Haberler

Ay'a inişin 50. yıl dönümünde Apollo 11'in Görevi doodle oldu!

Güncelleme:

Astronotlar Neil Armstrong ile Buzz Aldrin'in Ay'a yolculuk yapmasının ardından 50 yıl geçti ve Google bu unutulmaz günü doodle yaparak Ay'a ilk inişi takipçilerine unutturmadı. 'Apollo 11'in Görevi' kelimesiyle ön plana çıkan olayın ayrıntıları ise Google'ın doodle'ında yer aldı. İşte detaylar…

Google , her özel günde olduğu gibi 19 Temmuz'da da yeni bir doodle ile kullanıcılarının karşısına çıktı. Günün anlam ve önemini belirtmek için ''Apollo 11'in Görevi'' ni doodle yaptı. Söz konusu doodle'da görev sırasında komuta modülünde bulunan Michael Collins, 'Apollo 11 Görevi'ni tüm ayrıntılarıyla Google kullanıcılarıyla paylaşıyor.

Ay'a inişin 50. yıl dönümünde Apollo 11'in Görevi doodle oldu!

APOLLO 11'İN GÖREVİ

Apollo 11, Ay yüzeyine yapılan insanlı ilk uzay uçuşu olarak tarihe geçti. Amerika Birleşik Devletleri'nin bu uzay uçuşunda, astronotlar Neil Armstrong ve Buzz Aldrin 20 Temmuz 1969 günü saat 20:18'de Ay yüzeyine iniş yapan ilk insanlar oldu.

ARMSTRONG AY'A ADIM ATAN İLK İNSAN OLDU

İnişten 6 saat sonra 21 Temmuz günü 01:56'da Armstrong ay yüzeyine adım atarak yine bir ilk yaşattı. Uçuş mürettebatının üçüncü üyesi olan Michael Collins bu sırada Ay yörüngesinde Armstrong ve Aldrin'i taşıyan modülle bir araya gelmek için bekliyordu. Görevin üç üyesi de sekiz gün uzayda kaldıktan sonra dünyaya döndü. 16 Temmuz günü Florida'nın Merritt Island kasabasında bulunan Kennedy Uzay Merkezi'nden Saturn V tarafından fırlatılan Apollo 11, NASA'nın Apollo projesinin beşinci insanlı uçuşuydu. Daha önceki uçuşlardan ikisi Ay çevresinde uçmuş ve biri Dünya yörüngesinde Ay'a iniş manevralarını gerçekleştirmişti.

Ay'a inişin 50. yıl dönümünde Apollo 11'in Görevi doodle oldu!

Astronotlar Komuta Modülü'ne geçip Ay modülünü uzaya bıraktı ve Hizmet Modülü'nün roketlerini ateşleyerek Dünya'ya dönüş başladı. Astronotlar, Komuta Modülü dışında tüm parçaları bırakarak Büyük Okyanus'a paraşütlerle indi. Astronotlar Dünya'ya mikroorganizmalar taşıma ihtimalleri nedeniyle 21 gün karantinaya alındı.

Ay'a inişin 50. yıl dönümünde Apollo 11'in Görevi doodle oldu!

Ay'a inişin 50. yıl dönümünde Apollo 11'in Görevi doodle oldu!

Ay'a inişin 50. yıl dönümünde Apollo 11'in Görevi doodle oldu!

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Neil Armstrong Google Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title