Haberler

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısı

Güncelleme:

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, kalkınma ajanslarının çalışma işleyişine ilişkin "Kalkınma ajanslarını oluşturmuşuz ancak her şeyi yine Ankara'ya sormaya devam ediyoruz." dedi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Burdur'da Salda Gölü kenarındaki bir otelde yapıldı.

Dönem başkanlığını yürüten Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, kalkınma ajanslarının çalışma işleyişine ilişkin küçük bir serzenişinin bulunduğunu söyledi.

Vali Seymenoğlu, "Kalkınma ajanslarını oluşturmuşuz ancak her şeyi yine Ankara'ya sormaya devam ediyoruz. Kimse zannetmesin ki bu ajansların yönetim kurullarında 3 vali, 3 belediye başkanı, il genel meclisi üyeleri, oda başkanları var. Çok güçlüymüş gibi, sakın ola kamuoyu bunu böyle bilmesin." ifadelerini kullandı.

"Prosedürü uzun, meşakkatli bir yol"

Kalkınma ajansları olarak sadece Ankara tarafından verilecek olan kararların altyapısını hazırladıklarını ifade eden Seymenoğlu, şöyle konuştu:

"Ajans olarak en fazla 30 bin liraya kadar serbestliğimiz var, gerisi tamamen Ankara'daki bürokratların, üst düzeydeki yöneticilerin kararına bağlı olan şeyler. Bunu şundan dolayı söylüyorum göreve başlayalı Isparta'da 9'uncu ayımdayım, halen bir tek projeyi bile burada yapamadık. Prosedürü uzun, meşakkatli bir yol, bunu vatandaştan dinlediğim için söylüyorum. Vatandaşa 'Kalkınma ajansı var, proje yapın diye öneriyoruz.' Vatandaş diyor ki 'Bunu 5 ay önce de söylemiştiniz sayın valim, bir proje vermiştik hala sonucunu görmedik.' Toplantının tekrardan hayırlı olmasını ve inşallah alacağımız kararların topluma ekonomik yansımaları uzun bir süreç alsa da hayırlı olmasını diliyorum."

Toplantıya Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Burdur Valisi Hasan Şıldak, ticaret ve sanayi odaları başkanları ve il genel meclisi başkanları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Isparta Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title