Haberler

47 yıllık camiinin kıblesinin yanlış yönde olduğu ortaya çıktı, müftülük "Sorun yok" dedi

Güncelleme:

Adapazarı'nda, 1972 yılında yapılan Merkez Çökekler Camii'nin kıblesinin 25 derece yanlış yönde olduğu ortaya çıktı. Müftülük, "45 dereceye kadar sapmalarda herhangi bir sorun yok." dedi.

Adapazarı'nda, 1972 yılında yapılan Merkez Çökekler Camii'nin kıblesinin 25 derece yanlış yönde olduğu ortaya çıktı. Cami imamı Erhan Özkırklar müftülük ile görüştüklerini, 45 dereceye kadar sapmalarda herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

25 DERECELİK SAPMA TESPİT EDİLDİ

Adapazarı Çökekler Mahallesi'nde 1972 yılında ibadete açılan Merkez Çökekler Camii'nin kıblesinin 25 derece yanlış yönde olduğu belirlendi. Camii cemaatinin ısrarları sonrasında yapılan ölçümlerde kıblenin sol tarafına 25 derecelik bir sapma olduğu tespit edildi.

47 yıllık camiinin kıblesinin yanlış yönde olduğu ortaya çıktı

"45'E KADAR SAPMALARDA SORUN OLMAZ"

Yaklaşık 8 ay önce göreve başlayan cami İmamı Erhan Özkırklar," Camimizin kıblesiyle ilgili vatandaşlarımız tarafından bir tereddüt hasıl olmuş. Sol tarafa 25 derecelik bir sapma söz konusu uydudan aldığımız verilere göre. Dolayısıyla Adapazarı İlçe Müftülüğümüz ile görüştük bu konuyu. Dediler ki yüzde 45'e kadar sapmalarda herhangi bir sorun olmaz namazın kabulü açısından. Bizim de yüzde 25 civarında, dolayısıyla namazlarımız tamdır, kıldığımız namazlar makbuldür. Bir tereddüde mahal yoktur. Vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun. Namazlarımızı aynı bu şekilde kılmaya devam edeceğiz. Cami 1972 yılında yapılmış, o günün şartlarına göre o günün kıble tespitine göre yapılmış." dedi.

47 yıllık camiinin kıblesinin yanlış yönde olduğu ortaya çıktı

47 yıllık camiinin kıblesinin yanlış yönde olduğu ortaya çıktı

47 yıllık camiinin kıblesinin yanlış yönde olduğu ortaya çıktı

47 yıllık camiinin kıblesinin yanlış yönde olduğu ortaya çıktı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adapazarı Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500

Yorumlar (20)

habib:

helal sana imam efendi çok büyük bir iş başarmışsın millet krizden nereye döneceğinide şaşırdı bu memleketi ancak sen kurtarırsın

2
7
yanıtYanıtla
Makine:

Aynen öyle , , Helal olsun, Nelerle ugrasiyoruz. . . Yürrüüüü kim tutar seni?. . . .

yanıt2
yanıt1
SİVASLI İBOCAN:

Şimdiki hocalar oku ezanı , kıldır namazı, al maaşı, git keyfine bak. . Paralı müslümanlar. . !! Yani cemaat günlük namazını zaten eda ediyor, hoca görevi gereği namazı kıldırıyor, kendi de kılıyor oluyor. . !! Yeminle söylüyorum, camilerin çoğunda cemaatten biri ezan okuyor, müezzin istirahatte. . Allah sorsun, böyle çok görevli var, caminin kıblesi neyine. . !!!. Hocalar neden günboyu camide durmuyor, dini işyeri değil mi. . ???

6
1
yanıtYanıtla
TELESKOP:

Hakli diyorsunda dusunuyorum sabah ezanindan yatsiya kadar hergun durabilirsen dur.

yanıt2
yanıt0
kamucu:

Şehirlerin merkezlerinde bulunan bir kaç tane büyük, önemli veya tarihi cami dışındaki mahalle camilerinin hiçbirinde müezzin yoktur. sadece ve sadece imam var. Bir imam yıllık iznini alacak olsa müftülük her defasında imam yetersizliğinden izin verememe noktasına gelmektedir. Çok yazmışsın ama malesef bilmeden boş yazmışsın

yanıt1
yanıt0
HACİ:

KIBLE NE TARAFA İRANMI ABD Mİ RUSMU

2
4
yanıtYanıtla
mm:

laf olsun die konuşmuşsun işte senin kıblen neresi onu bi söyle saydıklarından birimi

yanıt4
yanıt0
DHALSIMM:

''Cami 1972 yılında yapılmış, o günün şartlarına göre o günün kıble tespitine göre yapılmış. '' demiş, yahu 1972 yılında 10 TL''lik pusula da mı yoktu? Müftülük kendi sorumsuzluğuna bahane aramasın

5
0
yanıtYanıtla
Cevap:

İsteren kıbleye ters dön yine sorun yok derler ! :))

4
1
yanıtYanıtla
mihraç:

abartmayın bukadar yönü kıbleyı. niyet önemli. din cami şu zamanlarda hep abartılır oldu. cami yapildi. sanirsin gece gündüz dolup taşacak.

2
3
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title