Haberler

BOLU GÖLCÜK'TE 7 MİLYON TL HARCANARAK YAPILAN BUNGALOVLAR SÖKÜLECEK

BOLU'da Gölcük Tabiat Parkı'nda yapımı tamamlanmak üzere olduğu sırada İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen 25 bungalov ve 19 odalı dağ köşkü projesinde inşaatı tamamlanan bungalovlar atıl kaldı.

BOLU'da Gölcük Tabiat Parkı'nda yapımı tamamlanmak üzere olduğu sırada İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen 25 bungalov ve 19 odalı dağ köşkü projesinde inşaatı tamamlanan bungalovlar atıl kaldı. 7 milyon TL harcanarak yapılan ve ormanlık alan içinde inşaat pisliğiyle bırakılan bungalovlar sökülecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Bolu Belediyesi'ne 2012 yılında 29 yıllığına kiralanan Gölcük Tabiat Parkı için 19 Aralık 2017'de ihale yapıldı. İhale kapsamında, 19 odalı dağ köşkü ile 25 bungalov yapımı ve göl gazinosunun özel işletmeye verilmesi yer aldı. Projeye çok sayıda sivil toplum örgütü karşı çıktı. Konu mahkemeye taşındı. Mahkeme aşamasında AK Partili Bolu Belediyesi döneminde Gölcük Tabiat Parkı'ndaki ormanlık alana bungalovlar yerleştirildi. Tartışmalı proje ile ilgili geçen yılın Aralık ayında, mahkemece yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Geçen ay da mahkeme projeyi iptal etmişti. 7 milyon TL harcanarak yapılan bungalov evler atıl vaziyette kaldı. Mahkemenin durdurma kararının ardından duran inşaat çalışmalarında işçilerin kullandıkları çay bardakları, çaydanlık, pantolon, ayakkabı gibi şeyler de ormanlık alanda bırakıldı. Ayrıca inşaat alanındaki bazı malzemeler de kaldırılmadı. Bölge pis bir şekilde bırakıldı.

İhale aşamasındayken CHP Bolu Milletvekilliği döneminde projeye karşı çıkan ve protesto eylemlerine katılan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan mahkemenin verdiği kararı olumlu karşıladıklarını ifade etti. Başkan Özcan, yapılmış haldeki bungalovları satışa çıkararak ormanlık alandan sökülmesini sağlayacaklarını belirterek, Burada belediye tarafından emrivaki şekilde yapılmış bungalov evler var. Buradaki yapıların oradan kaldırılması gerekiyor. Daha önce kiralanması için verilen belediye meclisi kararını ortadan kaldırdık. Önümüzdeki günlerde ihale ile onları satışa çıkaracağız. Bir kişi veya şirket onları söküp oradan kaldıracak. Ondan sonra da Milli Parklar ile görüşerek oranın eski haline getirilmesi için çalışmaları yapacağız. dedi.

Gölcük'ü eski doğal haline kavuşturmayı planladıklarını aktaran Özcan, Ormanın içerisinde bu yapılar yapılırken belli sayıda ağacın kesildiği ortada. Tahribatın büyüklüğünü görebilmek için o yapıların oradan kalkması gerekiyor. Eğer mahkeme bunu durdurmamış olsa ve süreç işlese onun yanına yapılması planlanan bir otel de var. Daha çok ağacın kesilmesi anlamına geliyor. Zaten Gölcük'te haddinden fazla seyrekleştirme yapılmış. Bunun sonucunda çok sayıda ağacın devrildiğine herkes şahit oluyor. Dediğimiz gibi tahribatın asıl büyüklüğü o yapılar oradan kalktıktan sonra ortaya çıkacak. Milli Parklar ile istişare içinde belediye olarak da bizim üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Gölcük'ü eski doğallığına kavuşturmak istiyoruz. diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gölcük Bolu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title