Haberler

Başkentte "Kadın-Erkek Eşitliğine Uluslararası Bakış" etkinliği

Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ( Türkiye Ulusal Ajansı) finansmanıyla "Gençlik İçin Hareket Derneği"nin koordinasyonunda 5 ülkeden 40 genç, kadın-erkek eşitliğine yönelik farkındalık çalışması gerçekleştirdi.

"Ortak Cinsiyetimiz İnsanlık" adlı AB Gençlik Değişim Projesine katılan 5 ülkeden 40 genç, Ankara Kuğulu Park'ta düzenlenen "Kadın-Erkek Eşitliğine Uluslararası Bakış" etkinliğinde, kadın-erkek eşitliğine dikkati çekti.

15 Temmuz'da başlayan projede, kadın-erkek eşitliği konuları Ürdün, İtalya, Estonya, Ermenistan ve Türkiye'den gençler tarafından ele alındı. Sunumlarının ardından proje, her ülkeden katılımcıların kadın-erkek eşitliği konusunda fikir beyan ettiği atölyelerle devam etti.

Proje kapsamında Kuğulu Park'ta gerçekleştirilen etkinlikle de gençler ve Ankaralılar, kadın-erkek eşitliğine dikkat çekmek için hazırlanan panoda el baskısı yaptı.

Gençlik İçin Hareket Derneği Başkanı Ahmet Abalı, etkinlik kapsamında yaptığı açıklamada, kadın-erkek eşitliği konusunda yaşanan sorunların, dünyanın her yerinde mevcut olduğunu söyledi.

Abalı, "Kadının toplumdaki yerini yükseltmek için kadın, erkek hep beraber mücadele etmemiz gerekiyor. Projemiz bu anlamda başta katılımcı gençlerimiz olmak üzere insanlar üzerinde bir farkındalık yaratmayı amaçlıyor." dedi.

Abalı, Park'taki etkinliğin ardından projenin seminer, söyleşi ve atölyeler ile 23 Temmuz'a kadar devam edeceğini söyledi.

Proje Koordinatörü Cihan Akar da "Ortak Cinsiyetimiz İnsanlık" projesinin, kadın-erkek eşitliğini konu alan bir çalışma olduğunu belirtti.

Proje kapsamında 9 gün boyunca 5 farkı gruptan 40 gençle çeşitli çalışmalar yürüteceklerini dile getiren Akar, "Bugün de toplumsal farkındalık oluşturmak adına Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'inden beşincisi olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği logosunun yer aldığı büyük boş panomuzu halk ve gençlerimizin katılımıyla el baskısı yapıyoruz. Kısacası böylesi bir önemli bir konuya el uzatarak kadın-erkek eşitliği için biz de varız diyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title