Haberler

DHA YURT BÜLTENİ-6

1)SOKAKTA RASTGELE ATEŞ EDERKEN ALİ'Yİ VURDU, 6 GÜN SONRA YAKALANDI

GAZİANTEP'te, otomobilden rastgele ateş eden İ.A.'nın (27) tabancasından çıkan mermi, sokakta oynayan Ali Daşkın'ın (10) bacağına isabet etti. Yaralanan Daşkın, hastanede tedavi edilirken, İ.A. ise olaydan 6 gün sonra yakalandı. Gözaltına alınan İ.A., emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.
Olay, cuma günü, Şehitkamil ilçesine bağlı Kayaönü Mahallesi'nde meydana geldi. Otomobilden rastgele ateş eden kişinin tabancasından çıkan mermi, sokakta oyun oynayan Ali Daşkın'ın bacağına isabet etti. Küçük çocuk, kanlar içinde yere yığılırken, kimliği belirsiz kişi, araçla olay yerinden kaçtı. İhbarla gelen sağlık görevlileri, yaralı Daşkın'ı ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Ali Daşkın, tedavisinin ardından taburcu edilirken, polis ekipleri de tabancayla ateş eden kişinini kimliğinin belirlenip, yakalanması için çalışma başlattı. Çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen ekipler, ateş açanın İ.A. olduğunu belirledi. Gümüştekin Mahallesi'ndeki evine bugün operasyon düzenlenen İ.A., gözaltına alındı. İ.A.'nın olayda kullandığı tabanca, tarif ettiği boş arazide bulundu. Emniyetteki işlemlerinin ardından İ.A., sağlık kontrolünden geçirilerek, adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü
-------------------------------
Şüphelinin hastaneye getirilişi
Şüphelinin hastaneden çıkarılışı
Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Kadir GÜNEŞ-GAZİANTEP-DHA)
GÖRÜNTÜ BOYUTU: 110 MB

=============================================

YOLA TUZAKLANAN PATLAYICI İMHA EDİLDİ

ŞIRNAK'ın Silopi ilçesinde, güvenlik güçlerinin kullandığı yol güzergahında PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan patlayıcı bulunup, imha edildi. Silopi ilçesindeki Başak Köyü yolu üzerinde kablo bulunduğu ihbarı üzerine jandarma ve polis ekipleri, bölgeye sevk edildi. Drone destekli yapılan incelemede yola tuzaklanan, telsiz düzenekli el yapımı patlayıcı bulundu. Patlayıcı, imha edildi.

Görüntü Dökümü
-----------------
Güvenlik güçlerinin patlayıcının kablosunu incelemesi
Genel ve detay görüntüler
Haber : Sekvan KÜDEN Kamera: ŞIRNAK,
GÖRÜNTÜ BOYUTU: 14 MB

=============================================

SİVİL EKİPLER, KURAL TANIMAYAN SÜRÜCÜLERİN KORKULU RÜYASI OLU

KAHRAMANMARAŞ'ta geceleri trafiği tehlikeye sokan, abart egzozla insanları rahatsız eden sürücülere karşı 'sivil' trafik ekipleri oluşturuldu. 2 ayda 206 bin 14 lira ceza yazan ekipler, kentte kural tanımayan sürücülerin korkulu rüyası oldu. Özellikle gece saatlerinde trafikte yüksek sesle müzik dinleyen, abart egzoz kullanan, trafiği tehlikeye atan sürücülerle ilgili ihbarların artması üzerine Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü çalışma başlattı. Çalışma kapsamında ihbarların yoğun olarak yapıldığı bölgelerde oluşturulan uygulama noktalarıyla denetimler yapılmaya başlandı. Ekipler, bu denetimlerinden birini dün gece Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı'nda yaptı. Durdurulan araçların evraklarını ve sürücülerin alkollü olup olmadığını kontrol eden ekipler, egzozları da inceledi. Ekipler, durdurdukları lüks bir cipe abart egzozdan dolayı 1002 lira para cezası uyguladı. Sürücüsü ise egzozunun normal olduğunu öne sürüp ekiplere tepki gösterdi.
SİVİL EKİPLER OLUŞTURULDU
Uygulama noktaları dışında 2 ayrı sivil ekip oluşturuldu. Sivil ekipler, geceleri trafiğe çıkarak kural tanımayan sürücüleri tek tek tespit edip cezai işlem uyguladı. Sivil ekipler kural tanımayan sürücülere son 2 ayda, yüksek sesle müzik dinlemekten 15 bin 660, abart egzozdan 110 bin 220, tehlikeli araç kullanmaktan 9 bin 504 ve ehliyetsiz araç kullanmaktan 70 bin 630 lira olmak üzere toplam 206 bin 14 lira para cezası uygulandı.
'VATANDAŞLARIMIZIN HUZURUNU KAÇIRMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ'
Ekiplerinin yaptığı denetimleri yerinde inceleyen Trafik tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Doğan, denetimlerin sık sık yapılacağını belirtti. Doğan, kural tanımayan sürücülerin karşısına hiç ummadıkları bir yerde karşılarına sivil ekip çıkabileceğine dikkat çekerek sürücüleri trafikte kurallara uymaya davet etti. Doğan, şöyle konuştu:
"Yüksek sesle müzik dinleyerek çevreyi rahatsız eden, araçlarında abart egzoz aparatı bulunan ve egzozlarıyla oynayarak teknik değişiklik yamak suretiyle özellikle gece vakti vatandaşlarımızı rahatsız eden sürücülerle ilgili bu uygulamalara 2 aydır başladık ve devam ediyoruz. Geçen yaz da özel ekip oluşturmuştuk ve bu yaz özel ekip sayımızı artırdık. Özel ekip dediğimiz sivil ekiplerimiz, normal sürücüler gibi trafikte geziyorlar; yüksek sesle müzik dinleyen, trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanan ve abart egzozlu araçları durdurarak anında işlemlerini yapıyorlar, Sadece bu 2 ekibimizin son 2 ayda yaptığı çalışmalarda 110 abart egzozlu araca işlem yapıldı. 145 tane yüksek sesle müzik dinleyen araca işlem yapıldı, 88 adet trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanan sürücüye işlem yapıldı. 35 tane de ehliyetsiz sürücü alındı. Geceleri, özellikle geç saatlerde gürültüden rahatsız olmaktan dolayı bize gelen şikayetleri anında değerlendiriyoruz. Bu tür sürücülerin vatandaşlarımızın huzurunu kaçırmalarına izin vermeyeceğiz. Trafikte gürültüyle, saygısız ve tehlikeyi düşürecek şekilde araç kullanmayla mücadelemiz devam edecek."

Görüntü Dökümü
-------------------------------
Trafik levhası
Denetim yapan ekipler
Ekiplerin egzozu kontrol etmesi
Ceza yazılması
Cip sürücüsünün tepki göstermesi
Hakan Doğan ile röp.
Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)
GÖRÜNTÜ BOYUTU: 566 MB

================================================

JES'LERİN ZARARLARINI RAPORLADILAR

AYDIN'ın Germencik ve Buharkent ilçeleri başta olmak üzere 30 yıldan bu yana jeotermal enerji santrallerinin (JES) doğaya ve insan sağlığına verdiği zararlarla ilgili yapılan çalışmalar Germencik Çevre ve Doğa Derneği tarafından rapor olarak hazırlandı. Raporun TBMM, Aydın Valiliği ve Aydın milletvekillerine sunulacağı bildirildi.
Germencik Çevre ve Doğa Derneği'nin 30 üyesi, Aydın'ın Germencik ve Buharkent başta olmak üzere bir çok ilçesindeki JES'lerin tarım alanlarına, doğaya ve insan sağlığına verdiği zararlar üzerine üniversiteler, bakanlıklar ve sivil toplum kuruluşlarının 30 yıldan bu yana yaptığı çalışmalar bir araya getirilip, 18 sayfalık bir rapor oluşturuldu. Germencik Çevre ve Doğa Derneği Basın Sözcüsü Dr. Metin Aydın, Germencik'in kırsal Alangüllü Mahallesi'nde, yakınındaki bir jeotermal enerji santrali nedeniyle kuruduğu ileri sürülen zeytin ağaçları altında raporla ilgili basına bilgi verdi. Aydın'da son 30 yıldır jeotermal uygumalar olduğuna dikkati çeken Aydın, "Maalesef bu uygulamalardan en fazla zarar gören Büyük Menderes Havzası'nda incir, zeytin ağaçları ve pamuk tarlaları ve Gediz Havzası'nda ise üzüm bağları olmuştur. Şimdiye kadar Çevre ve Doğa Derneği olarak jeotermalin zararlarını her ortamda dile getirdik. Artık Aydın'da jeotermal santrallerin tarıma ve insan sağlığına zararının olmadığını söyleyecek bir tek kişi yoktur. Ancak hangi makama gidip, nereye başvurduysak, 'Jeotermal santrallerin incir, zeytin ve pamuğa zararları ile ilgili elinizde bilimsel veri var mı?' diye sürekli bir engel çıkardılar. TBMM'ye, Aydın milletvekillerine ve Vali'ye gittik aynı şekilde soruyla karşılaştık" dedi.
Jeotermallerin, incire, zeytine, pamuğa, üzüme ve kısacası tarıma zararı var" diyen Aydın, şöyle devam etti:
"Bununla ilgili şimdiye kadar pek çok çalışma yapılmış. Biz de bu çalışmalardan yola çıkarak Germencik Çevre ve Doğa Derneği olarak bunu rapor haline getirdik. Son 30- 40 yılda Türkiye'de jeotermalle ilgili kim ne araştırma yaptıysa, üniversite, bakanlıklar, TBMM, sivil toplum kuruluşları olmak üzere hepsini araştırdık. Rapor haline getirdiğimiz verilerin tamamı bilimseldir. Bu sonuçlar belgelenmiş sonuçlardır. Aydın'da jeotermal santrallerinin incir, zeytin ve pamuğa verdiği zararlar belgelendi. Çıkarmış oldukları akışkanları, derelere, çaylara ve Büyük Menderes Nehri'ne bırakıyorlar. Tarıma en fazla zarar veren madde bordur. Jeotermal santrallerin yaptığı salınım sonrası Büyük Menderes Nehri'nde bor miktarının normalden 150 kat daha fazla olduğu saptanmıştır. Bu Tarım ve Orman Bakanlığı'nın verileri ile sabitlenmiştir."
'TARIM ARAZİSİNE YAPILMASI DOĞRU DEĞİL'
Germencik Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Halil Çetinkaya da "Dünyada birinci sınıf tarım toprağında Aydın'dan başka jeotermal santrali kuran bir ülke var mı?" diye sorup, 'Bunun cevabını bir türlü bulamadım. Bildiğim kadarıyla yoktur. Dünya ülkeleri, JES'leri tarım alanlarından, yerleşim yerlerinden uzakta 4'üncü sınıf tarım topraklarında yapıyor.  Buradaki kaynaktan faydanalım derken yeryüzündeki diğer zenginliklerimizin hesabı yapılmadan bu tür çalışmaların yapılması doğru değildir" dedi.

Görüntü Dökümü
----------------------:
-Kuruyan zeytin ağaçlarından görüntü
-Rapordan görüntü
-Germencik Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Halil Çetinkaya ile röp.
-Germencik Çevre ve Doğa Derneği Basın Sözcüsü Metin Aydın ile röp.
-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Burhan CEYHAN / AYDIN, DHA)

======================================================


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın DHA Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
title