Haberler

'Yılın ilk 6 ayında bin 791 yaban hayvanı tedavi edildi'

TARIM ve Orman Bakanlığı, yılın ilk 6 ayında doğada zarar gören yaban hayvanlarından bin 791'inin tedavi edilerek, tekrar doğaya bırakıldığını açıkladı.

TARIM ve Orman Bakanlığı, yılın ilk 6 ayında doğada zarar gören yaban hayvanlarından bin 791'inin tedavi edilerek, tekrar doğaya bırakıldığını açıkladı.
Bakanlık, Doğa Koruma Ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü'nce, ülke genelinde çeşitli sebeplerle yaralanan yaban hayvanlarının tedavi süreciyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, DKMP Genel Müdürlüğünce, 2012-2018 yılları arasında doğada zarar gören yaban hayvanlarından 20 bin 418 adedinin tedavi edilerek, doğal ortamlarına bırakıldığı belirtildi. Yine 2019 yılı haziran ayı sonu itibarıyla zarar gören yaban hayvanlarından bin 791 adedinin tedavi edildiği ve tekrar tabii yaşam alanlarına bırakıldığı kaydedildi. Tabiata uyum sağlayamayacak durumda olan hayvanların ise uygun hayvanat bahçelerine ve doğal yaşam parklarına yerleştirildiği bildirildi.
İlk olarak 2010 yılında tesis edilmeye başlanan yaban hayvanı kurtarma ve rehabilitasyon merkezi alanında da çalışmaların sürdüğü belirtildi. Bu kapsamda Afyonkarahisar, Konya ve Diyarbakır'da yaban hayvanı kurtarma ve rehabilitasyon merkezi tesis edilmesi için çalışma yapıldığı bildirildi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bakanlık olarak yaban hayatı için büyük bir gayretle çalıştıklarını belirterek, kendi çalışmalarının yanı sıra vatandaşlara da bu konuda büyük bir görev düştüğünü söyledi. Pakdemirli, "Yaban hayatının korunması için insanlar daha duyarlı yaklaşarak, yaralı halde buldukları hayvanları yetkililere bildirebilir ya da tedavi merkezlerine getirebilir" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğa Koruma ve Milli Parklar Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title