastalığı süresince annesinin, babasının ve teyzesinin hep yanında olduklarını söyleyen Gülşah Kaba, "Onlara minnettarım. Çok seviyorum hepsini" diye konuştu.
'TUZUN TADINI UNUTTUM'
Hastalığı nedeniyle yıllarca hep tuzsuz yemek yediğini anlatan Kaba, "Bir süre sonra alıştım tabii. Şu an tuzlu yemeye başladım. Bana garip geliyor bu tat" dedi. Diş teknisyeni olarak çalışan Kaba, "Öğle yemeklerimi dışarıda yiyemiyordum. Evden getiriyordum. Şimdi artık iyiyim. İyice iyileştikten sonra hayatı dolu dolu yaşamak istiyorum. O yüzden böbrek naklini ertelemek istemedim" diye konuştu.
'BİR EVLADIM DİĞERİNE ÇARE OLDU'
Emekli öğretmen Rahile Kaba (60) ise kızının ve tüm ailenin bu süreçte çok zorlu günler yaşadığını belirterek, "Evladım elimizden gidiyordu. Çaresiz bir durumdaydık. Ama diğer evladım kızımıza çare oldu. Her zaman yavrumuzun arkasındayız. Evladım yeniden doğmuş gibi hissediyorum" dedi. Emekli öğretmen Musa Kaba (62) ise kızını hayata döndüren Prof. Dr. Alper Demirbaş ve ekibine teşekkür etti.

Görüntü Dökümü
--------------
Gülşah Kaba, anne ve babasıyla hastane odasında görüntü
Gülşah Kaba ile röportaj
Gülşah Kaba yaşadıklarını anlatırken ağlarken görüntü
Anne Rahile Kaba ile röportaj
Baba Musa Kaba ile röportaj
Gülşah Kaba ve kendisine böbrek veren ağabeyi Alper Kaba'nın ameliyata girerken sedyede yan yana yatarken, yeşiller içindeki görüntüleri ve yakınlarına el sallayıp öpücük göndermeleri
Detay görüntüler

Haber: Selma KUNAR - Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

===============

Otomobil orta refüje çarpıp takla attı: 1 yaralı

Adıyaman'da kontrolden çıkarak refüje çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı.
Kaza, gece saatlerinde Sümer Evler Mahallesi'nde meydana geldi. Atatürk Bulvarı ilerleyen Hasan Ulum yönetimindeki  34 EZT 54 plakalı otomobil kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Takla atarak durabilen otomobilin sürücüsü Hasan Ulum yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarıyla olay yerine gelen sağlık görevlileri, Ulum'u Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Acil serviste tedavi altına alınan Hasan Ulum'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
-------------
Olay yerinden görüntü
Takla atan araçtan görüntü
Ambulanstan görüntü
Vatandaşlardan görüntü
Ambulansın hastaneye gitmesi
Çekiciden görüntü
Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mahir ALAN- ADIYAMAN-DHA

==================

Konya'da uyuşturucu ticaretine 8 gözaltı

Konya'da uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik operasyonlarda 8 şüpheli gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezindeki farklı noktalarda uyuşturucu madde satışı yaptığı tespit edilen kişilerin araç ve üzerinde arama yaptı. Narkotik köpeği 'Oscar'ın da katıldığı aramalarda 5 bin 680 ecstasy hap, satışa hazır 17 paket halinde 6,8 gram eroin, 167 gram toz esrar ve 650 captagon hap ele geçirildi. Opersyonlarda R.T., A.N., M.K. ve Suriye uyruklu T.A., A.E., A.E.H., A.E. ve M.R.E.M. yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerin sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü
--------
Narkotik köpeği Oscar ile yapılan arama
Uyuşturucu hapların bulunması

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA-DHA

========================

Adana'da uyuşturucu ticaretine 3 tutuklama

Adana'da uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden 3'ü tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele ve Sarıçam ilçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Bürosu ekiplerince uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon yapıldı.
Belirlenen adreslere baskın yapan polis, 8 kişiyi yakaladı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada 2 kilo sentetik uyuşturucu, 6 kök Hint keneviri, ruhsatsız 2 av tüfeği, tabanca şarjörü, çelik yelek, hassas terazi, 9 uyuşturucu hap ile 10 bin lira ele geçirildi.
Emniyette sorgulanan şüphelilerde 3'ü çıkarıldıkları mahkemede tutuklanırken 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü
----------
Zanlıların adli tıp birimine getirilmesi
Operasyonda ele geçirilen malzemelerin fotoğrafları

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: ADANA,

==================

Tarihi köprü restore ediliyor

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Osmanlı öncesi beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışması başladı.
Gazipaşa'ya bağlı Kahyalar Mahallesi girişindeki Bıçkıcı Çayı üzerinde bulunan, Osmanlı öncesi beylikler dönemine ait olduğu belirlenen tarihi Kahyalar Köprüsü sel suları nedeniyle yıkıldı. Tarihi köprü, Karayolları Genel Müdürlüğü'nce yatırım programına alınmış, bu çerçevede rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlanmıştı. Tahmini 50-60 bin lira ödenek ayrılan, projesi tamamlanan ve yenileme ihalesi yapılan tarihi köprü için yüklenici firma tarafından çalışmalara başlandı.
Firma yetkililerince başlatılan çalışmada, ilk olarak tarihi köprünün doğal dokusunun bozulmaması için ilk yapımında kullanılan orijinal taşlar bulunarak tarihi dokuya uygun olarak şekillendiriliyor. Köprüdeki çalışmalar aralıksız sürüyor.

Görüntü Dökümü:
----------------------
Köprünün yıkılan bölümlerinden detay
Köprüden genel görüntü
Restorasyon çalışmalarından görüntüler
Köprüden detay

HABER- KAMERA: Yücel BULUT/GAZİPAŞA(Antalya),

==================

Satın aldıkları çilekleri kendi elleriyle topluyorlar

Niğde'nin Altunhisar ilçesinde vatandaşlar satın alacakları çilekleri seradan kendi elleriyle topluyorlar.
Altunhisar İlçesinde çiftçi 57  yaşındaki Ramazan Tüzün, 9 yıl önce tarlasına hobi olarak çilek dikti. Çilekten iyi verim elde eden Tüzün, ekim alanını büyüttü. Niğde'nin her bölgesinden gelen vatandaşlar, çilekleri kendi tarlalarından toplar gibi toplayıp, satın almaya başladı.
Çiftçi Ramazan Tüzün, çilek  üretimine 9 yıl önce hobi amaçlı başladığını söyledi. Tüzün, "Altunhisar'da çilek olur mu olmaz mı? diye tereddüt  ile 500 fide ile başladık. İstediğimiz verimi aldık. Biz bunu büyüttük. Her yıl 30 dönüm dikim yapıyorduk. Bu yıl çocuklar olmadığı için 10 dönüm dikim yaptık. Vatandaşların ilgisi mükemmel. Herkes kendi eliyle topladığı zaman yeşili olsun çürüğü olsun veya bozulmuşu olsun almıyor. Elinin sevdiğini ne istiyorsa onu topluyor. Şimdi artık bize toplatmıyorlar. Herkes kendisi topluyor" dedi.
Tüzün, çilek almaya gelenlere kovasını verip, kendilerinin taleplerine göre toplattıklarını kilosunun ise 8 ile 10 arası satıldığını sözlerine ekledi.

Görüntü dökümü
------------
-Çileklerden görüntü
-Çilek toplayanlar
-Çilek toplayan aileler
-Topladıkları çilekleri satın alırken
-Detay görüntüler
-Çiftçi Ramazan Tüzün'ün açıklaması

SÜRE: 03'56" BOYUT: 146 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

DHA Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title