Haberler

"Yüzde 90'a yakını istifa etti"

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iştiraklerin yöneticilerinin istifasına ilişkin "Bugün aldığım bilgiler ışığında yüzde 90'a yakın yönetim kurulu başkanı ve vekilleri istifa etti. Genel müdürleri de görevlerinden aldılar." dedi.

İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Juan Gonzalez-Barba, 23 Haziran seçiminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'na tebrik ziyaretinde bulundu.

İmamoğlu, ziyaretin ardından basın mensuplarının soruları yanıtlarken, İBB'ye bağlı şirketlerle ilgili yeterli bilgiye sahibi olmadıklarını ve icranın da içerisinde bulunmadıklarını söyledi.

İBB iştiraklerinin yönetim kurulu ve üyelerinin istifa süreçleriyle ilgili AK Parti Meclis Başkanvekilleri ile görüştüğünü ve Göksel Gümüşdağ'ın dün kendisine istifaların gerçekleşeceğini söylediğini belirten İmamoğlu, "Bugün aldığım bilgiler ışığında yüzde 90'a yakın yönetim kurulu başkanı ve vekilleri istifa ettiler. Genel müdürleri de görevlerinden aldılar. Dolayısıyla artık önümüzdeki süreç en azından kısmen açılmış oldu. Biz bununla ilgili yetkimizi kullanarak görevlendirmelere başlayacağız. Bu kanaatin oluşması ve bu talebimizi ilettikten sonra bu sürecin oluşmasına katkı sundukları için de teşekkür ediyorum. Meclis Başkanvekili ve diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Bu şirketlerle ilgili yönetim atamaları ve daha sonra da karar verdiğimiz arkadaşlarımla yeni yönetim kurullarını oluşturacağız." diye konuştu.

İstifa edenlerin birçoğunun siyasi kimliği bulunduğunu aktaran İmamoğlu, yapacakları atamalarla şirketlerin yönetimine dahil olacaklarını kaydetti.

İmamoğlu, "Tahmin ediyorum biz bu süreci bayrama kadar bir aksilik olmazsa toparlarız. Bu saat itibarıyla hesap vermesi gereken biziz. Ama belediyenin yüzde 80'iyle ilgili kısmının hesabını veremiyoruz. Hesap verecek durumda değiliz. Bilgi sahibi değiliz. O bakımdan AK Partili arkadaşlarımın tarafından baktığımda da doğru olanı yaptılar." dedi.

"İETT ve İSKİ'ye ilişkin tasarruflarımız olacak"

İmamoğlu, bir basın mensubunun, "İstifalar beklenirken şirketlerin ihaleye çıkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, bunu doğru bulmadıklarını söyledi.

Kurum içinde vatandaşları mağdur etmeyecek ödemelerin dışında acil ödemelerin durdurulması konusunda tebliğ yaptıklarını dile getiren İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Aynı şeyi ihalelerle ilgili de yaptık. Tebliğ ettik 'Mutlaka sorulsun.' dedik. Tabii ki ertelenemeyen bazı işler vardır, onlara da onay veriyoruz. Ama bu noktada şirketleri aynı genelge ile yönetme şansınız olmuyor. Gelir gelmez inceleriz, bakarız, usulsüzlüğü tespit ederiz, gerekiyorsa iptalini yaparız, gerekiyorsa davamızı açarız. İşin etik tarafı sadece sıkıntıysa diğer işlemler doğruysa da bunu kamuoyunun takdirine bakarız."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İETT ve İSKİ'nin yönetimleriyle ilgili tasarrufunuz olacak mı?" sorusuna şu karşılığı verdi:

"Tabii ki hazırlığımız var. Onunla ilgili dün İSKİ Yönetim Kurulu Toplantısı'na katıldım. İSKİ'nin doğal Yönetim Kurulu Başkanı'yım. Kendileriyle de konuştuk. Elbette tasarruflarımız olacak. Biliyorsunuz orada başka bir usul var. Bakanlık onayı gerekiyor atamalarda. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Olabildiğinde hızlı olması noktasında talebimiz var. Hem siyasi ahlaka uygun hem toplumsal ahlaka uygun işine ruhuna uygun bir süreç tanımlansın istiyoruz. Mevcuttaki arkadaşlarımızın bir direnci yok. Bir usul işleyeceği için o usulle ilgili girişimlerimiz olacak. Bakana önerilerimiz olacak."

İmamoğlu, ayrıca İBB'nin son dönemde yaptığı ödemleri de incelediklerini ve kişilere, firmalara sıkıntı vermeden çalışmalarını tamamlayıp kamuoyu ile paylaşacaklarını aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Ekrem İmamoğlu İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title