Haberler

Bandırma-Kamen kardeşliği 20 yaşında

Bandırma'nın kardeş şehirlerinden Almanya'nın Kamen kentinin Belediye Başkanı Elka Kappen, kardeş şehir ilişkilerinde 20'nci yıla girilmesi dolayısıyla beraberindeki heyetle ilçeye geldi.

Bandırma'nın kardeş şehirlerinden Almanya'nın Kamen kentinin Belediye Başkanı Elka Kappen, kardeş şehir ilişkilerinde 20'nci yıla girilmesi dolayısıyla beraberindeki heyetle ilçeye geldi.

Kamen'den gelen heyeti (İstanbul Deniz Otobüsleri) İDO İskelesi'nde karşılayan Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kamen kenti ile kardeşliklerinin 20'nci yılına girdiklerini anımsattı.

Heyetin belirli bir program çerçevesinde 3 gün Bandırma'da kalacağını belirten Onur, "Çarşamba günü Kuşcenneti, Erdek ve Gönen ziyaretlerini gerçekleştirecek ve perşembe günü kentimizden ayrılacaklar. Bandırma Belediyesi olarak dostlarıyla, çevresindeki kentlerle ve kardeş şehirleri ile olan dayanışmaya çok dikkat ediyor, çok özen gösteriyor, üzerimize düşeni fazlası ile yapmaya gayret ediyoruz." dedi.

Kappen ve beraberindeki heyet daha sonra Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun'u makamında ziyaret etti.

Tosun, "İnşallah bu ilişkilerimiz daha fazla büyüyerek devam eder. Geçmiş dönem belediye başkanlarımıza bu kardeşlik ilişkilerini başlattıkları ve devam ettikleri için teşekkür ediyorum. Bandırma'mız güzel bir şehir. Limanı, demir yolu, sanayisi, turizmi ve tarımı ile gelişmiş güzel bir kent. Önümüzdeki birkaç günde bölgemizi gezerek inceleme fırsatınız olacak, umarım memnun kalırsınız." ifadelerini kullandı.

Kamen Belediye Başkanı Elka Kappen de Bandırma'ya ilk kez geldiğini, bu nedenle ziyaretlerinin kendisi için öneminin çok büyük olduğunu vurguladı.

Şehirler arası kardeşlik ilişkilerinin uzun vadede tarihe çok güzel anılar ve hatıralar kattığını dile getiren Kappen, "Kültür alışverişi ve insanların birbiriyle ilişkisi çok önemli. Maalesef kaybolmakta olan bir özellik, onun için biz bu tür kardeşlik ve kültürel ilişkilere çok önem veriyoruz. Kamen'de deniz olmamasına üzülüyordum ancak artık üzülmüyorum kardeş şehrimizde deniz olması beni çok mutlu etti. Burası çok güzel bir şehir ve burada olmaktan çok mutluyuz." diye konuştu.

Ziyaret sonunda Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Kamen Belediye Başkanı Elka Kappen'e şehrin sembolü haline gelen "Bandırma Vapuru" minyatürünü takdim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ozan Onur Bandırma Almanya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title