Haberler

31'inci Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı basın toplantısı yapıldı

31'inci Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı basın toplantısı yapıldıTMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener: Tüm yüzücülerimize başarılar diliyorumDaehyun Kim: Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na 15 yıldır destek vermekten gurur duyuyoruzTMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta: Yüzücü kotaları...

31'inci Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı basın toplantısı yapıldı

TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener: Tüm yüzücülerimize başarılar diliyorum

Daehyun Kim: Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na 15 yıldır destek vermekten gurur duyuyoruz

TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta: Yüzücü kotaları 28 dakika içinde doldu

Ion Lazerenko Tiron: Yarışa katılacak olmak benim için büyük bir gurur

Hilal Zeynep Saraç: Boğazda yüzecek olmaktan dolayı mutluyum

OLGUCAN KALKAN - ÖZGÜR KABAN / İSTANBUL, - 31'inci Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın basın toplantısı gerçekleştirildi. İstanbul'da bir otelde düzenlenen toplantıya Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Asbaşkanı ve TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta, WOWSA tarafından 2018 yılının açık su yüzücüsü seçilen, geçtiğimiz günlerde Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen yüzücü Ion Lazarenco Tiron ve geçen yılın kadınlar genel klasman birincisi Hilal Zeynep Saraç katıldı.
Yüzücüleri ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Asbaşkanı ve TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, "Bu yıl rekor sayıda 59 ülkeden 2400 yüzücüyü ağırlayacağız. Bu kadar çok ülkeden, bu kadar farklı kültürlerden sporcu ağırlamak bizim için de eşsiz bir duygu. Bu yarışmanın yapılmasında bize 15 yıldır destek olan Samsung Electronics Türkiye'ye ve değerli dostum DaeHyun Kim'e bu eşsiz deneyimi birlikte yaşattığımız için teşekkür ederim. Başta İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bize eşlik eden tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarına da teşekkür ederim. İstanbul Boğazı gibi bu kadar yoğun bir su yolunun yılda bir kere kapatıldığı Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda 5 kıtayı yüzerek birleştiren ilk yüzücü Marcos Diaz ve Ocean Seven maratonunu tamamlayan 8 yüzücüden biri Moldovalı Ion lazerenko Tiron da bizimle birlikte olacak. Geçtiğimiz yılın genel klasman kadınlar birincisi Hilal Zeynep Saraç ve erkekler kategorisindeki birincisi Doğukan Ulaç da bu sene Show Swim etkinliğine katılacak. Şimdiden tüm yüzücülerimize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
DAEHYUN KIM: BOĞAZİÇİ KITALARARASI YÜZME YARIŞI'NA 15 YILDIR DESTEK VERMEKTEN GURUR DUYUYORUZ
Yarışın farklı ülkelerden insanları bir araya getirmesinin çok anlamlı olduğuna dikkat çeken DaeHyun Kim, "Bu yıl 59 ülkeden yüzücüyü iki kıta arasındaki Boğaz'da kulaçlarla bir araya getiriyoruz, bu dünyanın neredeyse üçte birini Boğaz'da buluşturmak demek. Bizim için bu yarışın en büyük anlamı farklı düşünceden, farklı ülkelerden insanları bir araya getirmesi. Sporla özdeşleşen değerlerin toplumlara olan katkısının farkındayız. Bu kapsamda, olimpik kültürün ve spor eğitiminin yaygınlaşmasında büyük emekleri olan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin istikrarlı bir destekçisiyiz. Bu yıl 31 yaşına girecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na 15 yıldır destek vermekten gurur duyuyoruz" dedi.
TMOK BAŞKAN YARDIMCISI NİHAT USTA: YÜZÜCÜ KOTALARI 28 DAKİKA İÇİNDE DOLDU
Yarışa büyük ilgi olduğuna dikkat çeken TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta, "31'nci Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı için artık start vermiş bulunmaktayız. Bu yıl kayıtları açtığımız 4 Ocak tarihinde, tüm yabancı yüzücü kotaları 28 dakika içinde doldu. Yerli yüzücülerimizi de ülkemizin 5 ayrı bölgesinde seçme yarışları yaparak belirledik. 2 bin 400 yüzücümüzün bu yıl ki yarışta da eşsiz bir heyecan yaşayacağına inanıyor, tüm yüzücülerimize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
ION LAZERENKO TİRON: YARIŞA KATILACAK OLMAK BENİM İÇİN BÜYÜK BİR GURUR
Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na katılmanın kendisi için büyük gurur olduğunu ifade eden Ion lazerenko Tiron, "59 ülkeyi bir araya getiren TMOK ve Samsung'a teşekkür ederim. 6 yıl barışı teşvik etmek için Oceans 7 maratonuna başladım. Bugün de aynı amaçları güderek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na katılacak olmak benim için büyük bir gurur" şeklinde konuştu.
HİLAL ZEYNEP SARAÇ: BOĞAZDA YÜZECEK OLMAKTAN DOLAYI MUTLUYUM
Geçen yılın kadınlar kategorisinde ilk sırasında yer alan Hilal Zeynep Saraç ise "Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda geçtiğimiz sene genel klasman kadınlarda birinci olmuştum. Bu yıl da oldukça iddialıyım ve Boğazda yüzecek olmaktan dolayı mutluyum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Açıklamalar
Detaylar


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı Samsung Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title