Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Sosyal medyayı hayırlı yolda kullanmalıyız

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sahurda bir araya geldiği üniversite öğrencilerine, "Dünyadan haberdar olma, iyiliği yeryüzünün her noktasına ulaştırma gibi sosyal medyayı hayırlı yolda kullanmalıyız" çağrısında bulundu.

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sahurda bir araya geldiği üniversite öğrencilerine, "Dünyadan haberdar olma, iyiliği yeryüzünün her noktasına ulaştırma gibi sosyal medyayı hayırlı yolda kullanmalıyız" çağrısında bulundu.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara'daki üniversitelerde eğitim gören öğrencilerle sahurda bir araya geldi. Başkanlık yemekhanesindeki sahurda Erbaş, Kredi Yurtlar Kurumu ile Türkiye Diyanet Vakfı yurtlarında ve öğrenci evlerinde kalan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yürüttüğü 'Akseki Gençlik' çalışmalarında yer alan öğrencilerle sohbet etti. Erbaş, gençlerin bir millet için çok büyük bir nimet olduğunu nitelikli, kaliteli, ahlaklı, inançlı gençlere sahip olmanın önemli olduğunu vurguladı.
'SOSYAL MEDYANIN İYİ YANLARINI KULLANMAMIZ LAZIM'
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ülke genelinde gençlere yönelik yürüttüğü çalışmalara değinen Ali Erbaş, gençlere ramazan ayının son günlerinde ibadet ve dua etmeleri tavsiyesinde bulundu. Teknolojik gelişmelerin insan hayatı için birçok kolaylık getirdiğini; ancak bunun yanında çeşitli olumsuzlukları da bünyesinde barındırdığına işaret eden Erbaş, "İletişimdeki, ulaşımdaki teknolojik gelişmeler, birçok imkan sunuyor. 15 bin kilometre uzaklıktaki bir kardeşinizi 20 saat sonra sizin yanınıza getirebiliyor. ya da sosyal medyayı kullanıyorsunuz, biliyorsunuz. İyi yanları var, kötü yanları var. Bizim iyi yanlarını kullanmamız lazım. Dünyadan haberdar olma, iyiliği yeryüzünün her noktasına ulaştırma gibi sosyal medyayı hayırlı yolda kullanmalıyız" dedi.
'KURTULUŞ YOLU CAMİLERİN YOLUDUR'
Başkan Erbaş, gençlere üniversitedeki dersleriyle yetinmeyip farklı alanlarda da okumalar yapmaları önerisinde bulundu. Erbaş, "Rabbimiz kalbimizi camilerden, mescitlerden uzaklaştırmasın. Çünkü bizi kurtaracak kurtuluş yolu camilerin yoludur. Yani ibadet yoludur. İbadetimizi yeri gelir camilerde yaparız, yeri gelir bulunduğumuz yerlerde yaparız; ama özellikle camilerde ibadet yapmaya gayret edelim" dedi.
Başkan Ali Erbaş, sahurdan sonra Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde gençlere sabah namazını kıldırdı.


- Ankara
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal Medya Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title