Haberler

Muğla'daki yangınla ilgili Bakan Pakdemirli'den açıklama

Güncelleme:

Muğla'nın Dalaman ilçesindeki çıkan ve rüzgarın etkisiyle Göcek'e kadar ilerleyen yangın, ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangına ilişkin yaptığı açıklamada "Can ve mal kaybımız yok. Tedbir amaçlı boşaltılan evlere tekrar dönüşler başladı." dedi.

Muğla Dalaman'da çıkıp Göcek'e ilerleyen yangın kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dalaman ve Göcek'i etkileyen yangınlara ilişkin son veriler paylaştı. Bakan Pakdemirli "Can ve mal kaybımız yok. Tedbir amaçlı boşaltılan evlere tekrar dönüşler başladı." dedi.

Muğla'nın Dalaman ilçesi Karacaağaç Mahallesi'nde dün saat 15.00 sıralarında çıkan, rüzgarın da etkisiyle Fethiye ilçesine bağlı Taşbaşı, Gökçeovacık ve turistik Göcek mahallelerine kadar ulaşan orman yangınına 520 personel, 105 arazöz, 18 dozer ve iş makinesiyle gece boyunca müdahale edildi.

Son dakika! Muğla Dalaman'da 18 saat süren yangınla ilgili Bakan Pakdemirli'den açıklama

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINDA BAZI İŞ MAKİNELERİ ZARAR GÖRDÜ

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 13 helikopter de havadan müdahaleye başladı. Yangın nedeniyle faaliyette olmayan bir butik otel tahliye edildi. Söndürme çalışmalarına katılan bir arazöz yanarken, bazı iş makineleri de zarar gördü.

Son dakika! Muğla Dalaman'da 18 saattir süren yangın kısmen kontrol altına alındı

İKİ MAHALLEDEKİ 34 EV TEDBİR AMAÇLI TAHLİYE EDİLDİ

Muğla Valisi Esengül Civelek oluşturulan kriz merkezinde çalışmaları yönetti. Jandarma ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de Kayadibi ve Taşlıca mahallelerine yaşayan vatandaşları anons yaparak uyardı.Yapılan çalışma sonucunda, her iki mahalledeki 34 ev tedbir amaçlı tahliye edildi.

Son dakika! Muğla Dalaman'da 18 saat süren yangınla ilgili Bakan Pakdemirli'den açıklama

KONTROL ALTINA ALINDI

Dün saat 15.10 sıralarında çıkan ve Fethiye'ye sıçrayan orman yangını, 18. saatinde ekiplerin yoğun çabası sonucu saat 07.30 sıralarında kontrol altına alındı.

Son dakika! Muğla Dalaman'da 18 saat süren yangınla ilgili Bakan Pakdemirli'den açıklama

BAKAN PAKDEMİRLİ AÇIKLAMA YAPTI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının kontrol altına alınması sonrası şunları söyledi;

"Göcek, Kepez ve Taşbaşı mahallelerinde ilerlemeler dün devam etti. Tedbir amaçlı boşaltılan evlere tekrar dönüşler başladı. Yerleşim yerlerini tehdit ettiği için ciddiye aldığımız bir yangındı. Karadan sabaha kadar söndürme faaliyetler devam etti, sabah saatlerinden itibaren de helikopterler çalışmalarına devam ediyor. Korktuğumuz gibi değil. Can ve mal kaybımız yok. İçinde kimse olmayan bir otelimiz etkilendi. Sıcaklık 37 derece, nem yüzde 10 ve rüzgarın da olması yangının büyümesine neden oldu. İlk tespitlere göre yangının büyüklüğünü yangın sonrasında belirlenecek."

Son dakika! Muğla Dalaman'da 18 saat süren yangınla ilgili Bakan Pakdemirli'den açıklama

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dalaman Muğla DHA Haberler

500

Yorumlar (42)

frambuazlı kereviz:

''''canikosu için yeni hotelimiz ve viilalarımızın ilk aşaması başarıyla tamamlanmıştır. hemen imara da açarız. yeterki canikomuz yesin'''' der bakan.

62
6
yanıtYanıtla
misafir:

otel için gerekli alan temizlendi . .

56
5
yanıtYanıtla
musa:

kaç canlı yanarak can verdi muhtemelen rant uğruna imar için. Hepsinin vebali boynunuza

52
2
yanıtYanıtla
..:

Yazık değilmi ağaçlara , hayvanlara Allah belanızı versin. .

38
1
yanıtYanıtla
AKDENİZLİ:

Yorumlara bakıyorum da hepsi siyasi sanki bakan yakmış gibi konuşmalar, sanki yazanların hepsi adaletli, demokrat, laik, halkçı

10
26
yanıtYanıtla
hak:

enazından senin gibi kul a kulluk etmeyenlerden oldukları yorumlarından belli

yanıt0
yanıt0
Adalet:

Bir tane bile ağaç dikmeyenler yorum yapmasın lütfen

23
2
yanıtYanıtla
yaren:

Allah''ın cezaları yok ettiniz yine güzelim ormanı yazıklar olsun size

20
3
yanıtYanıtla
12345:

ŞANSA BAK TAM DA DENİZ KENARINDA TAM DA OTEL OLMAYA MÜSAİT GÖRÜYOR MUSUN. . . NAPSAK BAKANIM Bİ OTEL YAPSAK MI ORALARA. Bİ KANUN ÇIKARTIN DA CANLILAR BARİ YANMASIN KİMSE İNANMIYOR ARTIK DOĞAL ORMAN YANGINI OLDUĞUNA

19
1
yanıtYanıtla
vatandaş:

satılacak yer kalmadımı bakan efendi yakıp arazi açın sonra satın

10
5
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title