Haberler
BBC

İtalyan mafya patronu Morabito, Uruguay'da hapisten kaçtı

Güncelleme:

İtalyan mafya patronu Rocco Morabito, ülkesine iade edilmek üzereyken, Uruguay'da tutulduğu hapishaneden firar etti.

Uruguay, "Milano'nun kokain kralı" diye bilinen uyuşturucu kaçakçısı Morabito'yu İtalya'ya iade etmeyi kabul etmişti.

'Ndrangheta' adlı suç çetesinin başı olduğundan şüphelenilen Morabito, 1995'ten bu yana İtalya'nın en çok aranan zanlılarından biriydi.

Morabito, 2017'de, 10 yıldır sahte kimlikle yaşadığı Punta del Este'de yakalanmıştı.

ÇATIDAKİ DELİKTEN FİRAR ETTİ

Ndrangheta mafyası, Güney İtalya'daki Calabria bölgesinden geliyor ve Avrupa kokain ticaretinin yüzde 80'ini kontrol ettiği sanılıyor.

Uruguay Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Morabito ve diğer üç mahkumun, çatıdaki bir delikten firar ettiği ve yakındaki bir çiftlik evinin sahibini soyup, parasını aldıkları belirtildi.

"MORABİTO'YU AVLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

İtalyan İçişleri Bakanı Matteo Salvini, "Ndrangheta'nın başı, Rocco Morabito gibi bir suçlunun, İtalya'ya iadesi beklenirken Uruguay'da hapisten firar etmesi endişe verici ve ciddi. Nerede olursa olsun, Morabito'yu avlamaya devam edeceğiz ve hak ettiği hapse koyacağız" dedi.

52 yaşındaki Morabito'nun, Brezilya'dan İtalya'ya kaçırılan yüzlerce kilo kokainden sorumlu.

Morabito, Eylül 2017'de Uruguay'ın başkenti Montevideo'da bir otelde kalırken tutuklanmıştı, ancak başkentin doğusundaki tatil kasabası Punta del Este'de bulunan lüks bir villada yaşıyordu.

BBC

Uruguay İtalya Haberler

Bakmadan Geçme

Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (11)

Vatansever Türkoğlu Türk...:

Uruguay E 5 altında saklanıyordur, orada sütlaççı Suarez dayı var, ona gitsinler o söyler:)

11
4
yanıtYanıtla
SELO DAYI:

Başkalarıyla dalga geçeceğine sen kendi ülkendeki mafyalarını içeri atabilme dürüstlüğünü öğren, adaletli ol ukala

yanıt3
yanıt1
Gel gel:

Mültecilerin içine karış muğla ordan tekneyle ver elini avrupa .hat bu . işin bitince çekinme tekrar geç sorun yok biz alışığız .

11
0
yanıtYanıtla
mustafa yildiz yalova:

uruguaudan kacip turkiyeye gelmesin..??

7
1
yanıtYanıtla
ÖZGE ULUSOY:

parayı basmıştır sonra firar etti bu kadar basit

8
0
yanıtYanıtla
kamil:

aynı hatayı tekrar etmez bence daha yakalanmaz

3
1
yanıtYanıtla
suarez dayı:

evet haklısın türk oğlu türk ben on onu sana göndereyim sen onu hallet canımı sıkmasın şu italyanlar :)

1
1
yanıtYanıtla
vatandaş:

Türkiyede mafya devlet aradaki fark fakirden alıp zengine veren bir lider var

0
1
yanıtYanıtla
Dürbünlü:

Eşkiyalar yada mafya kimden cesaret alır bilen varmı acaba..??

1
0
yanıtYanıtla
.:

Çoktan gününü gün edicek farklı bir ülkedir salakmı

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title