Haberler

Adana Büyükşehir Belediyesi'ndeki işçi çıkarmaları

Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, "Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu şu günlerde Adana Büyükşehir Belediyesindeki işçi çıkarmaları hepimizi rahatsız etmektedir.

Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, "Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu şu günlerde Adana Büyükşehir Belediyesindeki işçi çıkarmaları hepimizi rahatsız etmektedir." dedi.

Sel, MHP İl Başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, evine alın teri ile ekmeğini götüren ve başka hiçbir düşüncesi olmayan işçilerin işten çıkarılmalarının kendilerini derinden üzdüğünü belirtti.

Belediye başkanlığındaki üçüncü dönemi olduğunu ifade eden Sel, şimdiye kadar hiç kimseyi işten çıkarmadığını söyledi.

Sel, işçi çıkarmalarının bir an önce sonlandırılmasını isteyerek, şöyle devam etti:

"Saygıdeğer Genel Başkanımız Devlet Bahçeli bizlere her zaman 'Vatanını milletini bayrağını seven herkese iş imkanı sağlayın, işten çıkarmayın, vatandaşa sırtınızı dönmeyin' talimatını verir. Dışarıda dış güçlerle, içeride iç düşmanlarla uğraşırken bir de vatanını, milletini, ülkesini seven insanların işten çıkarılması bize çok ters geliyor. Bu hatanın bir an önce önüne geçilmesini ve bu çıkarmaların durdurulup, çıkarılanların da tekrar işine dönmesini bekliyoruz. Çünkü ülkemizde işsizlik had safhada. Bizler de belediye başkanı olarak ilçe teşkilatları olarak bu arkadaşlarımızın yanında ve savunucusu olacağız. Onlar tekrar işe dönene kadar ne gerekiyorsa kanun ve nizamlar ölçüsünde her şeyi yapacağız."

Diyalog yoluyla çözüm aradıklarını kaydeden Sel, bu kapsamda parti genel merkezinin talimatıyla il başkanlığı tarafından gönüllü avukatlarla bir hukuk komisyonu kurulduğunu vurguladı.

Sel, "Bu yapılanın hukuken yanlış olduğunu biliyoruz" diyerek şunları söyledi:

"Ülkemizin birlik ve beraberlik ihtiyacı olduğu şu günlerde Adana Büyükşehir Belediyesindeki işçi çıkarmaları hepimizi rahatsız etmektedir. Çıkarılan arkadaşlarımız 2B kapsamındaydı. Devletimiz bunlara kadro vermişti. Yani işçi kadrosu vermişti. Bunların hukuken çıkarılmayacağını çok iyi biliyoruz. İşten çıkarmalar hiç kimseye tebliğ edilmedi. Çıkışlar kısa mesaj yoluyla bildiriliyor. Bunun da kanunen ve hukuken doğru olmadığına inanıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Feke Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Prison Break 6. Sezon tanıtımı fake mi? Prison Break 6. Sezonu yayınlanacak mı? Filizlenmiş patates yenir mi? Filizlenmiş patates zararlı mı, yersek ne olur? Filizlenmiş patates zehirler mi? İncirlik Hava Üssü nerede, ne zaman açıldı? İncirlik Hava Üssü kaç yılında kuruldu? İncirlik Hava Üssü kime ait? İncirlik Hava Üssü neden değiştirildi? İncirlik Hava Üssü değiştirilme sebebi ne? İncirlik Üssü neden Ana Jet Üs Komutanlığı oldu? İncirlik Hava Üssü'nün önemi nedir? İncirlik Üssü'nün yeni adı ne? Müge Anlı Duygu Nebioğlu kimdir? Müge Anlı son bölümde ne oldu? 18 Nisan'da programda neler yaşandı? #FAHİŞYEMEĞEBOYKOT || Fahiş yemeğe boykot olayı ne? Boykot ne zaman yapılacak? İncirlik Üssü ismi değişti mi, yeni ismi nedir? İncirlik Üssü'nün adı neden değişti? ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM! | Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Temmuz zammı olacak mı? Metin Akpınar hasta mı? Metin Akpınar'ın sağlık durumu nasıl? Enflasyon tek haneye ne zaman düşecek? Bakan Şimşek tarih verdi! CUMARTESİ- PAZAR KAFELERE GİTMEYİN! Sosyal medyada başlatılan boykot ne? Kafeler neden boykot edilecek? Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title