Haberler

DHA YURT BÜLTENİ - 1

Cizre'de EYP'li terör saldırısı: 3 bekçi yaralıŞırnak'ın Cizre ilçesinde, PKK'lı teröristlerce çöp konteynerine tuzaklanan el yapımı patlayıcının uzaktan kumandayla infilak ettirilmesi sonucu 3 güvenlik bekçisi yaralandı.

Cizre'de EYP'li terör saldırısı: 3 bekçi yaralı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, PKK'lı teröristlerce çöp konteynerine tuzaklanan el yapımı patlayıcının uzaktan kumandayla infilak ettirilmesi sonucu 3 güvenlik bekçisi yaralandı. Patlama anı güvenlik kamerasına yansıdı
Olay, dün gece saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'na meydana geldi. İdil Caddesi'nde PKK'lı teröristlerce çöp konteynerine önceden konulan el yapımı patlayıcı, güvenlik bekçilerinin yaya olarak geçtiği sırada uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Patlamada 3 güvenlik bekçisi yaralandı. Patlama anı güvenlik kamerasına yansıdı. İhbarla olay yerine çok sayıda güvenlik ve sağlık görevlisi sevk edildi. Yaralı bekçiler, sağlık görevlilerince ambulanslarla İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan bekçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Olay yerinde inceleme yapan güvenlik güçleri, teröristleri yakalamak için operasyon başlattı.

Görüntü Dökümü
------------
Patlama sonrası olayın yaşandığı yerden detaylar
Güvenlik güçleri
Ambulans

Haber: CİZRE(Şırnak),

======================

Dalaman'da yangın kontrol altında
BAKAN PAKDAMERLİ: SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINDA MAHSUR KALAN 5 İŞÇİ KURTARILDI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dalaman ilçesindeki orman yangında söndürme çalışmalarına katılan 5 işçinin kurtarıldığını ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyledi. Bakan Pakdemirli, yangının etrafının iş makineleri ile çevrildiğini ve büyüme ihtimalinin olmadığını söyledi.
Dalaman'da, önceki gün öğleden sonra başlayan ve dün sabah saatlerinde kontrol altına alınan orman yangını şiddetli rüzgarın etkisiyle yeniden başladı. İkinci kez yangın bölgesini havadan inceleyen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Göcek Orman İşletme Şefliği bahçesinde basın toplantısı düzenledi.
Bakan Pakdemirli, "Dün başlayan yangın sabah saatlerinde kontrol altındaydı. Öğle saatlerinde helikopter ile tekrar yukarıya çıktığımız zaman tablonun değişebileceğini gördük. Öğleden sonraki rüzgar, nem ve sıcaklık şartları daha negatif yönde ilerlediği için yangına müdahalemiz devam etti. Bölgede kalarak koordinasyonun başında bulundum. Yangın yer yer olmak kaydıyla tekrar etti. Akşam saatlerinde helikopter ile uçuş yaptık. Bazı yerlerde bir büyüme var. Ancak genel olarak arazide bir büyüme yok. Arazi oldukça sarp. Hava araçlarının önemi ön plana çıkıyor. Gün içerisinde Milas, Fethiye ve Köyceğiz'de yangın çıktı. Hepsi kontrol altına alındı. Burada ise cayır cayır yanan yer yok. Orman Genel Müdürlüğü'nün 5 personeli yangında mahsur kaldı. Ancak hepsi kurtarıldı. Dumandan etkilendikleri için tedavi oldular. Can ve mal kaybımız yok. Bizi üzen ağaçlarımızın yanması ve hayvanlarımızın telef olması. 13 helikopter, 105 arazöz, 15 iş makinesi, 520 personel ile yangın ile mücadele sürüyor. Alanın etrafı iş makineleri ile çevrildi. Yangının büyüme şansı yok. Antalya, Denizli, Kütahya, Isparta, Zonguldak'tan personel takviyesi yaptık. Rüzgar Güney Batı'dan esecek. Bu da bizim için avantaj sağlıyor. Görev yapan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Görüntü Dökümü
-------
Pakdemirli'nin açıklaması

Haber-Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA,

===================================

3 katlı binada çıkan yangında 3 kişi dumandan etkilendi

ADANA'da, 3 katlı binanın ikinci katındaki dairede çıkan yangın, itfaiye tarafından büyümeden söndürüldü. Yangında, evin üst katındaki dairede yaşayan 1'i çocuk 3 kişi dumandan etkilendi.
Yangın, saat 04.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi 30077 Sokak'taki 3 katlı binanın ikinci katındaki dairede başladı. Yangını fark edenlerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Evin mutfak kısmındaki yangın, itfaiye erlerince büyümeden söndürüldü. Yangının çıktığı evin üst katında yaşayan ve dumandan etkilenen 1'i çocuk 3 kişi çağrılan ambulansta tedavi edildi. Evde hasara neden olan yangının, mutfaktaki buzdolabının kısa devre yapması sonucu çıktığı belirlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
--------------
Olay yerinden görüntü
Sokaktaki vatandaşlardan görüntü
Ambulanstan görüntü
Ambulansta tedavi edilen vatandaştan görüntü
İtfaiye erinden görüntü
İtfaiye aracından görüntü
Evin bulunduğu sokaktan görüntü
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ / ADANA,

================

Ordu'da eve düşen yıldırım anı kamerada

ORDU'da sağanak yağmurla birlikte bir evin çatısına yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın söndürülürken, yıldırımın düşme anı anbean kameraya yansıdı.
Ordu kıyılarında dün akşam saatlerinde sağanak yağmur etkili oldu. Altınordu ilçesine bağlı Taşbaşı mahallesinde de bir evin çatısına yıldırım isabet etti. Sağanak yağmurla birlikte evin çatısına düşen yıldırım yangına yol açtı. Çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü. Evin çatısında maddi hasar meydana gelirken, yıldırımın düşme anı cep telefonu kamerası ile anbean kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
Yıldırımın düşme anı
Evde çıkan yangın
Yağmur detayları

Haber-Kamera: Nedim KOVAN / ORDU,

=====================

Amasya'da şiddetli rüzgar ağaçları devirdi, araçlara hasar verdi

Amasya'da şiddetli yağış ve kuvvetli rüzgar nedeniyle devrilen ağaçlar, park halindeki araçlara zarar verdi.
Kentte dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi. Rüzgar vatandaşlara zor anlar yaşatırken, ağaçların da devrilmesine neden oldu. Kentin farklı bölgelerinde devrilen ağaçların altında kalan pek çok araçta maddi hasar meydana geldi. Devrilen ağaçlar nedeniyle birçok cadde ve sokak ulaşıma kapandı. Amasya Orman Bölge Müdürlüğü çevresinde trafiğin kapanmasına neden olan ağaçlar, belediye görevlileri tarafından kaldırıldı.
Öte yandan 20 dakika süren fırtına nedeniyle bir çam ağacı ise Amasya Orman Bölge Müdürlüğü bahçesinde yer alan çocuk parkına devrildi. Ağacın devrildiği anda kimsenin olmadığı parktaki oyun araçları hasar gördü. Devrilen ağaç ve kırılan dal gövdeleri, belediye görevlileri tarafından yapılan çalışma sonrasında bulundukları yerden kaldırıldı.

Görüntü Dökümü
------------
Yağış ve fırtına görüntüleri

Haber: Sinan HARMANCI / AMASYA,

=================================

Tokat'ta şiddetli fırtına çatıları uçurdu

Tokat'ın Niksar ilçesinde etkili olan şiddetli fırtına binaların çatılarını uçurdu, ağaçları devirdi.
Dün akşam saatlerinde Niksar ilçe merkezinde rüzgar etkisini artırdı. Hızı zaman zaman 75 kilometreye çıkan şiddetli fırtına çok sayıda binanın çatısını uçurdu, ağaçları devirdi. Bahçelievler Mahallesi ve Melih Gazi Mahallesinde çok sayıda binanın çatısı uçtu. İlçede bir çok noktada ise fırtınaya dayanamayan ağaçlar devrildi.
Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan belediye ekiplerinin çalışma başlattığı belirterek, "Ekiplerimiz ağaçların devrilmesiyle kapanan yolları açmak için gayret gösteriyorlar. Önceliğimiz can güvenliğini tehlikeye sokan yerlerde ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Burada bizi sevindiren tek nokta can kaybı yaşanmaması" dedi.

Görüntü Dökümü
---------
-İlçeden görüntüler
-Uçan çatılar ve devrilen ağaçlar
-Ekiplerin çalışmaları

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ / TOKAT,

===================================

Çorum'da fırtına çatıları uçurdu, yön tabelalarını devirdi: 1 ölü

ÇORUM'da şiddetli fırtına nedeniyle aralarında hastane, stadyum ve yurtlarında yer aldığı çok sayıda binanın çatısı uçtu, devrilen yön tabelaları nedeniyle yollar ulaşıma kapandı.
Çorum'da, dün saat 17.00 sıralarında etkili olan şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Fırtınanın etkisiyle Çorum Devlet Hastanesi, stadyum ve bazı yurt binalarının çatıları uçtu, yerinden sökülen ağaçlar, otomobillerin üzerine devrildi. Fırtınanın etkisiyle Çorum-Samsun karayolu Yadiğin kavşağı mevkiinde devrilen yön tabelaları, karayolunu ulaşıma kapattı. Karayolları ekipleri yön tabelalarını kaldırarak yaklaşık 20 dakika kapalı kalan karayolunu yeniden ulaşıma açtı. Kentte fırtına nedeniyle hasar tespit çalışması başlatıldı.
FIRTINA 1 CAN ALDI, 2 POLİS YARALANDI
Çorum'un Mecitözü ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde fırtına nedeniyle devrilen kavak ağacının altında kalarak ağır yaralanan İbrahim Onaylı (79), kaldırıldığı hastanede kurtarılmadı. Fırtına ve sağanak yağışın etkili olduğu Sungurlu ilçesinde de yağış nedeniyle kayganlaşan yolda Çorum Valiliği'ne ait koruma aracının kontrolden çıkması sonucu meydana gelen kazada, 2 polis memuru ise yaralandı. Yaralı polisler, ihbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan polis memurlarının sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Çorum Valisi Mustafa Çiftçi de, hastaneye gelerek, yaralı polisleri ziyaret edip, durumları hakkında bilgi aldı.
2 BÜYÜKBAŞ ÖLDÜ
Etkili fırtınada direk ve ağaçların üzerine düştüğü 10'dan fazla aracın zarar gördüğü Sungurlu ilçesi Yenidoğan Mahallesi'nde de, fırtına nedeniyle devrilen ağaç, elektrik tellerini kopardı. Yola düşen tellere çarparak elektrik akımına kapılan 2 büyükbaş hayvan öldü.
3 KYK BİNASININ ÇATILARI UÇTU
Fırtına nedeniyle Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Hitit Kız Yurdu yerleşkesinde bulunan 3 binasının çatısı da bahçeye uçtu. İtfaiye ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, olay yerine sevk edildi. Olayın ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, yurt binasına gelerek bilgi aldı. Eğer, gazetecilere yaptığı açıklamda, kuvvetli fırtına nedeniyle 3 binanın çatısının komple uçtuğunu belirterek, "Herhangi bir can kaybı ve yaralanma yok. Öğrencilerimiz tatile gitmişlerdi. Tek tesellimiz bu. İlgili tüm kurumlar burada çalışmalarına başladı" dedi.
TARİHİ AHŞAP CAMİNİN MİNARESİ YIKILDI
Öte yandan Kunduzhan Mahallesi'ndeki tarihi ahşap Tabak Camisi'nin minaresi şiddetli rüzgara dayanamayarak, cami bahçesi ile yanındaki sokağa devrildi. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı olayda minarenin devrilirken çarptığı çevredeki bir binada hasar oluştu. Minarenin yıkıldığı anda camii içerisinde bulunan müezzin Hasan Seliç, "Namaz bitti bir gıcırtı sesi geliyordu. Biz içerideyken büyük bir gürültü ile minare yıkıldıö diye konuştu.
Bu arada, AFAD ekiplerince kent merkezinde hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Görüntü Dökümü
-----------
Karayolundan detay
+++
-Fırtına ağaçları devirirken
-Yıkılan Cami minaresi  ve  müezzin Hasan Seliç, röp.
-Ağaç altında kalan ereçler    röp.
-Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer röp.
Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) uçan çatısı
-Hastane yıkılan yerler
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR / ÇORUM,

====================

Kırıkkale'de fırtına çatıları uçurdu, ağaçları devirdi

Kırıkkale'de, etkili olan şiddetli fırtına binaların çatılarını uçurdu, ağaçları devirdi. Rüzgarda savrulan bir çoban köpeği, tel örgülere çarparak öldü.
Şehir merkezinde dün akşam saatlerinde etkili olan rüzgar, yıkıma neden oldu. Hızı zaman zaman 75 kilometreye çıkan fırtına nedeniyle yollarda trafik durma noktasına geldi. Bahşılı ilçesine bağlı Karaahmetli köyünde evlerin çatıları uçarken pek çok ağaç da devrildi. Şiddetli rüzgarda savrulan bir çoban köpeği, tel örgülere çarparak öldü. Belediye ekipleri, şehirde hasar tespit çalışması başlattı.

Görüntü Dökümü
-----------
Rüzgardan görüntü
Hasar gören yerlerden görüntü
Genel ve detay

Haber-Kamera: Hasan AKYILDIZ / KIRIKKALE,

===========================

Çanakkale'de 52 kaçak yakalandı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçiş yapmak isteyen Afganistan uyruklu 52 kaçak ve organizatör olduğu iddia edilen 2 kişi yakalandı.
Yasa dışı geçişleri engellemek için çalışmalarını sürdüren Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Behramkale köyü Yeşil Liman mevkiinde şüphelendikleri bir kamyoneti durdurdu. Kamyonette kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan uyruklu 52 kaçak göçmen yakalandı. Organizatör olduğu belirtilen 2 kişi de gözaltına alındı.
Kaçaklar, İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından Ayvacık'taki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. 2 şüphelinin işlemlerinin ise sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
-Kaçak göçmenlerden görüntüler

Haber-Kamera: İpek YAVAŞ / AYVACIK(Çanakkale),

================================

Otomobilin çarptığı Ahmet öldü

Bingöl'de, yolun karşısına geçmeye çalışırken, otomobilin çarptığı Ahmet Sarıtağ (17), ağır yaralı kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kaza anı, MOBESE kamerasınca anbean kaydedildi.
Kaza, önceki gün Bahçelievler Mahallesi'nde meydana geldi. Yolun karşısına geçmeye çalışan Ahmet Sarıtağ'a, O.Y.'nin kullandığı 33 LU 389 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle havaya fırlayıp, yola düşen Sarıtağ, ağır yaralandı. İhbarla olay yerine gelen sağlık görevlileri, Sarıtağ'ı ambulansla hastaneye götürdü. Acil serviste tedaviye alınan Sarıtağ, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Otomobil sürücüsü O.Y. ise polis ekiplerince gözaltına alındı.
Öte yandan kaza anı, MOBESE kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde; yolun karşısına geçmeye çalışırken, otomobilin çarptığı Ahmet Sarıtağ'ın, havaya fırlayıp, yola düştüğü anlar yer alıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
Sarıtağ'ın karşıdan karşıya geçmesi
Otomobilin çarpması
Otomobilin çarpmasıyla havaya savrulaması
Genel ve detay görüntüler

Haber: Aziz ÖNAL / BİNGÖL,

===========================

Döner bıçağı ile dehşet saçtı: 2'si ağır 3 yaralı

İZMİR'in Bornova ilçesinde, iki grup arasında çıkan tartışma, bıçaklı kavgaya dönüştü. Olayda, 2'si ağır olmak üzere 3 kişi yaralandı.
Olay, saat 03.30 sıralarında Kazımdirik Mahallesi Küçük Park mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, iki grup arasında sözlü tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede büyümesi üzerine  Y.A. (22) yakında bulunan hafif ticari araçtan döner bıçağı alarak Mahmut Eşref A. (24) ve Talha E.'ye sallamaya başladı. Saldırganın bıçak darbeleriyle Mahmut Eşref A. ile Talha E. bacaklarından, saldırgan Y.A. ise elinden yaralandı. Kavgayı gören sivil polisler olaya anında müdahale etti. Polisi gören Y.A., döner bıçağını polislere de sallayarak hafif ticari araca binip kaçmak istedi. Aracın etrafını saran sivil polisler, şüphelinin kaçmasına izin vermedi ve araçta bulunan 2 kız ve 2 erkeği dışarı çıkarttı. Şüpheli Y.A., araca koyduğu suç aleti döner bıçağı ile gözaltına alındı. Olayda yaralanan Mahmut Eşref A.'nın arkadaşları sağlık ekipleri gelinceye kadar kendisine bel kemeri ile turnike uyguladı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Mahmet Eşref A. ile Talha E.'yi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk etti. Burada tedaviye alınan yaralıların hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Elinden yaralı olan saldırgan Y.A. ise polis eşliğinde Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesine götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
-Olay yerinden görüntü
-Ambulanstan görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK / İZMİR,

==================

Beton mikserinin çarptığı kadın öldü

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde beton mikserinin çarptığı Amine Göktürk (44), olay yerinde yaşamını yitirdi.
Kaza, dün akşam saatlerinde Kızıltepe ilçesinde meydana geldi. Cumhuriyet Mahallesi'nde özel bir firmaya ait sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 47 KB 435 plakalı beton mikseri hareket halindeyken, 5 çocuk annesi Amine Göktürk'e çarptı. Kazada, Göktürk olay yerinde hayatını kaybetti. Mahallelinin tepki gösterdiği kaza yerine çok sayıda polis ve sağlık görevlileri sevk edildi. Polis ekipleri olay yerinde güvenlik önlemi alırken, sağlık görevlileri ise yaşamını yitiren Amine Göktürk'ün cenazesini otopsi için Kızıltepe Devlet Hastanesi morguna götürdü.
Beton mikserinin sürücüsü polis tarafından gözaltına alınırken, olay yerine gelen Göktürk'ün yakınları sinir krizi geçirdikleri gözlendi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
---------------
Kalabalıktan görüntü
Beton mikseri
Kazanın meydana geldiği yer
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Ali DİNLER / KIZILTEPE(Mardin),

======================

Malkara'da 2 otomobil kafa kafaya çarpıştı: 6 yaralı

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde 2 otomobilin kafa kafaya çarpışmasıyla meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı.
Kaza, Malkara - Tekirdağ karayolunun i Ahievren Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Malkara'dan Tekirdağ istikametine giden Hüseyin Erciyestepe (61) yönetimindeki 34 FU 1020 plakalı cip, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine karşı şeride geçti.
Bu sırada karşı yönden gelen Cemal Yosma (51) yönetimindeki 06 MGK 70 plakalı otomobil sürücüsü de ters şeritten gelen cipe çarpmamak için manevra yapınca, karayolun karşı şeridine geçerek karşı yönden gelen Bahri Özden yönetimindeki 34 SB 0358 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle Bahri Özden'in kullandığı otomobil motor kısmından alev aldı. Alevlere çevreden geçen vatandaşlar müdahale ederken olay yerine sağlık. itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Otomobilde sıkışan Bahri Özden, çıkarılırken, yangın büyümeden itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.
Kazada sürücüler, Hüseyin Erciyestepe, Cemal Yosma, Bahri Özden ile birlikte araçlarda bulunan  Murat Gümüşçayır (41), Ercan Yosma (19), Nurten Erciyestepe yaralandı. Yaralılar, ilk müdahaleleri olay yerinde yapıldıktan sonra Malkara Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumu ağır olan Bahri Özden, Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------
-Olay yerine ambulans polis, jandarma ve itfaiye ekiplerinin gelişi
-Yanan otomobili itfaiye ekiplerinin söndürmesi
-Yaralılara sağlık ekiplerinin müdahalesi
-Yaralıların ambulanslara alınması
-Kazaya karışan araçlar
-Sürücüler Cemal Yosma ile Hüseyin Erciyestepe'nin kazayı anlatması
-Kaza yeri ve çevreden detay

Haber-Kamera: Murat YAYIN / MALKARA(Tekirdağ),
=================================

İnternet kafenin önünde oturan kişi silahlı saldırıda yaralandı

DİYARBAKIR'da bir internet kafenin önünde oturan S.Ç. (27), kimliği belirsiz bir kişi tarafından tabancayla ateş açılması sonucu yaralandı.
Olay, dün gece saatlerinde Bağlar ilçesi Çevlik Caddesi üzerinde bulunan internet kafenin önünde yaşandı. İnternet kafenin önünde oturan S.Ç., kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Olay yerine gelerek yanındaki tabancayı ateşleyen kişi, saldırının ardından kaçtı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Vücuduna isabet eden kurşunlarla yaralanan S.Ç., sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, kaçan saldırganı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
Olay yerinden detay
Numaratörler
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emrah KIZIL / DİYARBAKIR,

=======================

Motorlu testereyle karnı kesilen genç, ameliyatla sağlığına kavuştu

HATAY'ın İskenderun ilçesinde kazara motorlu testereyle karnı kesilen Hüseyin Ot, başarılı bir operasyonun ardından sağlığına kavuştu.
İskenderun Modern Evler Mahallesi'nde 15 yaşındaki Hüseyin Ot, ismi öğrenilemeyen komşularının oğlu bahçede motorlu testereyle odun keserken yardıma geldi. Bu sırada çalıları kesildiği sırada yan dönen testere kazara Ot'un karnını kesti. Bağırsakları dışarı çıkan Ot, yakınları tarafından İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Süleyman Belli, Hüseyin Ot'u ameliyata aldı. Ot, yaklaşık 1 saat süren ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.
Hastada mucize eseri, sadece hafif bağırsak duvar yaralanması tespit edildiğini belirten Op. Dr. Belli, "Başarılı bir operasyonla bağırsaklar yerine yerleştirildi ve kesi dikilerek hasta genel cerrahi servisinde takip ve tedavisi yapılıyor. Hastanın genel durumu iyi, 2 gün içerisinde taburcu edilecek" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
-Çocuğun babaannesinin olayı anlatması
-Hüseyin'in ameliyat sonrası konuşması
-Doktorlar ile Hüseyin'in fotoğrafı

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ / İSKENDERUN(Hatay),

=============

Mersin'de uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama

Mersin'in Erdemli ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 40 kilogram esrar ve 2 kilogram skank ele geçirilirken, gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldıkları adliyede tutuklandı.
İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler Erdemli ilçesinde uyuşturucu ticareti yapıldığı bilgisi aldı. İstihbarat üzerine harekete geçen Tömük Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), uyuşturucu imalatı yaptığı tespit edilen 3 şüpheliyi takibe aldı. Takip sonucunda zanlıların aynı zamanda Hint keneviri yetiştirdiğini belirleyen ekipler, Cumhuriyet Savcısı'ndan alınan arama kararı ile Yeşildere Mahallesi'nde A.G.'ye bahçede arama yaptı. Yapılan aramada 203 kök Hint keneviri ele geçirildi. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren ekipler, A.G. ve arkadaşı İ.M.'nin evinde ve bahçesinde, Tömük Jandarma Karakol Komutanlığı, JASAT ve İl Jandarma Komutanlığı'nın kadrosundaki köpek timi eşliğinde arama yaptı. Operasyon sırasında zanlıların yan komşu M.K.'nin de bahçesinde ve evinde arama yapan ekipler 40 kilo 450 gram kubar esrar ile 2 kilo 130 gram skank uyuşturucu maddesi ele geçirdi.
Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla gözaltına alınan A.G., İ.M. ve M. K., çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-----------
Bahçeye giren ekipler
Ekipler arama yaparken
Köpek arama yaparken
Ekiplerin bulduğu kenevir
Kenevir sökülürken
Köpek, saklanan uyuşturucuyu bulurken
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN / ERDEMLİ(Mersin),

=================

Motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı

GAZİANTEP'in Nizip ilçesinde, motosiklet çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sultan Abdulhamit Mahallesinde park ettiği motosikletinin çalındığını fark eden sahibi durumu polise bildirdi. Çalışma başlatan polis, güvenlik kameralarından motosikleti çalan kişinin R.G. olduğunu saptadı. Adresine düzenlenen operasyonla yakalanan R.G., emniyetteki sorgulamasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
Hırsızlık anına ait güvenli kamerası
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin İLİKSOY / GAZİANTEP,

===================

Kafası demir korkuluğa sıkışan çocuğu itfaiye kurtardı

Malatya'da, kafası oynadığı balkonun demir korkuluğuna sıkışan çocuğu itfaiye ekipleri kurtardı.
Olay, dün akşam saatlerinde Fatih Sultan Caddesi'nde meydana geldi. Hızır Sokak'ta bulunan bir apartmanın 3'üncü katındaki evlerinin balkonunda oynayan küçük çocuğun kafası demir korkuluklara sıkıştı. Korkudan ağlayan çocuğu gören çevredekiler durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, balkonun demir korkuluklarını keserek küçük çocuğu kurtardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
------------
Kafası demire sıkışan çocuk
Ekiplerin demiri kesmesi
Çocuğın sıkıştığı yerden çıkarılması
Çocuğun ağlaması
Annesinin kucağına gitmesi
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN / MALATYA,

=====================================


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fırtına Cizre Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title