Haberler

Atıl yapı çocuklar için kampa dönüştürüldü

Artvin'in Ardanuç ilçesinde atıl yatılı bölge okulu ve bahçesi, öğrencilere doğa ve hayvan sevgisi kazandırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen "Doğada Öğreniyorum" projesi kapsamında kampa dönüştürüldü.

Artvin'in Ardanuç ilçesinde atıl yatılı bölge okulu ve bahçesi, öğrencilere doğa ve hayvan sevgisi kazandırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen "Doğada Öğreniyorum" projesi kapsamında kampa dönüştürüldü.

Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ortaokul öğrencilerinin yaşama dair daha fazla beceri kazanması için "Doğada Öğreniyorum" projesi hazırladı.

Projeye uygun yer olarak, Ardanuç ilçe merkezine 7 kilometre mesafedeki atıl yatılı bölge okulu binası belirlendi.

Yaklaşık 50 dönüm arazide bulunan yapı ve çevresi, çocukların köpek, keçi, tavşan gibi hayvanlarla vakit geçirebilecekleri, meyve sebze yetiştirebilecekleri, sportif, sanatsal ve kültürel aktiviteler yapabilecekleri şekilde düzenlendi.

Öğrenciler kampa 50 kişilik gruplar halinde katılarak 4 gün vakit geçiriyor.

Temmuzun ilk haftasında başlayan kamp, 1 Eylül'e kadar devam edecek.

"Hem eğleniyor hem de hayata dair yeni beceriler kazanıyorlar"

İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampın doğayla iç içe bir ortamda gerçekleştirildiğini söyledi.

Öğrencilerin kampta bireysel yeteneklerini ve üretkenliklerini geliştirdiğini, burada öğrendikleri farklı bakış açılarını kullanarak teorik bilgilerini günlük hayata aktardığını belirten Kahveci, "Proje sayesinde çocuklarımız hem eğleniyor hem de hayata dair yeni beceriler kazanıyor." dedi.

Kahveci, proje kapsamında kültürel geziler de organize ettiklerini anlatarak, "Bu sayede öğrencilerimiz ilimizin doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerini yakından tanıma imkanı buluyor. Kamp süresince doğada yaşayan çocuklarımızın, öğrendiklerini günlük hayatlarına taşıyarak kalıcı öğrenmeler gerçekleştireceklerine inanıyorum." diye konuştu.

Çeşitli branşlarda 8 gönüllü öğretmenin öğrencilere doğayla ilişkilendirilmiş fen ve sosyal bilimler eğitimi verdiğine işaret eden Kahveci, gökyüzü gözlem, bitki, sebze yetiştiriciliği, hayvan bakımı, spor, müzik, ebru gibi birçok etkinlikle çocukların yeteneklerine göre beceri kazandığını vurguladı.

Kahveci, çocukların etkinliklerden son derece mutlu olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Onlar burada ağaçlarla, bitkilerle, birçok evcil hayvanla içli dışlılar. Hayvanları besliyorlar, sebze ve bitkilerle ilgilenip yetişen sebzeleri topluyorlar. Ağaç suluyorlar, tavukların yumurtalarını toplayıp kendileri yumurta pişiriyorlar. Bunlar çocukların günlük yaşam deneyimi adına çok önemli."

Kampa yoğun ilgi olduğuna dikkati çeken Kahveci, talep dolayısıyla 1 Eylül'e kadar planladıkları kamp süresini uzatarak yıla yaymayı, gelecek senelerde ise il dışından da öğrencileri ağırlamayı planladıklarını kaydetti.

Öğrenciler kampta mutlu

Öğrencilerden Kübranur Çelik, kampta çok eğlendiğini söyledi.

Ebru yapmayı öğrendiğini anlatan Çelik, bahçedeki spor parkurunda düzenlenen çeşitli aktivitelere katıldığını belirtti.

Burada gerçekleştirilen yarışmalarda da yer aldığını ifade eden Çelik, kamp sayesinde yaz tatilini iyi değerlendirdiğini dile getirdi.

Arzu Şeker ise kampta çok güzel arkadaşlık ortamı oluştuğunu belirterek, "Burada müzik, drama yapıyoruz. Meyve sebze topluyoruz, hayvanlarla ilgileniyoruz. Daha önce böyle bir deneyim yaşamadım, benim için çok güzel oldu." dedi.

Tuana Özçelik de doğayı sevdiği için kampa katıldığını dile getirerek, "Burada ebru sanatına ilgim olduğunu fark ettim. Spor, doğa yürüyüşleri yapıyoruz. Yoğurt, kuymak yapıyoruz. Bunları yapıyor olmak insana huzur ve mutluluk veriyor." diye konuştu.

Mert Akar, ilk kez köy ortamında yaşama fırsatı bulduğuna işaret ederek, "Burayı çok sevdim. Şehirde göremediğim hayvanları, bitkileri burada gördüm. Arkadaşlarımla çok güzel eğleniyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Ardanuç Artvin Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title