Haberler

    Dünyanın en uzun rallilerinden ama büyük ödül bir keçi

    AVRUPA Doğu-Batı Dostluk Rallisi 2007 yılından beri düzenli olarak gerçekleşiyor. Otomobil maceralarının keyfine varmayı sağlayan ralli, Avrupa'da başlıyor, Asya'da sona eriyor. Parkur boyunca yarışmacılar çok sayıda ülkeden geçiyor. Türkiye'nin birçok kentine de uğruyorlar. Geçtikleri ülkenin kültürüne, doğasına ve tarihi güzelliklerine tanıklık eden yarışmacılar, edindikleri tecrübeleri ve yüklendikleri birikimleri ülkelerine taşıyor.

    ÜCRET FAZLA OLUNCA RALLİ DOĞDU

    Dünyanın en uzun soluklu rallilerinden biri. Rallinin tarihini ve kurallarını, Avrupa Doğu-Batı Dostluk Rallisi Derneği'nin ikinci Başkanı Nadir Serin anlattı. Medya eğitimi aldıktan sonra bir süre gazetecilik yapan ve şimdi medya danışmanlığı görevini sürdüren Serin, ralliye 2009 yılında tesadüfen katılmış. Serin "Ralli fikri, Paris Dakar Rallisi'nin katılım ücretinin yüksek olması nedeniyle ortaya çıktı. Yüksek ücret yüzünden herkes katılamıyordu. Mutlaka büyük şirketlerden sponsor bulmak lazımdı. Paris Dakar Rallisi'ne katılamayanların yer alabileceği bir etkinlik olarak doğdu. İlk kurulduğunda 25 arabayla yapıldı. Ben 2009 yılında katıldım. 2012 yılında da derneğin ikinci başkanı oldum. Şimdilerde 300 otomobille katılım gerçekleşiyor. Ralliye bir kez katılan bir daha vazgeçemiyor. Yanında mutlaka bir arkadaşını da getiriyor. Kadınlardan ve karma oluşan takımlarımız da var" dedi.

    SAVAŞ, ROTAYI DEĞİŞTİRDİ

    Almanya'nın değişik kentlerinde her yıl start verilen ralli Avrupa, Balkanlar, Türkiye, Suriye, İsrail ve oradan da Ürdün'de bitiyordu. Ürdün'ün geçen yıllarda son durak olduğunu belirten Serin "Suriye'de savaş çıkınca rota değişti. Geçen yıl Azerbaycan'da sonlandırdık. Bu yıl ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde sonlandıracağız" dedi.

    YENİ OTOMOBİL KABUL EDİLMİYOR

    Ralli'ye katılım şartlarının çok kolay olduğunu da kaydeden Serin, en önemli şartı yeni otomobil kabul etmemeleri olarak açıkladı. Serin "En az 20 yaş ve üzerindeki arabalarla katılmak gerekiyor. Geceliği 11 ile 20 Euro arasında otellerde konaklamak da bir diğer şart. 20 Euro'dan daha pahalı otellerde konaklamak yasak. Geçilen ülke ve şehirlerle ilgili verilen bazı ödevleri de yerine getirmek bir diğer şart. Bu, bazen kentin sembol heykellerinden birinin önünde fotoğraf çektirmek, bazen de tarihi bir binanın önüne kadar arabayla gidip gelmek gibi. Başka da şartımız yok. Ödülümüz de farklı. Ürdün'de yarışın bittiği dönemlerde birinciye deve hediye ediyorduk. Bu yıl ise rallinin ödülü bir keçi. Yarışmaya katılanlar otomobillerini finalin yapıldığı şehre veya ülkeye bağışlıyor. Otomobiller satışa çıkarılıyor. Satıştan elde edilen gelir de sosyal sorumluluk projeleri için kullanılıyor" dedi.

    BU YIL GÖBEKLİTEPE'Yİ DE TANITACAĞIZ

    YARIŞMANIN Türkiye turizmine büyük katkı sunduğunu da belirten Nadir Serin, "Türkiye'de 20 ile 25 arasında şehre uğruyoruz. Tarihi ve turistik mekanların tanıtımını yapıyoruz. Her bir yarışmacı Türkiye'nin turizm elçisi gibi görev yapıyor. Bu yıl Urfa'daki Göbekli Tepe'ye uğrayıp oranın tanıtımını yapacağız. 300 kişilik ekiplerle turistlerin hiç uğramadığı şehirlere gidiyoruz. Böylece Türkiye'nin kıyada köşede kalmış güzelliklerini tanıtmaya çalışıyoruz. Mesela geçen yıl Ardahan'a gittik. Ardahan belki de hiç turist almayan bir şehir. Yöre halkı bizi görünce çok şaşırmıştı. Tabi çok kalabalık kafile halinde şehre girdik. Oteller kısıtlıydı. Katılımcıların bir bölümü arabalarda, bir bölümü de çadırlarda konaklamak durumunda kaldı. Anadolu'daki şehirlerin eğitimine de katkı sunuyoruz. Şimdiye kadar kütüphaneler de açtık, her yıl mutlaka bir okulun ihtiyaçlarını da karışıladık. Bilgisayar, dizüstü bilgisayar ve benzeri materyal yardımıyla eğitime bir nebze de olsa katkı sunmaya çalıştık" dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    DOST Partisi Türkiye Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title