Haberler

Yüzyıl bitkisi 21 yıl sonra Beylikdüzü'nde çiçek açtı

Güncelleme:

DİKİLDİKTEN sonra sadece bir kez çiçek açan Agave bitkisi bu kez Beylikdüzü'nde çiçek açtı.

DİKİLDİKTEN sonra sadece bir kez çiçek açan Agave bitkisi bu kez Beylikdüzü'nde çiçek açtı. Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü dikildikten 21 yıl sonra çiçek açan bitkinin bulunduğu noktada gerekli incelemeleri yaptı.

20-25 yıllık ömrü boyunca sadece bir kere çiçek açan ve açtıktan sonra hayatı son bulan Agave bitkisi bu kez Beylikdüzü'nde çiçek açtı. Beylikdüzü Marmara Mahallesi'nde bulunan Sağlık Sitesi'nde 8 Agave bitkisinden birinin çiçek açmasıyla vatandaşlar bunu Beylikdüzü Belediyesi'ne bildirdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü çiçeğin bulunduğu noktada incelemelerini gerçekleştirdi. Müdürlükte çalışan Peyzaj Mimarı Nesrin Ergün 1,5 ile 2,5 metre arasında yüksekliği olabilen bitkinin ömrü boyunca bütün yapraklarında topladığı bitki besinlerini sadece bir çiçek açabilmek için biriktirdiğini belirtti.

AGAVE BİTKİSİ; 'SABIR BİTKİSİ' VE 'YÜZYIL BİTKİSİ' OLARAK DA BİLİNİYOR

Ana vatanının Meksika olduğu bilinen ve UNESCO tarafından Meksika'nın Tequila yanardağı ve Rio Granada Nehri arasında kalan 35 bin hektarlık alanda bulunan Agave bitkisi dünya mirası listesine ve koruma altına alındı. İsmi sabır bitkisi ve yüzyıl bitkisi olarak da bilinen ve Türkiye'de genellikle Akdeniz ve Ege bölgesinde görülen bitkinin Beylikdüzü'nde yetişmesini Peyzaj Mimarı Ergün, "Beylikdüzü ilçemiz deniz kenarında bazen çok soğuk rüzgarlara maruz kalsa da bu dikildiği alanın biraz daha korunaklı olması, çok soğuk rüzgarları almaması ve yine sıcaklıkların -10 derecenin altına düşmemesi sonucunda bitki uzun yıllar yaşamaya devam etmiş. Hatta bu site içerisinde pek çok sayıda yine bu bitkilerden var. Site görevlisinden 20 ya da 21 yıl önce bu bitkinin buraya dikildiği öğrendik ve bitkimiz en son çiçeğini açarak vejetasyon dönemini tamamlamış olacak" şeklinde konuştu.

"BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ OLARAK YEŞİL ALANLARDA CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ"

Beylikdüzü Belediyesi'nin ilçe genelinde yeşil alanlarda yaptığı önemli çalışmalara da dikkat çeken Peyzaj Mimarı Ergün, "Beylikdüzü'nde yeşillik alan miktarımızın fazla olmasından dolayı ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaların içerisinde aynı zamanda kamuya ait olmayan arazilerde vatandaşlarımıza teknik anlamda da destek veriyor, onların yapmış olduğu peyzaja teknik anlamda katkı sunuyoruz. Peyzaj düzenlemelerinde teknik personellerimizi göndererek onların peyzajını daha düzgün ve daha doğru bir şekilde planlamasına yardımcı oluyoruz. Bölgemiz içerisinde ciddi büyüklüğe sahip peyzaj alanımız var. Mesela Yaşam Vadisi bizim en önemli peyzaj alanlarımızdan birisi ve yeşil alanlarımıza dönük çalışmalarımızı itinayla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Beylikdüzü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? OLY hangi takım? OLY açılımı ne? Fenerbahçe Olympiakos maçını şifresiz veren kanallar! Fenerbahçe Olympiakos maçını hangi kanal veriyor? Survivor bugün yok mu, neden yok? Survivor yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Survivor maçtan sonra yayınlanacak mı? Denizbank Torun Tower'ı satın aldı mı? Lille Aston Villa maçı CANLI izle! 18 Nisan Lille A.Villa Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title