Haberler

Çamur, taş ve ahşabı sanat eserine dönüştürüyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Selahattin Deniz'in, doğadan topladığı çamur, taş ve ahşap parçalar kullanarak yaptığı sanat eserleri ilgi görüyor.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Selahattin Deniz'in, doğadan topladığı çamur, taş ve ahşap parçalar kullanarak yaptığı sanat eserleri ilgi görüyor.

İskenderun'un Süleymaniye Mahallesi'nde bulunan atölyesinde çamur, taş ve tahtayı işleyerek sanat becerisini ortaya koyan Deniz, vazodan tabağa, tablodan heykele kadar birbirinden farklı çalışmalara imza atıyor.

Bir tarih müzesini andıran atölyesinde 20 yıldır biriktirdiği tarihi eşyaları da sergileyen Deniz, lokantacılık mesleğini bırakarak hobi olarak başladığı çamur, taş ve ağaç parçalarından sanat eserleri yapma tutkusunu mesleğe dönüştürdü.

Heykeltıraşlığa merakı sonucu lokantacılığı bırakarak eserler yapmaya çalışan Selahattin Deniz, sanat eserleri yapma konusunda eğitimsiz olmasına karşın deneme yanılma yöntemiyle eserlerini oluşturdu.

Selahattin Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıl önce heykeltıraşlığa merak duymaya başladığını belirterek, taş, çamur ve ağaçlar üzerinden değişik şekiller üzerinde uğraştığını söyledi.

Ortaokul dönemlerinden itibaren güzel resimler çizdiğini belirten Deniz, "Elime bir avuç çamur aldıktan sonra hayatım değişti. Ondan sonra hep çamurla uğraştım. Zaman zaman yapacağım heykellerin resimlerini çiziyorum." diye konuştu.

Çamur ile uğraşmanın kendisine huzur verdiğini anlatan Deniz, şöyle dedi:

"Bende hobiydi ama şimdi mesleğe dönüştü. Siparişler alıyorum hemen hemen her boyutta ve her hacimde çalışma yapıyorum. 20 yıl önce bir avuç çamurla başladı her şey. Atölye olarak kullandığım ev terk edilmiş bir haldeydi. 10 traktör çöp çıkardım bu evden. Daha sonra inşaat işlerini de yaptıktan sonra bu hale getirdim. Çok emek sarf ettim atölyeme duvarlarda parmak izlerim var. Terk edilmiş bu binayı güzelleştirdim ve müze haline getirdim."

Sürekli atölyede çalışma içerisinde olduğunu dile getiren Deniz, Türkiye'nin her yerine eserini gönderdiğini ve o açıdan güzel bir iş yaptığına inandığını aktardı.

Kendisini huzurlu görünce ailesinin de mutlu olduğunu ifade eden Deniz, "Çamura, taşa ve ağaca şekil verirken çok keyif alıyorum. Başardığınızı görünce daha mutlu oluyorsunuz. Başarmak güzel bir duygu insana öz güven veriyor. İnsanların mutlaka güzel sanatların bir dalıyla uğraşmalarını tavsiye diyorum." diye konuştu.

Tarihi malzemeleri bulunca alıp atölyesinde sergilediğini belirten Deniz, aynı zamanda doğada gezip bulduğu değişik taşları da koleksiyon olarak topladığını ifade etti.

Deniz'in 20 yıllık komşusu Mustafa Bal da "Biz çok mutluyuz, mahallemize renk kattı. Daha önce bu ev çöplük içerisindeydi ama şimdi müzeye çevirdi." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Süleymaniye Mahallesi İskenderun Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title