Haberler

Salihli'de domates hasadı başladı

MANİSA'nın Salihli ilçesindeki 13 bin dekar alanda ekimi yapılan salçalık domateslerin hasadına başlandı. Ürünün fabrikalara ulaşmasıyla, salça ve ketçap fiyatlarının düşmesinin beklendiği ifade edildi.

Türkiye'nin önemli domates üretim merkezlerinden Salihli Ovası'nda salçalık domatesin ilk hasadı, Yeşilova Mahallesi'nde yapıldı. Üretici Hüseyin Ergil tarafından yetiştirilen ürünün ilk hasadına, Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç da katıldı. Hasat öncesi, sezonun bereketli olması için kurban kesildi. Salihli Ovası'nda geçen sezona göre salçalık domates ekiminin neredeyse iki katına çıktığına dikkat çeken Yalvaç, "Geçen yıl 7 bin dekar domates ekimi yapılırken bu yıl Salihli Ovası'nda 13 bin dekara domates ekildi" dedi. Marketlerdeki salça ve ketçap fiyatlarının geçen yılkı ürün rekoltesinin düşük olmasından dolayı yüksek olduğunu belirten Yalvaç, "Salihli Ovası'ndan yapılacak domates hasadı, fabrikalara ulaşacak. Bu elde edilen verimden sonra market ve bakkallardaki salça ve ketçap fiyatları düşer. Tüm vatandaşlarımız en güzel, en tatlı ve lezzetli salça ve ketçapları daha ucuz fiyata alıp, afiyetle yerler" diye konuştu.

ÜRETİCİ VE TÜCCAR MEMNUN DEĞİL

Tüccar Doğan Dinçel ise, "Salçalık domateste hasat başladı. Ancak fabrikalar alım konusunda bir adım atmıyor, hep geri adım atıyor. Şu an hasadın başlamasına rağmen fabrikalarının kapılarını açmayıp, üretime geçmiyor. Dolayısıyla da üreticimiz sorun yaşıyor" dedi. Maliyetlerin yüksek, fiyatların ise düşük olduğunu vurgu yapan Dinçel, "Üreticimizin kazanması için, hep yanlarında olmaya çalışıyoruz. Ürünün tarlada kalmaması için mücadele ediyoruz. Sezonun yeni yeni başlıyor olmasına rağmen domates fiyatları şu an kilogramda 42-43 kuruş bandında yer alıyor. Bir dekar domatesin maliyeti 4 bin lirayı geçiyor. Üreticimiz fiyat konusunda çok mağdur durumda" dedi.

100 dekar salçalık domates ektiğini belirten üretici Hüseyin Ergil ise, "Dekar başına 10 ton verim var ama fiyatlardan memnun değiliz. İnşallah bundan sonra fiyatlar iyi olur ve üreticinin yüzü güler" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Salihli Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title