Haberler

TEKİRDAĞ MALKARA'DA 5 TON ALTIN İDDİALARI ÜZERİNE KAZI ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yaşayan Yaşar Ak, evinin yanındaki arazide define bulunduğunu iddia ederek, aldığı resmi izinle kazı çalışması başlattı.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yaşayan Yaşar Ak, evinin yanındaki arazide define bulunduğunu iddia ederek, aldığı resmi izinle kazı çalışması başlattı. Polisin geniş güvenlik aldığı kazı çalışmaları sürerken, toprak altındaki odada 5 yaklaşık 5 ton altın olduğu iddiası üzerine toplanan mahalle sakinleri de çalışmaları ilgiyle izliyor.

Malkara'nın Gazibey Mahallesi Ertuğrul Gazi Sokak üzerinde bir arazide define olduğu söylentileri üzerine ilçede pazarcılık yapan Yaşar Ak, resmi izin alarak evinin yanında bulunan boş arazide iş makineleri ile kazı çalışması başlattı. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Mal Müdürlüğü ve polis ekiplerinden oluşan komisyon gözetiminde öğlen saatlerinde başlayan kazı çalışmaları iş makineleri ile sürüyor. Mahalle sakinleri de bölgede toplanarak kazı çalışmalarını ilgiyle takip ederken, güvenlik şeridi çeken polis ekipleri de geniş güvenlik önlemleri aldı.

5 TON ALTIN VAR İDDİALARI

Mahalle sakinlerinden Tamer Demirdüzen, kazı çalışmalarının 8 metre derinlikte sürdürüldüğünü belirterek, Mahallemizde kolluk kuvvetleri eşliğinde devlet güvencesi altında resmi define kazısı başladı. Söylenene göre burada 7 tane kral mezarı var diyorlar. 1 tanede içi altın dolu oda var ama içi domuzlu diyorlar. Ama burada böyle bir varlık var ki burada iş makineleri, devletin adamları ve bir sürü memur buraya gelmiş kazı çalışması yapıyorlar. Valla buradan altın çıkarsa çok iyi olur. Bizim mahalle insanları faydalanır mı faydalanmaz mı onu zaman gösterecek. Ama biz faydalanmasından taraftarız. Bizim mahallemizde burada ayrıca darphane var. Bu altın basılan yer bizim mahallemizde. Çıkarsa çok seviniriz. Bizim içinde hayırlısı olur. Şuanda 7-8 metre kazdılar daha kazacaklar. Bulana kadar kazacaklar. Biraz daha kazınca hedefe ulaşacağız ve mahallemiz zenginleyecek dedi.

Mahallede yaşayan Şenol Geçim, Şuanda Gazibey mahallemizde büyük bir altın arama çalışması var. Hedefe yaklaştığı söyleniyor ve büyük bir altın dolu odanın olduğu söyleniyor. 4,5 ile 5 ton civarında bir altın çıkacağı söyleniyor. İnşallah çıkacak. Çalışmalar hızla devam ediyor dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tekirdağ Malkara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title