Haberler

Doğu'da gençler "paintball" ile tanışıyor

Güncelleme:

Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Paintball Asbaşkanı Niyazi Çakır, Türkiye'de paintballın gün geçtikçe geliştiğini ifade ederek, "Sporcu yetiştirilme bağlamında batı bölgelerinde alternatif fazla ama biz doğu illerimize imkan taşımak istiyoruz. Bu spora Hakkari'nin Çukurca ilçesinde başlandı." dedi.

Paintball Türkiye Şampiyonası'nın 2. ayağı müsabakaları kapsamında Erzurum'da bulunan Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Paintball Asbaşkanı Çakır, ülkede yeni bir spor branşı olarak hizmet veren paintballın yaygınlaştırılmasına yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı.

Asbaşkan Niyazi Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelişmekte olan squash, korfbol, dalga sörfü, kriket spor branşlarının bağlı bulunduğu federasyona paintballın da 2018 yılının şubat ayında katıldığını söyledi.

Rafting sporunun geçmişte federasyon çatısında yer aldığını ve kendisini geliştirerek ayrı bir federasyon olarak oluşum gösterdiğini ifade eden Çakır, "Rafting federasyon bünyemizden ayrıldı ve kendine ait seçimleri oluyor. Daha önce hava sporları vardı. Aynı şekilde hem sporcu hem kulüp sayılarını arttırdığı için federasyon alarak bizden ayrıldı." dedi.

"Sporu sevdirirsek ülkemizi sevdiririz"

Çakır, paintballın kulüp ve sporcu sayılarının az olmasından dolayı çalışmalarının federasyon bünyesinde yürütüldüğünü belirterek, ülkede yeni bir branş olan bu sporun yaygınlaştırılması için çalıştıklarını dile getirdi.

Türkiye'de gelişim sürecindeki sporların odağında gençlerin yer aldığını aktaran Çakır, şöyle konuştu:

"Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve madde bağımlılığından uzaklaştırıp spora yönlendiriyoruz. Sporcu adaylarını gelişmekte olan spor branşlarına alıyor, yetişme ve gelişimini sağlıyoruz. Bu şekilde gençlere sporu sevdiriyoruz. Dolasıyla sporu sevdirince kendileri branşı seviyorlar. Arzumuz, gençleri spora yönlendirmek ve az bilinen sporların federasyon olarak gelişimini sağlamaktır. Gençlerimiz sporu severse hem gelişmekte olan sporların federasyon olmasına hem de ülkemize katkı sağlanır."

"Kulüp sayımızı artırmaya amaçlıyoruz"

Gün geçtikçe paintballda kulüp sayısının arttığını anlatan Çakır, paintballı Batı'dan Doğu'ya doğru yaygınlaştırmak istediklerini vurguladı.

Sporu yaygınlaştırma çalışmaları hakkında bilgi veren Çakır, "Sporcu yetiştirme bağlamında batı bölgelerinde alternatif fazla ama biz doğu illerimize imkan tanımak istiyoruz. Bu spora Hakkari'nin Çukurca ilçesinde başlandı. Daha sonrada sırasıyla Şırnak ve diğer bölge illerimizdeki gençlerimize sporu sevdirmek, kazandırmak ve kulüp sayımızı artırmaya amaçlıyoruz. Dünya şampiyonalarına katılacak takımlarımızda Hakkari ve Erzurum'dan sporcu yer alıyor." ifadelerini kullandı.

Çakır, Avrupa'daki paintball temsilcileriyle görüşmelerin yapıldığını ve eylül ayında yaklaşık 150 takımı Erzurum'da düzenlenmesi düşünülen organizasyona getirmeyi planladıklarını ifade ederek, Türkiye'de ilk önce Avrupa Şampiyonası, sonrasında ise Dünya Şampiyonası yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Spor

Erzurum Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title