Haberler

Frig Vadisi'nde ilk sıcak hava balonu havalandı

AFYONKARAHİSAR'da Frig Vadisi'nin turizmde daha etkin kullanılması amacıyla bölgede kullanılacak sıcak hava balonlarının test uçuşu gerçekleştirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nce (SHGM) Frig Vadisi'nin Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir'deki uzantıları için hazırlanan sıcak hava balonu ön inceleme raporunun tamamlanmasının ardından, balonların test uçuşlarına başlandı. Frig Vadisi'ndeki ilk test uçuşu bugün sabaha karşı Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Döğer beldesinde yapıldı. Test uçuşuna Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İhsaniye Kaymakamı Alper Taş, Döğer Belde Belediye Başkanı Mehmet Demirel ve gazeteciler katıldı.

Gerekli izinlerini tamamlayan Nevşehir'den ilgili sıcak hava balonu firması, test uçuşları için tarihi Frig Vadisi'ndeki İhsaniye ilçesinde ilk sıcak hava balonu uçuşunu gerçekleştirdi. Emre Gölü etrafında gerçekleşen ilk sıcak hava balonu uçuşu başarıyla tamamlandı.

'TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ'

Sıcak balonla yapılan test uçuşunu değerlendiren Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar'ın tarihi günlerinden birisini yaşadığını söyledi. Afyonkarahisar'da alternatif turizmin geliştirilmesi adına çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını kaydeden Vali Tutulmaz, "Afyonkarahisar önceden tarihin, mermerin, termalin, sporun ve lezzetin merkeziydi. Artık şehrimiz alternatif turizmin de merkezi olacak. Bunlardan bir tanesi de sıcak hava balonu. Bugün de bu işin ilk denemesini yaparak verim aldık. İnşallah, önümüzdeki süreçte Afyonkarahisar, ülkemizin önemli balon merkezlerinden biri olacak" dedi.

'HERKESE TAVSİYE EDİYORUM'

Afyonkarahisar'a gelecek yerli ve yabancı turistlerin bundan sonra balonla hem tarihi Frigya'yı hem de bölgedeki doğal güzellikleri görebileceğini söyleyen Vali Tutulmaz, yatırımcıların önümüzdeki süreçte Afyonkarahisar'da olmak için büyük çaba sarf edeceğini aktardı. Mustafa Tutulmaz, "Sıcak hava balonuyla güzel bir gün geçirdik. Hiçbir sıkıntı ve olumsuzluk yaşamadık. Kalkışımızla inişimiz arasında tereddüt, korku ve ümitsizlik olmadı. Çok güzeldi, herkese tavsiye ederim" diye konuştu.

'İLK TEST UÇUŞU'

Firma yetkilisi Halis Aydoğan da Frigya'daki geçmiş yılların meteorolojik verilerini incelediklerini ve bugün de gerekli izinlerin ardından ilk test uçuşunu gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Frigya'nın doğal güzelliğine hayran kaldığının altını çizen Aydoğan, "Sıcak hava balonu uçuşuna, Emre Gölü'de harika bir güzellik katıyor. Şu ana kadar her şey mükemmel geçti. İnşallah, ilerleyen süreçte sıcak hava balonu uçuşları bölgede giderek artacak. İlk test uçuşunu gerçekleştiren firma olarak, Frigya'ya sıcak hava balonu uçuşları için yatırıma başlayacağız. Amacımız da yerli üretim sıcak hava balonlarımızla bölgede yerli ve yabancı turistleri ağırlamak" dedi.

Frig Vadisi'ndeki test uçuşları 15 gün boyunca devam edecek.

Vali Tutulmaz firma yetkilisi ve görevlilere test uçuşundaki başarıdan dolayı teşekkür etti.

- Afyonkarahisar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Tutulmaz Afyon Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title