Haberler

Profesör Konter'den Başakşehir yorumu


İzmirli Spor Psikolojisi Danışmanı Prof. Dr. Erkut Konter, Spor Toto Süper Lig'de sezonu ikinci bitiren Medipol Başakşehir'in psikolojik faktörleri iyi yönetememesi nedeniyle şampiyonluğu Galatasaray'a kaptırdığını ifade etti. Sporda psikolojinin çok önemli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Konter, "Psikolojik durum ve faktörlerin Başakşehir tarafından son haftalarda yeterince iyi şekilde yönetilemediğini düşünüyorum. Şu anki durumları da başarı sayılır. Ama performans yükseltmede psikolojinin başarıda ve başarısızlıkta yüzde 30 etkisi var. Kendine güven, motivasyon, konsantrasyon yönetimi önemli. Kulüplerin bu konuda uzmanlara ihtiyacı var. Herkesin şampiyon olma ihtimalinin olduğu durumlarda, psikolojik durumu daha iyi yöneten takımların daha başarılı olacağını biliyoruz" diye konuştu.
Spor psikolojisi eğitiminin 2-7 yaş aralığında çok önemli olduğunu anlatan Erkut Konter, "Bu konuda özellikle ülkemizde geç kalınıyor. Potansiyeli olan bir ülkeyiz. Sporda daha iyi sonuçlar elde edebiliriz. Çocuklar 2-7 yaş aralığında motor gelişimlerini tamamlıyorlar. Çocuklar altyapılarda eğitim alırlarsa, ileride profesyonel olduklarında kendine güvenlerini daha iyi yönetebilirler. Baskıyla başa çıkabilirler. Çocuklara 10 yaş öncesi spor psikolojisi öğretilmediyse, 25 yaşına geldiklerinde öğrenme olasılıkları yüze 10'un altında kalmakta. Duygularını yönetemeyen antrenör oyundan atılabilir, futbolcu kart görüp takımını eksik bırakabilir. Veriler psikolojinin performansta ve sağlıkta çok önemli olduğunu gösteriyor. Sporcuya psikolojik beceri antrenmanları öğretilmeli, Türk futbolunun gelişmesi buna bağlı" dedi.
13'ÜNCÜ KİTABINI İNGİLİZCE YAZDI
İngiltere ve ABD'de eğitim aldıktan sonra Türkiye'de ve yurt dışında pek çok kulüpte ve milli takımlarla çalışan, konferanslara katılan Spor Psikolojisi Danışmanı, 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkut Kunter, "Football Psychology" isimli 13'üncü kitabını İngilizce yazdı. Son dönemde dünyada futbol psikolojisinin popüler hale geldiğini kaydeden Prof. Dr. Kunter, "Baş editörlüğünü üstlendiğim ve 4 yıldır çalışmalarını sürdürdüğümüz ortak kitabımızda Alman Prof. Jürgen Beckmann ve Kanadalı Prof. Todd. M. Loughead ile birlikte çalıştık. Futbol büyük bir endüstri. Kitapta İngilizlerin, Barcelonalıların ve Brezilyalıların da bölümleri var. Futbolda cesaret, psikolojik beceri, liderlik gücü, karar verme, sözsüz zeka konularını ele aldım" şeklinde konuştu.


- İzmir
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title