Haberler

BURDUR SALDA GÖLÜ MİLLET BAHÇESİ İHALESİ 29 TEMMUZ'DA

Güncelleme:

BURDUR'un Yeşilova ilçesinde beyaz kumları deniyle Türkiye'nin Maldivleri olarak anılan Salda Gölü kıyısına yapılacak Millet Bahçesi ihalesi 29 Temmuz'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacak. Burdur Valisi Hasan Şıldak, Salda Gölü'nde bu yıl 1 milyon ziyaretçi hedeflediklerini söyledi. Beyaz kumlarıyla ilgi çeken Salda Gölü, yerli ve yabancı tatilciler için çekim merkezi olmaya devam ediyor. 'Türkiye'nin Maldivleri' ve 'Saldivler' olarak adlandırılan 184 metreye varan derinliğiyle Türkiye'nin 3'üncü en derin Gölü Salda'nın kıyısına Millet Bahçesi yapılması için 29 Temmuz'da ihaleye çıkılacak.

Budur Valisi Hasan Şıldak, yaptığı açıklamada, bu yıl ülke genelinde turizm hareketliliğinin çok yüksek olduğunu, Burdur'un bundan çok daha yüksek düzeyde pay aldığını söyledi. Bunun rakamlara da yansıdığını belirten Vali Şıldak, Yapılan turizm yatırımlarını, yaptığımız ilavelerle, estetik düzenleme ve altyapı çalışmalarıyla daha da güçlendiriyoruz dedi.

Vali Şıldak, bu kapsamında Yeşilova ilçe merkezine 4, Burdur'a ise 60 kilometre uzaklıkta, ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyal ovalarla çevrili hafif tuzlu karstik yapıya ve yaklaşık 44 kilometrekare alan sahip Salda Gölü kıyısına Millet Bahçesi yapılacağını kaydetti. Beyaz Adalar ile Belediye Halk Plajı bölgesinde inşa edilecek Millet Bahçesi ihalesinin TOKİ tarafından yapılacağını belirten Vali Şıldak, şunları kaydetti Salda Gölü Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edildi. Bu zaten başlı başına gölün korunması ve temiz kalması için en garantili sistemi ifade ediyor. Bu sistem sayesinde hem korunan, temiz kalan hem de turizme hazırlanan bir Salda'yı önümüzdeki yıldan itibaren çok daha iyi seviyede göreceğiz. Ama bu yıl zaten bunu sağladık. Millet Bahçesi ve Halk Plajı yaklaşık 150 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor. Tamamen ahşap imalatlarla çevreye saygılı, en küçük bir çevre kirliliğine yol açmayacak şekilde özenli bir mimari ve projelendirmeyle burada hizmet verecek. Bu anlamda hiç bir sorun yaşamayacağız. Salda Gölü her zaman temiz kalacak.

SALDA'YA 1 MİLYON ZİYARETÇİ

Salda Gölü'nün ziyaretçi rekoruna da koştuğunu kaydeden Şıldak, Hem 'Beyaz Adalar' dediğimiz bölgede hem de Milli Parklara ait tabiat parkı alanındaki otopark giriş sayılarına bakarsak haziran ayı başından itibaren 300 binden fazla ziyaretçi geldi. Bu sayıya Doğanbaba tarafı ve diğer müstakil giriş noktalarındaki giriş sayıları dahil edilmemiştir. Dolayısıyla bu rakamlara ve gelişmelere baktığımızda en az 1 milyon kişinin Salda Gölü'nü ziyaret edeceğini, il geneli ziyaretçi sayımızın ise 1,5 milyonu bulacağını çok rahatlıkla söylüyoruz. Şu an itibarıyla Salda Gölü'nün diğer bütün noktalarını esas aldığımızda 1 Ocak'tan bu yana 400- 500 bin ziyaretçinin gölü ziyaret ettiğini söyleyebiliriz dedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Millet Bahçeleri Burdur Salda Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title