Haberler

    'İlk Adımdan Kurtuluşa' karma resim sergisi Paris'te açıldı

    ESPACE Mendes Frans 23 Route Epınay-Sur Seine Paris'te açılan serginin açılışında konuşan Samsun Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, bağımsızlık mücadelesinin 100'üncü yılının en iyi şekilde kutlanması amacıyla Samsun Valiliği tarafından 100'üncü Yıl Koordinasyon Merkezi oluşturulduğunu ve yurt...

    ESPACE Mendes Frans 23 Route Epınay-Sur Seine Paris'te açılan serginin açılışında konuşan Samsun Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, bağımsızlık mücadelesinin 100'üncü yılının en iyi şekilde kutlanması amacıyla Samsun Valiliği tarafından 100'üncü Yıl Koordinasyon Merkezi oluşturulduğunu ve yurt dışı resim sergisinin de bu merkezin projesi olduğunu söyledi: "Yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenen 300'den fazla proje ve etkinlikler kapsamında hazırladığımız 'İlk Adımdan Kuruluşa Milli Mücadele Sergisi' ile 1919'dan 1923'e kadar Türk devletinin Milli Mücadele tarihinin doğru, güvenilir bilgi ve belgelerle kamuoyuna anlatılması amaçlanmaktadır. Bağımsızlığımızın 100'üncü yılı ile ilgili yapılan bu çalışmaların tümü, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda yürüttüğü çalışmalara ilham kaynağı olacağı aşikardır. Açtığımız bu sergi ile yurt dışında bulunan soydaşlarımıza ulaşmayı amaçladık. Buradan sonra Almanya (Berlin), Kuzey Makedonya (Üsküp), Kosova (Priştine), Bulgaristan (Kırcaali), Brüksel (Ghent - Genk), Hollanda (Roterdam), Birleşik Krallık (Londra) ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) (Lefkoşa) olmak üzere 9 ülkede açılacak."

    YEREL SANATÇILARIN ESERLERİ DE VAR

    22 Haziran'a kadar açık kalacak serginin açılışına ayrıca, Epinay Sür Seine Belediye Başkan Yardımcısı Mohammed Chreau, Turizm Müşaviri Özgür Semiz, Türk Dernekleri Birliği Başkanı Lütfi Bilgen, Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur, organizatör Erkan Ozarkman ve vatandaşlar katıldı. Sergide, Genelkurmay ATASE Dairesi Başkanlığı'ndan alınan belge ve fotoğraflar ile OMÜ Eğitim Fakültesi Resim - İş Eğitimi Bölümü, SAMFAD yerel sanatçılar tarafından yapılan eserler yer alıyor.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title