Haberler

DHA YURT BÜLTENİ - 19

15 yaşındaki çocuğun kullandığı otomobil devrildi: 1 ölü, 5 yaralı (2)KAZADA ÖLEN ÖMER, TOPRAĞA VERİLDİSamsun'da 15 yaşındaki A.A'nın.

15 yaşındaki çocuğun kullandığı otomobil devrildi: 1 ölü, 5 yaralı (2)
KAZADA ÖLEN ÖMER, TOPRAĞA VERİLDİ

Samsun'da 15 yaşındaki A.A'nın., teyzesinden izinsiz alıp, arkadaşlarıyla birlikte gezintiye çıktığı otomobille yaptığı kazada hayatını kaybeden Ömer Tuğrul Çakar (15) için Büyük Camii'de ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü basketbol takımı sporcusu olan Çakar'ın tabutunun üzerine kendisine ait forması konuldu. Cenazede Çakar'ın yakınları ve arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Çakar'ın cenazesi kılınan namazın ardından Kıranköy Mezarlığı'na defnedildi.

Görüntü Dökümü:
------------
Büyük Cami'de cemaatten detay
Tabudun üstündeki formadan detay
Tabudun taşınması
Takım arkadaşlarının cenaze aracına binmesi

Haber-Kamera: Tayfur KARA/SAMSUN,

======================

Çorum'da fırtına çatıları uçurdu, yön tabelalarını devirdi

ÇORUM'da şiddetli fırtına nedeniyle aralarında hastane, stadyum ve yurtlarında yer aldığı çok sayıda binanın çatısı uçtu, devrilen yön tabelaları nedeniyle yollar ulaşıma kapandı.

Çorum'da, saat 17: 00 sıralarında etkili olan şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Fırtınanın etkisiyle Çorum Devlet Hastanesi, stadyum ve bazı yurt binalarının çatıları uçtu, yerinden sökülen ağaçlar, otomobillerin üzerine devrildi. Fırtınanın etkisiyle Çorum-Samsun karayolu Yadiğin kavşağı mevkiinde devrilen yön tabelaları, karayolunu ulaşıma kapattı. Karayolları ekipleri yön tabelalarını kaldırarak yaklaşık 20 dakika kapalı kalan karayolunu yeniden ulaşıma açtı. Kentte fırtına nedeniyle hasar tespit çalışması başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Karayolundan detay

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR ÇORUM-DHA

===================

Çanakkale'de 52 kaçak yakalandı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçiş yapmak isteyen Afganistan uyruklu 52 kaçak ve organizatör olduğu iddia edilen 2 kişi yakalandı.

Yasa dışı geçişleri engellemek için çalışmalarını sürdüren Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Behramkale köyü Yeşil Liman mevkiinde şüphelendikleri bir kamyoneti durdurdu. Kamyonette kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan uyruklu 52 kaçak göçmen yakalandı. Organizatör olduğu belirtilen 2 kişi de gözaltına alındı.

Kaçaklar, İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından Ayvacık'taki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. 2 şüphelinin işlemlerinin ise sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Kaçak göçmenlerden görüntüler

Haber-Kamera: İpek YAVAŞ/AYVACIK (Çanakkale),

=========================

Motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı

GAZİANTEP'in Nizip ilçesinde, motosiklet çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sultan Abdulhamit Mahallesinde park ettiği motosikletinin çalındığını fark eden sahibi durumu polise bildirdi. Çalışma başlatan polis, güvenlik kameralarından motosikleti çalan kişinin R.G. olduğunu saptadı. Adresine düzenlenen operasyonla yakalanan R.G., emniyetteki sorgulamasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-----------------------------------------
Hırsızlık anına ait güvenli kamerası
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin İLİKSOY-GAZİANTEP-DHA)
GÖRÜNTÜ BOYUTU: 7 MB

========================

Motorlu testereyle karnı kesilen genç, ameliyatla sağlığına kavuştu

HATAY'ın İskenderun ilçesinde kazara motorlu testereyle karnı kesilen Hüseyin Ot, başarılı bir operasyonun ardından sağlığına kavuştu.

İskenderun Modern Evler Mahallesi'nde 15 yaşındaki Hüseyin Ot, ismi öğrenilemeyen komşularının oğlu bahçede motorlu testereyle odun keserken yardıma geldi. Bu sırada çalıları kesildiği sırada yan dönen testere kazara Ot'un karnını kesti. Bağırsakları dışarı çıkan Ot, yakınları tarafından İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Süleyman Belli, Hüseyin Ot'u ameliyata aldı. Ot, yaklaşık 1 saat süren ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Hastada mucize eseri, sadece hafif bağırsak duvar yaralanması tespit edildiğini belirten Op. Dr. Belli, "Başarılı bir operasyonla bağırsaklar yerine yerleştirildi ve kesi dikilerek hasta genel cerrahi servisinde takip ve tedavisi yapılıyor. Hastanın genel durumu iyi, 2 gün içerisinde taburcu edilecek" dedi.

Görüntü Dökümü
-------------------------
-Çocuğun babaannesinin olayı anlatması
-Hüseyin'in ameliyat sonrası konuşması
-Doktorlar ile Hüseyin'in fotoğrafı

SÜRE: 1,04 sn    BOYUT: 45 mb

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN,(Hatay),

======================

Şehit ve gazi çocukları Pamukkale'yi gezdi

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı'nın düzenlediği kültür gezisi kapsamında Türkiye'nin 81 ilinden 90 şehit ve gazi askerlerin çocukları, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Pamukkale'yi ziyaret etti.

TSK Mehmetçik Vakfı tarafından, şehit ve gazi askerlerin çocukları için düzenlenen kültür gezisinin üçüncü durağı Denizli oldu. Ankara ve Afyonkarahisar'ı gezen 90 şehit ve gazi çocuğu, travertenleriyle dünyanın dört bir yanından turistleri ağırlayan Pamukkale'yi ziyaret etti. Hierapolis Antik Kenti'ni gezen yaşları 14 ile 18 arasında değişen ziyaretçiler, daha sonra sıcaklığı yaz-kış 36 derece olan Antik Kleopatra Havuzu'nu da görme fırsatı buldu. Daha sonra, Pamukkale'deki beyaz travertenler üzerinde yürümenin keyfini çıkaran öğrenciler, bol bol fotoğraf çektirdi.

PAMUKKALE'YE HAYRAN KALDILAR

Sivas'tan kültür gezisine katılan gazi çocuğu İshak Evren, ilk defa bu geziye katıldığını belirterek, "Benim için çok güzel bir deneyim oldu. Çok mutlu ve huzurluyum. Daha önce gezip görmediğim bir çok yere bu gezi sayesinde gitme fırsatı buldum" dedi.

Geziye katılanlardan Canan Filiz de travertenleri çok beğendiğini belirtip, "Burası çok eski bir oluşum. Kültürel olarak çok zengin. Hierapolis Antik Kenti'ni ziyaret ettik. Travertenler çok güzel. Bu gezi sayesinde de birçok arkadaş edinme fırsatı buldum" diye konuştu.

'TSK MEHMETÇİK VAKFI, ÇOK BÜYÜK BİR AİLE'

Gezi sorumlusu emekli Piyade Albay Nuri Özpehlivan, TSK Mehmetçik Vakfı tarafından her yıl düzenli olarak uygulamaya konulan kültür gezilerinin bu yıl da gerçekleştirdiğini söyledi. Gezinin kültürel değerleri görmenin yanı sıra arkadaşlık duygularını arttırdığını ifade eden Özpehlivan, "TSK Mehmetçik Vakfı tarafından düzenlenen gezimizin, gençlerimizin tarih bilincini güçlendirmek, bu güzellikleri göstererek yurt sevgisine katkıda bulunmak gibi amaçları var. Bunun yanı sıra kendi aralarında yeni arkadaşlıklar kurabiliyorlar. TSK Mehmetçik Vakfı, çok büyük bir aile. Bu gezilerle gençlerimiz birbirlerini tanıma şansı buluyor" diye konuştu.

Pamukkale gezisini tamamlayan öğrenciler daha sonra Antalya'ya gidecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Öğrencilerin Pamukkale'de hatıra fotoğrafı çektirmesi
-Travertenlerin gezilmesi
-Öğrencilerin özçekim yapmaları
-Geziye katılanlardan İshak Evren ile röp.
-Geziye katılanlardan Canan Filiz ile röp.
-Gezi Sorumlusu emekli Piyade Albay Nuri Özpehlivan ile röp.
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

=============================

Elazığ'daki hayvanların umudu hastane

ELAZIĞ Belediyesi bünyesindeki Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi sokak hayvanlarının umudu oldu.
Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi, müşahede, poliklinik, ameliyathane, röntgen, ultrasonografi ve yoğun bakım ünitesiyle Türkiye'nin en büyük ve donanımlı tesislerinden birisi olarak sokak hayvanlarına hizmet ediyor.
Sokak hayvanlarının tedavisi için gerekli tüm donanımların olduğunu anlatan Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Vesile Tutcugil, hastanede bütün hayvanların kısırlaştırma işlemi ve aşılama işlemlerinin yapıldığını söyledi. Tutcugil, bakımevindeki hayvanları alıp evinde sahiplenmek isteyenlerin olduğunu belirterek,  "Burada biz sahiplendirme işlemi de yapıyoruz. Eğer bir kedi veya bir köpek sahiplenmek istiyorsanız tüm aile bireylerinin bu konuda hem fikir olması gerekiyor. Çünkü alacağınız canlı sizinle bir ömür boyu yaşayacak ve hiç büyümeyen bir bebeğiniz olacak. Onunla gerçek manada ilgilenebileceğinize gerçekten inanıyorsanız o zaman almalısınız. Terk edilmek bütün canlılara aynı acıyı verir. Aldıktan sonra onunla bir ömür yaşayacağınızı asla unutmamalısınız" dedi.

Görüntü Dökümü
----------
Hayvan Hastanesinden görüntü
Sokak hayvanlarından görüntü
Röportaj
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Erkan BAY/ELAZIĞ,
GÖRÜNTÜ BOYUTU:  330  MB


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

DHA Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title