Haberler

Kumruları balkon camlarının üzerinde misafir ediyorlar

Güncelleme:

Samsun'un Atakum ilçesinde ikamet eden Fatma ve Erdal Çakmak çifti, evlerinin cam balkon sistemi üzerine yuva yapan kumruları rahatsız etmemek için 20 gündür camları kapatmıyor.

Çakmak çifti, 20 gün önce katlı halde bulunan balkon camlarının üzerine kumru çiftinin yuva yaptığını gördü.

Çift, kumruları rahatsız etmemek ve yuvadaki yumurtaların zarar görmemesi için çaba gösteriyor.

Erdal Çakmak, AA muhabirine, Fehime ve Faruk adını koydukları kumruların evlerinde misafir olduğunu söyledi.

Daha önce de teraslarına kuşların yuva yaptığını dile getiren Çakmak, "Daha önce kombinin üzerine yuva yaptılar ama burada barınamadı. Yumurtaları zarar gördü. Ben başka bir yere yuva yaptım ama orayı da sevmedi. Daha sonra cam balkonun üzerine yuva yapmış." dedi.

Kumru ailesinin cam balkon sisteminin üzerinde barındığını belirten Çakmak, "Balkon camlarına yavrular yumurtadan çıkana kadar dokunmayacağız. Camları kapatmıyoruz. Eskiden geceleri kapatıyordum ama bir süredir kapatmıyoruz. Yavruların çıkmasını bekliyoruz. Balkonu kullanıyoruz ama kumruları rahatsız etmemeye çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Sıcak havalarda özellikle akşamları balkonda oturduklarını anlatan Çakmak, "Bazı geceler daha serin oluyor diye camları kapatıp burada yatıyordum. Kumrular yuva yaptığından bu yana onları rahatsız etmemek için burada kalmıyoruz. Yuva bozanın yuvası olmaz. Yavrular yumurtadan çıkana kadar balkon camını kapatmayacağız." diye konuştu.

Fatma Çakmak da kumruları evlerinde misafir ettiklerini, onların rahatsız olmaması için çaba harcadıklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Atakum Samsun Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title