Haberler

Yenikapı'da 300 bin kişiyle teravih kılınacak

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul'un fethinin 566'ncı yıl dönümü dolayısıyla 1 Haziran'da Yenikapı'da 300 bin kişinin katılımıyla teravih namazı kılınacağını duyurdu.

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda ajans, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ve muhabirlerle bir araya geldi.

Ali Erbaş, burada yaptığı konuşmada, Bayburt-Trabzon arasındaki Soğanlı Dağı'ndaki yol açma çalışmalarını takip ederken uçuruma düşen ve cenazesi aramaların 14'üncü gününde bulunan Anadolu Ajansı (AA) Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı'ya Allah'tan rahmet, ailesine ve AA çalışanlarına başsağlığı diledi.

Bu ramazanın lüzumsuz tartışmalardan uzak, huzur ve güven içerisinde yaşanmasında basın mensupları ve medyanın payının çok büyük olduğunu belirten Erbaş, her konuda doğru bilgi ve haber yapmanın sorumluluğunun herkes için vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığınca 81 ilde üst düzey yetkililerden oluşan özel irşat ekiplerince camilerde, cami dışı alanlarda ve medya organlarında irşat programlarının gerçekleştirildiğini anlatarak şunları söyledi:

"Sizler de biliyorsunuz ki her konuda doğru bilgi ve haber yapma mükellefiyeti hepimiz için vazgeçilemez bir sorumluluktur. Ancak özellikle milletimizin en sağlam ortak zemini ve kardeşlik harcı olan İslam söz konusu olunca medyanın hem işlevi hem de hassasiyetleri daha önemli hale gelmektedir. Bunun için biz medya mensuplarımızı oldukça önemsiyoruz ve onlarla sürekli irtibat ve diyalog içinde olmak istiyoruz.

Buradan bütün medya mensuplarımıza, Başkanlığımızın faaliyetleri ve yüce dinimiz İslam ile ilgili her konuda, her zaman bize ulaşabileceklerini ve bilgi alabileceklerini özellikle vurgulamak istiyorum. Açıkça ifade etmeliyim ki bu konuda bizi en fazla üzen şey milletimizin, İslam'ın değerleriyle asırlarca insanlığa rehberlik ettiği bu coğrafyada zaman zaman maalesef hakikatin, bir taraftan cehalete diğer yandan popülizme kurban edilmesidir. Gündelik tartışmalara, dünyevi menfaatlere, kişisel beklentilere alet edilmesidir."

"İslam'ı, milleti ve devleti önemseyip hizmetlerini yaptı"

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşundan bugüne kadar İslam'ın hakikatlerini, milletin geleceğini ve devletin bekasını önemseyip hizmetlerini yaptığını belirterek, şu bilgiyi verdi:

"Bu ramazan ayında Diyanet İşleri Başkanlığının bütün ülke sathında ve sınırlar ötesinde 160 bin kadar görevlimizle milletimize, Müslümanlara dini mübini İslam, teravih, mukabele, Kur'an kıraatleri, oruç tutma noktasında camilerimizin ibadete hazırlanmasıyla çok büyük hizmetler yapmıştır. İnşallah 1 Haziran Cumartesi akşamı İstanbul Yenikapı'da 300 binin üzerinde vatandaşımızla açık havada teravih namazı kılarak bu yılın ramazan ayını taçlandırmış olacağız. İstanbul'un fethinin 566'ncı yıl dönümü münasebetiyle Yenikapı'da İstanbullu kardeşlerimizle birlikte enderun usulü teravih namazı kılacağız."

Adana Demirspor Teknik Direktörü Ümit Özat'ın "Orucun telafisi var ancak bu maçın telafisi yok." sözlerini değerlendiren Erbaş ise Diyanet İşleri Başkanlığı ile Din İşleri Yüksek Kurulunun Türkiye'de dini konularda toplumu aydınlatma alanında en yetkili kurumlar olduğunu vurgulayarak, vatandaşların sorularını bu kurumlara sorup daha net ve doğru cevaplar alabileceğini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title