Haberler

Bayburt Üniversitesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü

Bayburt Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüleri, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü olarak birleştirildi.

Bayburt Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüleri, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü olarak birleştirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Bayburt Üniversitesinde küresel dünyada yeni trend olan disiplinler arası yüksek lisans ve doktora eğitimi verileceği belirtildi.

Lisansüstü disiplinlerin bölünmeden tek bir bütün olarak düşünüldüğü ve geleceğin çok disiplinli akademisinin altyapısını oluşturan Lisansüstü Eğitim Enstitüsünün, öğrencilerin uzmanlık alanlarını çeşitli kısıtlardan kurtaracağı kaydedilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"Ekonomik, sınai ve kültürel kalkınmaya katkı sunan akademi profesyonellerinin disiplinler arası çalışabilme yetkinliğine sahip olma zorunluluğu çerçevesinde uygulanan dönüşüm programı, bölgedeki bilimsel faaliyetleri tek ve çok yönlü bir eğitim sistematiğinde birleştirerek verimini artıracak."

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun, uzmanlaşma pratiğiyle sürekli bölünme halinde olan bilimsel alanın birbirleriyle sürekli etkileşen birimlerden oluştuğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sahadaki uygulamaları ayrıştırmak yerine birliktelik sinerjisiyle bütünleştiren bir yeniden yapılanma örneği sunan enstitü, Bayburt Üniversitesinin bölgesel misyonunu daha etkin kılacak. Artık bir bilim dalı tek başına düşünülemeyecek. Fen, sosyal ve sağlık bilimlerini bünyesinde toplayan Lisansüstü Eğitim Enstitüsü geleceğe hitap etmektedir ve ileride tüm dünyada bu tarz bir yeniden yapılanma beklenmektedir."

Öte yandan, 2019-2020 akademik yılı itibarıyla Bayburt Üniversitesindeki tüm lisansüstü faaliyetler Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne bağlı sürdürüleceği bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Bayburt Üniversitesi Bayburt Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title