Haberler

Sütaş'tan 50 milyon TL'lik yatırım

Güncelleme:

Sütaş Kaf Kefir üretimi için 50 milyon TL'lik bir yatırım yaptı. Sütaş A.Ş. Genel Müdürü Funda Ak, "Bizim için öncelik, tüketicilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamaktır. Doğallığı Sütaş kalitesiyle güvence altına alınan Kaf Kefir'in, ömürlere ömür katan faydalarının yanı sıra lezzetiyle de kısa sürede Türkiye'nin en beğenilen ve en çok tercih edilen kefiri olmasını bekliyoruz. Biz, ürün ailemiz ve getirdiğimiz farklılıklarla bugün yaklaşık 150 milyon TL'lik bir pazar olan kefir pazarını çok kısa sürede 200 milyon liranın üzerine çıkaracağız" diyerek Kaf Kefir ile pazarın lider markası olmayı hedeflediklerini belirtti.

Türkiye'nin lider süt ve süt ürünleri markası Sütaş, 50 milyon TL'lik bir yatırım yaparak 'Kaf Kefir' markası ile kefir pazarına girdi. Sütaş A.Ş. Genel Müdürü Funda Ak "Düzeltici ve önleyici özelliği ile Kefir, Türkiye'de 4 evden birinde tercih edilen bir içecek haline geldi. Geçtiğimiz yıl %23,4 büyüyerek yaklaşık 18.000 tona ulaşan kefir pazarı 2019'da tüm yılların üzerinde büyüme gerçekleşerek %26'ya ulaştı. Süt ve süt ürünleri pazarında Kefir, 2018 yılında %34 olan çift haneli ciro büyümesini 2019 yılında da sürdürerek %41 oranında büyüme elde etti. Biz, ürün ailemiz ve getirdiğimiz farklılıklarla bugün yaklaşık 150 milyon TL'lik bir pazar olan kefir pazarını çok kısa sürede 200 milyon liranın üzerine çıkaracağız" dedi.

Ak "Bizim için öncelik, tüketicilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamaktır. Kafkasların uzun ve sağlıklı bir ömür geçirmelerinin ve nesiller boyu zinde kalmalarının başlıca sebeplerinden biri olarak gösterilen kefir, doğal ve mucizevi bir gıda. Kafkasya'da göçebe olarak yaşamlarını sürdüren halklar tarafından 5.000 yıl önce bulunmuş ve nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar gelmiş olan kefiri, Sütaş güvencesiyle sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Kefir'in ustalık ve uzmanlıkla üretilmesi, özellikle de mayasının orijinal halinin korunmuş olması son derece önem taşıyor. Kaf Kefir'in Mayası Kafkas Dağları'ndan toplanmış anaç kefir danelerinden elde ediliyor. Doğallığı, lezzeti ve kalitesi Sütaş tarafından güvence altına alınıyor. Titizlikle yürütülen Ar-ge çalışmaları sonucunda tüketicimizin beğenisine sunduğumuz Kaf Kefir'in sağladığı faydanın yanı sıra ideal lezzeti ve kıvamıyla da Türkiye'nin en çok tercih edilen kefir markası olmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

Sade, çilekli ve limonlu çeşitleri bulunan Kaf Kefir'in limonlu çeşidinin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten Ak, tüketicileri Kaf Kefir markası altında bundan sonra da yeni lezzetler ile tanıştıracaklarının da müjdesini verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Sütaş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title