Haberler

TBB - KGF kefaletli 25 milyar liralık yeni finansman olanağı

Ekonomik gelişmelerin daha olumlu seyretmesi ve beklentilerdeki iyileşme doğrultusunda, finansman maliyetini hafifletmek amacıyla Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile 25 milyar liralık yeni bir finansman olanağı sunulacak.

Türkiye Bankalar Birliği'nden (TBB) yapılan açıklamaya göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın garantisi ve 12 bankanın katılımı ile KOBİ'ler ve KOBİ dışı tüm işletmelere yönelik yeni finansman paketi enflasyon endeksli olacak. Pakete Ziraat Bankası, İş Bankası, Halkbank, Garanti BBVA, Yapı ve Kredi Bankası, Vakıfbank, Akbank, QNB Finansbank, Denizbank, TEB, Şekerbank, Eximbank katılacak.

Açıkalamada;

"Ekonomi Değer Kredisi faiz oranı enflasyona endeksli olarak belirlenmiş olup;

6 ay anapara ödemesiz toplam 36 ay vadeli krediler için TÜFE + 4

6 ay anapara ödemesiz toplam 48 ay vadeli krediler için ise TÜFE + 4,5

olarak uygulanacaktır. Faiz oranı hesaplanırken kredinin kullandırım tarihindeki yıllık TÜFE oranı baz alınacak ve kullandırım tarihinden itibaren 6 ayda bir kez güncellenecektir."

Ekonomi Değer Kredisi ile firma bazında ciroya göre azami 5 milyon lira ile 50 milyon lira arasında değişen tutarlarda kredi kullandırılacaktır.

Toplam 25 milyar lira hacmindeki Ekonomi Değer Kredisi'nde Hazine destekli kefalet miktarı 20 milyar lira olacağı belirtilen açıklamaya göre, toplam kefalet limitinin 8 milyar TL'lik kısmının cirosu 125 milyon liraya kadar olan işletmelere; 12 milyar liralık kısmının ise cirosu 125 milyon lira üstündeki işletmelere tahsis edilmesi öngörülüyor.

Buna göre, lira nakit kredilerde faiz ve vade koşulları altı ay anapara ödemesiz toplam 36 ay vadeli krediler için TÜFE+4; altı ay anapara ödemesiz toplam 48 ay vadeli krediler için ise TÜFE+4.5 olacak.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Bankalar Birliği Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title