Haberler

DHA YURT BÜLTENİ - 13

DHA YURT BÜLTENİ - 13

Hatay, şehidini toprağa verdi

Suriye'nin Azez kentindeki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üssüne, PKK/YPG'li teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Halil Kurt(24), memleketi Hatay'ın Dörtyol ilçesinde toprağa verildi.
Şehidin cenazesi ilk olarak helallik alınması için ilçeye bağlı Yeşil Mahalle'deki babası Mevlüt, annesi Leyla Kurt'un oturduğu evin önüne getirildi. Alınan helalliğin ardından şehidin cenazesi uğurlama törenin düzenleneceği Çamlık Mezarlığı'na götürüldü. Burada düzenlenen törene Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı, Hatay Valisi Rahmi Doğan, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin annesi Leyla Kurt, törenin düzenlendiği mezarlığa yakınlarının yardımı ile gelebildi. Cenazenin mezarlığa girişi sırasında vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları taşıyarak, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Ne mutlu Türküm diyene" sloganı attı. 2 ay sonra nişan yapmak için hazırlık yaptığı öğrenilen şehit Uzman Onbaşı Halil Kurt, kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
-----------
-Cenaze aracının gelişi
-Şehidin araçtan indirilmesi
-Namazın kılınması
-Helallik alınması
-Şehidin annesinden görüntü
-Genel ve detaylar

SÜRE: 03'19"  BOYUT: 372 MB

Haber: Akif ÖZDEMİR-Sedat İSKENDEROĞLU- Kamera: Eser PAZARBAŞI/DÖRTYOL,(Hatay),

===================

Oyuncu Haktan Pak'ın cenazesi toprağa verildi

İzmir'de, bir süredir kanser tedavisi gördüğü hastanede 50 yaşında hayata gözlerini yuman oyuncu Haktan Pak'ın cenazesi, ailesi ve tiyatrocu dostlarının katıldığı törenle, toprağa verildi.
'Hayatboyu', 'Kolpaçino', 'Ruhumun Aynası', 'Yaşar ne yaşar ne yaşamaz', 'Hırsız var' gibi ünlü projelerde yer alan ve son olarak, 'Yasak Elma' dizisinde 'Mustafa' karakterine hayat veren oyuncu Haktan Pak, bir süredir kanser tedavisi gördüğü ve son zamanlarda da çoklu organ yetmezliğiyle mücadele ettiği İzmir'deki hastanede, önceki gece saatlerinde hayatını kaybetti. Vefatının ardından Haktan Pak için çok sayıda ünlü isim sosyal medya hesaplarından yayınladıkları mesajlarla üzüntülerini dile getirdi. Pak'ın, 2012 yılında evlendiği ve geçen yıl boşanma davası açtığı Müge Turanlı, "Bir daha ki sefere görüşmek üzere yosun gözlü adam.. Söz bitti.." mesajını paylaşırken, oyuncu Serdal Genç ise, "2008 de bir film setinde tanışıp arkadaş olduk sonra yıllar boyunca hasbihal ettik... İyi bir adamdı Haktan Pak. Güle oynaya gittiği hastaneden, omuzlarda çıkacak... Güle güle Haktan Abi. Seni seviyorum" diyerek duygularını dile getirdi. Pak için, Alsancak semtindeki Hocazade Camisi'nde cezane töreni düzenlendi. Törene, oyuncunun abisi Hakan Pak ve ablası Sefa Ural'ın yanı sıra, tiyatrocu dostları da katıldı. Öğle vaktinde kılınan cenaze namazının ardından cemaat tarafından omuzlanan cenaze, Karabağlar'daki Paşa Köprüsü Mezarlığı'nda defnedildi. Cenazeye, çok sayıda film yapım şirketi de çelenk gönderdi.
HAKTAN PAK KİMDİR?
6 Mayıs 1969 yılında İzmir'de dünyaya gelen Haktan Pak, İzmir Atatürk Lisesi'nde, ortaöğretimini bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi/Viyana Teknik Üniversitesi/Viyana Franz Schubert Konservatuarı'nda lisans eğitimini tamamladı. 2004 yılında oynadığı Hoşgeldin Hayat filminde Damat Metin karakterine hayat verdi. Son yıllarda TV dizilerinde de rol alan Haktan Pak Evlat Kokusu adlı dizide Serdar karakterine hayat verdi. Hayatboyu, Kolpaçino, Ruhumun Aynası, Yaşar ne yaşar ne yaşamaz, Hırsız var gibi ünlü projelerde yer alan Pak, son olarak Yasak Elma dizisinde ise Mustafa karakterine hayat vermişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-----------------
Cenazeden namazından görüntü
Abisi Hakan Pak ve ablası Sefa Ural'dan görüntü
Tabuttan görüntü
Çelenklerden görüntü
Tabutun omuzlanmasından görüntü
Genel ve detay görüntü

Haber: Davut CAN - Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR,

================

Kazanın ardından herkes seferber oldu ama Muhammed yaşatılamadı

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan Muhammed Doğan'a (12) otomobil çarptı. Çevredekiler tişörtlerini çıkartıp çocuğun başından akan kanı durdurmaya çalışırken, yoldan geçen bir doktor da duran kalbine masaj yaptı. Hastaneye kaldırılan Muhammed, müdahaye rağmen kurtarılamadı.
Kaza, saat 10.00 sıralarında Diyarbakır- Şanlıurfa karayolu Seyrantepe köprülü kavşak çıkışında meydana geldi. İddiaya göre, yolun karşısına geçmek için çitlerden atlayan Muhammed Doğan'a, Mustafa Y.'nin kullandığı 34 BGU 671 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle çocuğun başı yol kenarındaki kaldırıma çarptı. Otomobil sürücüsü şoka girerken, kazayı görenler yerde yatan çocuğun başından akan kanı durdurmak için tişörtlerini çıkartarak üzerine bastırdı. Yoldan geçen bir doktor da çitlerin üzerinden atlayarak kalbi duran Muhammed'i kalp masajı yaparak hayata döndürmeye çalıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri çocuğu özel bir hastaneye götürdü. Durumu ağırlaşan Muhammed, Dicle Üniversitesi Hastaneleri Acil Servisi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Burada doktorların yaptığı müdahalelere rağmen Muhammed kurtarılamadı. Hastaneye akın eden çocuğun yakınları sinir krizi geçirirken, sürücü Mustafa Y. ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Muhammed Doğan'ın cenazesi otopsi için morga konuldu.

Görüntü Dökümü
-------
Doktorun çitlerden atlaması
Kalp masajı yapması
Bazı vatandaşların tişörtlerini çıkarması
Ambulansın gelişi
Muhammed Doğan'ın sedyeye konulması
Ambulansın gidişi
Hastaneden detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 535 MB

Haber-Kamera: Emrah KIZIL/DİYARBAKIR,

===============

Herkes seferber olmuştu; 7 yaşındaki Emir hayata tutunamadı

Rize'nin Ardeşen ilçesinde lösemi tedavisi gören ve sosyal medyada başlatılan kampanya ile aralarında dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da yer aldığı yüzlerce gönüllünün seferber olmasıyla, aranan uygun ilik bulunan Emir Şeremet (7), nakilin yapılmasının ardından 25 gün sonra fenalaşarak hayatını kaybetti.
Ardeşen ilçesinde öğretmen Murat ve Nevin Şeremet çiftinin oğulları Emir'e geçen yıl lösemi teşhisi koyuldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde tedavi gören Emir için yakınları sosyal medya hesabından nakil için ilik bağışında bulunulmasını istedi. Paylaşım üzerine sosyal medyada kök hücre bağış kampanyası başlatıldı. Kızılay'ın aracına ulaşan gönüllüler kök hücre ve kan bağışında bulunmak için sıraya girdi. Kampanyada,  binlerce kişi kök hücre, ve kan bağışında bulundu. Kampanyaya Gençlik ve Spor eski Bakanı, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak da destek verip, form doldurarak kök hücre ve kan bağışı için gönüllü olmuştu.
NAKİL YAPILDI, FENALAŞTI
Gönüllülerin bağışı ile bulunan uygun ilik Emir'e nakledildi. Ancak sonradan vücuduna uyum sağlamayan ilik alındı. Küçük çocuk bulunan yeni ilik ise 25 gün önce Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Emir'e nakledildi. Bu kez nakledilen ilik Emir'in vücuduna uyum sağladı. Ancak küçük Emir, ilik naklinden sonra fenalaştı. Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan Emir, dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti.
Emir için Ardeşen ilçesi Merkez Camii'nde öğlen vakti cenaze namazı kılındı. Emir'in tabutunun üzerine tuttuğu takım olan Trabzonspor'un bayrağı konuldu. Kılınan cenaze namazının ardından Emir, Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
--------
Emir Şermet arşiv görüntüleri
Cenaze namazı kılınması
Cenazeden detaylar
Cenazeden genel görüntüler

Haber Kamera: Adem AKATİN/RİZE,

==============

Malatya'da 2 kişinin öldüğü kaza güvenlik kamerasında

Malatya'nın Kale ilçesinde, 2 kişinin ölümü, 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan, 2 otomobilin çarpıştığı kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
Dün akşam saatlerinde Erenli Mahallesi yakınlarında Enver Yaşar yönetimindeki 23 FK 646 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Çetin Engindeniz'in (52) kullandığı 34 BAP 346 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, sürücü Enver ile Gülizar Yaşar (64) öldü, 5 kişi ise yaralandı.
Kaza, bölgedeki akaryakıt istasyonunun güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Görüntü Dökümü
------------
Kaza anı güvenlik kamerası
Otomobillerin çarpışma anı
Olay yerinden detaylar
Ağlayanlar ve kargaşa
Yaralıların bağrışmaları
Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 210 MB

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA,

==================


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Azez TSK PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
title