Haberler

"Şehitlerin Vahşi Çığlığı" sergisi

Artvin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "Şehitlerin Vahşi Çığlığı" heykel ve enstalasyon sergisi açıldı.

Artvin Çoruh Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel Sanatlar ve Tasarım Bölümü Görsel Sanatlar ve Tasarım Anasanat Dalı Dr. Araştırma Görevlisi Kemal Sağlam tarafından, 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere dünyanın değişik yerlerinde yaşanan terör saldırılarına dikkati çekmek amacıyla asma köprüde hazırlanan heykel ve enstalasyon (yerleştirme) sanatı sergisinin açılışını Artvin Valisi Yılmaz Doruk yaptı.

Doruk, serginin açılını, 15 Temmuz hain darbe girişiminde Türk milletinin milli iradesine ve özgürlüğüne vurulmak istenen prangaları sembolize etmesi için asma köprünün girişine asılan zincirleri keserek gerçekleştirdi.

Eserleri inceleyen Doruk ve beraberindekiler, Sağlam'dan bilgi aldı.

Sağlam, açılışın ardından basın mensuplarına, çalışmaya 4 yıl önce Türkiye ve dünyada yaşanan terör olaylarına ve bu olaylar üzerinden yürütülen İslam düşmanlığına dikkat çekmek amacıyla başladığını söyledi. Sonraki süreçte yaşanan 15 Temmuz darbe girişimden çok etkilendiğini ve çalışmalarına bu çerçevede ağırlık verdiğini ifade eden Sağlam, İstanbul ve Ankara'daki saldırıları yansıtan iki tablo yaptığını dile getirdi.

15 Temmuz tablolarını yaparken saatlerce ağladığını söyleyen Sağlam, "Benim için en zor yapılabilecek tabloydu." dedi. Sağlam, sanat tarihinde önemli bir yeri olan Norveçli ressam Edvard Munch'un "Çığlık" tablosundan etkilendiğini ve yine sanat tarihinde köprünün önemli bir yeri olduğu için sergiyi asma köprü üzerinde açtığını söyledi.

Açılışa, Artvin Çoruh Üniversite Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Garnizon Komutanı Piyade Albay Şükrü Şendoğan, İl Emniyet Müdür Vekili Ali Rıza Güney, 15 Temmuz Şehidi Dursun Acar'ın babası Nebi Acar ve ailesi ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

15 Temmuz Artvin Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title