Haberler

Nihat Özdemir'den MHK, Tahkim Kurulu, VAR ve yabancı kuralı açıklaması

Güncelleme:

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, TFF'de yeni yönetim kurulunun belirlenmesinin ardından Merkez Hakem Kurulu ve Tahkim Kurulu gibi kurulların yeniden atanacağını söyledi. Özdemir ayrıca, VAR ve yabancı kuralı ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Mesa Cup Golf Turnuvası'nda kazananlara ödüllerini takdim eden TFF Başkanı Nihat Özdemir, törenin ardından soruları yanıtladı.

Yeni görevlerine başladıklarını kaydeden TFF Başkanı Özdemir, "Son yapılan genel kurulda, TFF'de yeni bir yönetim kurulu göreve başladı. Tabii devam eden UEFA toplantıları, FIFA toplantıları, EURO 2020 Elemeleri için Fransa maçı ve İzlanda seyahati... Ancak cuma günü TFF'nin yönetim kurulunun ilk toplantısını yaptık ve görevlendirmeleri de yaptık. Aldığımız kararlarla yeni görevlerimize başladık, hayırlı olsun. Tek hedefimiz, Türk futbolunun layık olduğu yere dönmesi. Sadece A Milli Takımımızı söylemiyorum. Kulüplerimiz, Ümit Milli Takımımız, U19, U18, U17 gibi, Engelli Futbol Takımı gibi, Kadınlar Futbol Takımı'nın da başarılı olması için elimizden geleni yapacağız. FIFA sıralaması olsun, Avrupa'daki sıralamamız olsun, hedefimiz yukarılara çıkmaktır. İnşallah 2020 yılındaki Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacağız. Gruptaki şansımız kuvvetli olarak devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"KULÜPLERİMİZİN, BORÇLARIN YENİDEN YAPILANMASINA İHTİYAÇ VAR"

Kulüplerin mali yapılarının düzeltilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Nihat Özdemir, şu ifadeleri kullandı: Bankalar Birliği ve bankalarımızın hepsi tek tek kulüplerimizin mali yapılarının toparlanabilmesi için, borçların yeniden yapılandırılması konusunda hemfikirler. Kulüplerimizle bire bir görüşerek tüm bu yapılandırmaları yapacaklardır. Kulüplerimizin buna çok ihtiyacı var. Hepimizin bildiği gibi son zamanlarda birçok kulübümüzün mali yapısı bozuldu. UEFA tarafından da bunlar gözlenmekte. Kulüplerimizin bu sıkıntılardan kurtulabilmesi için mutlak suretle bu yapılandırmaya ihtiyaçları vardır. Bunlar da bankalarımız tarafından gayet uygun şekilde yapılıyor. Bu konudaki sıkıntılar inşallah bertaraf olacaktır."

"BU SEZON YABANCI SAYISINDA DEĞİŞİKLİK SÖZ KONUSU DEĞİL"

Yabancı sayısının değişip değişmeyeceğine yönelik bir soruya Özdemir, "Bu sezon herhangi bir değişiklik yapmamız söz konusu değildir. Çünkü alınacak her bir karar bundan sonraki sezonlar için geçerlidir. Her takımın kendi elinden bulundurduğu yabancı oyuncular ve sözleşmeleri var. O yüzden böyle bir şey söz konusu olamaz. Önümüzdeki yıllarda yapılacak herhangi bir değişiklik ile ilgili ise Kulüpler Birliği ile bir araya gelerek bir neticeye vardığımız takdirde bu değişiklikleri yapmak için fikrimiz var. İnşallah bunu da yerine getireceğiz" yanıtını verdi.

"KURULLAR YENİDEN ATANACAK"

Merkez Hakem Kurulu ve Tahkim Kurulu gibi kurulların yeni yönetimle birlikte yeniden atanacağının altını çizen Nihat Özdemir, "Bunların hepsinin yeniden atanması gerekiyor. Önümüzdeki haftalarda, haziran sonu veya temmuz başında, tüm bu kurullarla ilgili atamalarımızı yapacağız ve o arkadaşlarımız da yeniden göreve getirilecektir. Yeni arkadaşlarımız da başlayacaklar" dedi.

Nihat Özdemir'den MHK, Tahkim Kurulu, VAR ve yabancı kuralı açıklaması

"VAR, HER GEÇEN YIL DAHA ÇOK OTURACAK"

Video Yardımcı Hakem (VAR) Sistemi hakkında yorum yapan TFF Başkanı Özdemir, DHA'ya yaptığı açıklamada "TFF olarak VAR Sistemi'ne geçen yıl başladık. Benim görüşüme ve kamuoyuna göre VAR Sistemi başarılı olmuştur. Tabii ki eksikler ve hatalar vardır. Her geçen yıl bu sistem daha çok oturacak ve daha az hatalar olacaktır. Bugün herkes bilmelidir ki, dünyanın en iyi sistemi Türkiye'de mevcuttur. Bununla ilgili olarak eğitimlerimizi daha fazla artırarak, burada yapılmış olan bazı hatalar artık yeni sezonda yapılmaması için genel düşüncemiz vardır. İnşallah bunda da başarılı olacağız" diye konuştu.

Nihat Özdemir, hakemlerin durumuyla ilgili olarak ise "Onların geçen dönemde sayısı artırıldı. Arkadaşlarımız da çalışmalarına devam edecekler. Tatilleri biter bitmez çalışmalarına başlayacaklardır" ifadelerini kullandı.

"TERİM VE LUCESCU İLE BİRLİKTE GENÇLEŞTİRMEYE GİDİLDİ"

A Milli Takım'ın performansına ilişkin ise Özdemir şunları söyledi: "Son 2 teknik direktörümüz, Sayın Fatih Terim ve arkasından Sayın Lucescu ile birlikte A Milli Futbol Takımı'nda bir gençleştirmeye gidildi ve bunda da başarılı olundu. Şu anda Şenol Güneş bu iyi kadroyu, bu gençleştirilmiş kadroyu, bu yeni nesil kadroyu, elinden geldiğince çok iyi motive etmekte ve takımlarımızın maçlarda aldığı başarılı sonuçlar da bunu göstermektedir. İnşallah bu yeni nesil ile hem EURO 2020, hem de FIFA 2022 elemelerinde başarılı olacağız. Milli takımımızın hem Avrupa'ya, hem de Katar'da yapılacak 2022 Dünya Kupası'na katılması için bütün çalışmalarımız, bütün mücadelemiz bu hızla devam edecektir."

Kaynak: Haberler.com / Spor

Merkez Hakem Kurulu Nihat Özdemir Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (9)

realist:

ali koc şimdiden aba alttan sopa göstermeye başladı piskolojik lobi yapma oyunları zaten hiçbir fenerli tarafsız olamaz nihat fenere itaat edecek

1
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ne diyorsun baskan yabanci oyuncularda yenilik sart yoksa turkiyede futbolcu kalmayacak kendi oyuncularimiza ilgi gösterin gelismede fayda var baskan

0
2
yanıtYanıtla
RUHI-BJK:

Feith Terim ve Lucescu gençleştirdikleri kadroyu oynatamadılar :)) Şenol Güneşin yine hakkı yenecek. .

0
1
yanıtYanıtla
avrupa 3. milli takım ruhu:

ne anlamsız bir cümle. Bu işin ilk mimarı Terim sonra Luce dir. Güneş bu kısa sürede bir şeye etki edemez zaten.

yanıt1
yanıt0
4 yıldız 1 uefa 1 super kupa TR kupaları:

klasik yabancı sayısını indir gs yi durdur. her şampiyonlukta aynı terane. Avrupanın en büyük ilk 5 liginde yabancı kısıtlaması yok.

1
0
yanıtYanıtla
böyle olmalı:

tff başkanı :n. özdemir mhk başkanı: mahmut uslu pfdk başkanı: semih özsoy kulupler birliği başkanı:ali koç

1
0
yanıtYanıtla
dost:

niye futboldan anlayan senelerini futbola vermiş insanlar gelmez şu kurumun başına yılardır cevabı aranan soru bu , yabancı sınırlaması yerine yerli oyuncu oynatana teşvik ver ezbere konusma iki üç kişinin yönlendirmesiyle

0
0
yanıtYanıtla
dadaş:

vay vay tüpçü gibi başladı süslü laflara yediniz erzurumun hakkını zıkkımolsun

0
0
yanıtYanıtla
nohomo:

Başladı yabancı kuralı cıkıcak denince almanyada futbolcu değeri görmeyen adamları toplamaya takımlar. Adam daha türkçe bilmiyor almanya milli takımında dünya kupasını kazansa alıcağı 200 bin avroyu türkiyeden yıllık alıyor. Yok neymiş almanya milli takımında sürekli oynıyamam ama türkiye milli takımında oynarım. Bizim mallarda alıp oynatıyor. Bu adamı nasıl seçtiler anlamış değilim. Saçmalıyor. 14 yabancı var diye almak zorundamısın. Doyduysan tabakta kalanları yeme işte gerizekalı daha ne diyim.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title