Haberler

Türk bayrağını dalgalandırma sırası oğluna geldi - AĞRI

Türkiye'yi halterde uluslararası müsabakalarda temsil ederek önemli başarılara imza atan eski Avrupa Şampiyonu ve milli takım antrenörü Muhlis Akbaş, halterde kendisi gibi Türk bayrağını göndere çektirmesi için oğlunu müsabakalara hazırlıyor.

ABDULLAH SÖYLEMEZ - Türkiye'yi halterde uluslararası müsabakalarda temsil ederek önemli başarılara imza atan eski Avrupa Şampiyonu ve milli takım antrenörü Muhlis Akbaş, halterde kendisi gibi Türk bayrağını göndere çektirmesi için oğlunu müsabakalara hazırlıyor.

Ağrı'da henüz 9 yaşındayken başladığı halter sporunu 30 yılı aşkın sürdüren ve hem ulusal hem uluslararası şampiyonalarda önemli başarılar elde eden eski milli halterci Muhlis Akbaş, antrenör olarak görev yaptığı kentte yine kendisi gibi onlarca şampiyon yetiştirdi.

Geçmişte koparmada Avrupa rekoru kırarak şampiyon olmasının yanı sıra yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde de Türkiye şampiyonlukları elde ederek Türk bayrağını hem yurt içi hem yurt dışında dalgalandıran Akbaş, öğrencilerinin yanı sıra haltere merak salan oğlu Batuhan Akbaş'a da eğitim veriyor.

Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 12 yıldır halter antrenörlüğü görevini devam ettiren ve çıktığı müsabakalarda yaklaşık 40 madalya alan Akbaş, oğluna eğitim vererek halter sevgisini aşılıyor.

Babasının izinde yürümek isteyen 7. sınıf öğrencisi Batuhan Akbaş da idolü olan babasından eğitim alarak halterin inceliklerini öğreniyor.

Başka bir haltercinin antrenmanını izlerken ağırlık kaldırmayı deneyip başaramayınca hırs yaparak haltere başlayan küçük halterci, katıldığı ilk yarışmada 8'inci, Bilecik'te düzenlenen Minikler Türkiye Halter Şampiyonası'nda ise üçüncü oldu.

Küçük halterci Batuhan Akbaş, babasıyla günde çift antrenman yaparak müsabakalara hazırlanıyor.

"Oğlumla çalışırken yarıştığım dönemi hatırladım"

Halteri çok seven, öğrencilerini izlerken elde ettiği şampiyonlukları hatırlayan Muhlis Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halterde Avrupa rekoru kırıp şampiyon olduğunu hatırlattı.

Akbaş, milli takımda halter antrenörlüğünü yaptığını, son olarak da Ağrı'da antrenörlük yapmaya devam ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"2007 yılından bu yana Ağrı'da halter antrenörlüğüne başladım. Halterde Avrupa ve Türkiye şampiyonlukları elde ettim. Yaklaşık 1 buçuk yıldır oğlumu da haltere başlattım. Miniklerde Türkiye üçüncülüğü elde etti, gelecek vaat eden sporcu. Oğlum yetenekli sporcu olmasa halter yaptırmazdım. Oğlumla çalışırken yarıştığım dönemi hatırladım. Sporcuların yanında oğlumu çalıştırmak benim için farklı ve çok güzel duygu. Bu bana ayrı haz veriyor."

Halterin zor ve emek isteyen branş olduğunu anlatan Akbaş, oğlu ve salonda şu ana kadar yaklaşık 30 madalya alan ve aralarında dünya üçüncüsü de olan sporcuları açısından hedeflerinin Türkiye, Avrupa ve olimpiyat şampiyonlukları olduğunu vurguladı.

"Haltercilik babadan oğula geçti"

Halterin babadan oğula geçtiğini ifade eden Akbaş, şunları kaydetti.

"Halter yetenek ve güç isteye branş. Haltercilik babadan oğula geçti, benden sonra inşallah Batuhan haltere devam edecek. İnşallah oda olimpiyatlarda derece alır. Batuhan ile hedeflerimiz çok büyük. Halter uzun yılları alacak bir spordur. Batuhan 20 yıl halter yapacak kapasiteye sahip. Önümüzde Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası var. 15 yaş altı yarışmalara hazırlanacağız. İlerleyen süreçlerde hedeflerimiz değişecek. Sonuçta hedefimiz olimpiyatlarda derece elde etmek. Spor salonu ve kendi fitnes salonumuzda çalışıyoruz. Aynı zamanda evde de teori çalışıyoruz."

Babasıyla çalışmanın güzel olduğunu, ancak kilo kaldıramayınca zaman zaman babasının kendisine kızdığını aktaran Batuhan Akbaş ise buna alınıp duygulandığını belirtti.

Hedeflerinin ulusal ve uluslararası yarışmalarda şampiyonluklar olduğuna dikkati çeken Akbaş, şu ifadeleri kullandı:

"Babam beni halterci bir ağabeyin antrenmanını izletmeye götürmüştü. Orada kilo kaldırdığımda başaramamıştım. Ben de hırs yapıp haltere başladım. İlk yarışmamda kötü bir tekniğim olduğu için 8. oldum ancak hırslanıp çalışınca sonraki yarışmamda 3. oldum. 15 yaş altı yarışmasına hazırlanıyorum. Hedeflerimiz küçükten büyüğe doğru devam edecek."

"Halter kesinlikle boyu kısaltmıyor"

Küçük halterci Akbaş, babası ile antrenman yaptığını belirterek, şunları dile getirdi:

"Babam da halterci, Avrupa'da dereceleri var, onunla antrenman yapıyoruz. Halk arasında 'halter boyu kısaltıyor' deniliyor. Halter kesinlikle boyu kısaltmıyor, boy genetiktir. Antrenmanlarımız da babamla çalışmak da güzel ancak zaman zaman kilo kaldıramayınca bana kızıyor, başka biri kızarsa alınmam ama o kızınca çok duygulanıyorum."

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Ağrı Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title