Haberler

GÜNCELLEME - Etkisiz hale getirilen teröristin "turuncu kategori"de yer aldığı belirlendi

Bitlis'te 16 Haziran'da ölü ele geçirilen teröristin "turuncu kategoride" yer alan sözde Sason sorumlusu "Eren Karker" kod adlı Ünal Dinar olduğu tespit edildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, iç güvenlik operasyonları kapsamında, 16 Haziran'da Bitlis İl Jandarma Komutanlığınca Doğruyol köyü kırsalında ölü ele geçirilen terör örgütü mensubunun, Terörden Arananlar Listesi'nde 600 bin lira ödülle "turuncu kategoride" yer alan Ünal Dinar olduğu belirlendi.

Dinar'ın, 2014'te Çeltikli-Bitlis yolunun kesilmesi ve Güvenlik Korucusu Nihat Çaprak'ın kaçırılarak şehit edilmesi olayının faillerinden olduğu saptandı.

Öte yandan, Bitlis-Merkez ilc¸e Yenice ko¨yu¨ kırsalında İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen "S¸ehit J. Onb. Hakan IS¸IK 2019-60 Operasyonu"nda bir terörist etkisiz hale getirildi.

Bölgede operasyonlar devam ediyor.

2 el bombası, 2 kaleşnikof şarjör ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, Bitlis Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, merkeze bağlı Yolalan beldesi kırsalında bir bölücü terör örgütü mensubunun arazide ölü olarak görüldüğü duyumu alınması üzerine 16 Haziran'da "Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Volkan Yanık-66 Operasyonu" gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Operasyon kapsamında icra edilen arama tarama faaliyetinde, bir bölücü terör örgütü mensubu üzerindeki (2 el bombası, 2 kaleşnikof şarjör ve çeşitli örgütsel doküman) malzemeleri ile ölü ele geçirilmiştir. İl Jandarma Komutanlığı Kriminal Kısım Amirliğince yapılan parmak izi incelemesinin ardından söz konusu örgüt mensubunun, terörden arananlar listesinde turuncu kategoride (600 bin lira ödüllü) bulunan sözde Batman/Sason alan sorumlusu Eren Kerker kod adlı Ünal Dindar olduğu olduğu tespit edilmiştir."

Açıklamada, Bitlis Jandarma Komutanlığı unsurlarınca gerçekleştirilen operasyonda bir teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, merkeze bağlı Kayadağ köyleri kırsalında faaliyet gösterdiği tahmin edilen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla 16 Haziran'dan itibaren "Şehit Jandarma Onbaşı Hakan Işık 2019-60 Operasyonu" gerçekleştirildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Devam eden operasyon kapsamında, 17 Haziran'da saat 21.45 sıralarında pusu dinleme ve keşif gözetleme faaliyeti icra eden unsurlarımızın inisiyatifinde, Kayadağ köyü kırsalında bir grup bölücü terör örgütü mensubuyla temas sağlanmış ve çıkan çatışmada bir terörist etkisiz etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensubunun üzerinde kaleşnikof tüfek ve mühimmatı, el bombası ile çeşitli örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Bölgede keşif gözetleme ve pusu faaliyeti devam etmektedir."

Açıklamada, güvenlik güçlerinin bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla il genelinde teröristlerle kararlılıkla mücadele edeceği vurgulandı.

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis Dinar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title