Haberler

DHA YURT BÜLTENİ-10

(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)1)RUS MAYIN TARAMA GEMİSİ VE ASKERİ RÖMORKÖRÜ ÇANAKKALE BOĞAZI'NDAN GEÇTİÇANAKKALE Boğazı'ndan geçen Rus Donanması'na ait SB-739 borda numaralı askeri römorkörü ile 908 borda numaralı Rus mayın tarama gemisi Vice-Admiral Zakharin Marmara Denizi'ne doğru yol aldı.

(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)
1)RUS MAYIN TARAMA GEMİSİ VE ASKERİ RÖMORKÖRÜ ÇANAKKALE BOĞAZI'NDAN GEÇTİ

ÇANAKKALE Boğazı'ndan geçen Rus Donanması'na ait SB-739 borda numaralı askeri römorkörü ile 908 borda numaralı Rus mayın tarama gemisi Vice-Admiral Zakharin Marmara Denizi'ne doğru yol aldı. Ege Denizi'nden bugün saat 10.30'da Çanakkale Boğazı'na giriş yapan Rus Donanması'na ait SB-739 borda numaralı askeri römorkörü ile 908 borda numaralı Rus mayın tarama gemisi 'Vice-Admiral Zakharin saat 12.00 sıralarında Çanakkale önlerinde oldu. Kilitbahir Kalesi ile Kilitbahir köyü dağında bulunan 'Dur Yolcu' yazısı önünden geçen Rus askeri römorkörü ve Rus mayın tarama gemisi Marmara Denizi'ne doğru yol aldı. Askeri römorkör ile mayın tarama gemisinin boğazdan geçişine Türk Sahil Güvenlik botu eşlik etti.

Görüntü Dökümü
---------------------
-Çanakkale Boğazı'ndan geçen Rus askeri römorköründen genel ve detay görüntü.
-Çanakkale Boğazı'ndan  geçen Rus mayın tarama gemisinden genel ve detay görüntü.

Haber-Kamera:  Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE,

=================================================

2)ÇEVRECİ BALIKLAR SAHİLLERİ TEMİZLEYECEK

HATAY İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İskenderun Kaymakamlığı, Belediye ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Şubesi'nin katkılarıyla 'çevreci balıklar sahili temizliyor' projesi başladı.
İskenderun Anıt Alanı'ndaki projenin başlangıç törenine İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Av. Murat Hayzaran, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, davetliler ve vatandaşlar katıldı. İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, kıyılarla denizlerin uzun süre korunması için çocuklar ve gençlerde çevre bilincini oluşturarak kamusal farkındalık oluşturmak zorunda olduklarını belirtti. Kutlu, "Türkiye çapında Deniz Ticaret Odası olarak 'Sıfır atık mavi' projesini, TURMEPA ile yürütüyoruz. Bir STK olarak çevreye duyarlıyız. İskenderun'un denizinin kirlenmesini istemiyoruz. Bu proje ile de farkındalık yaratmak isteniyorö dedi.

Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu da çevre duyarlılığına dikkat çekerek Türkiye'nin uzun sahil şeridi, yaygın iç sular ve nehir sistemleri sebebiyle önemli ölçüde balıkçılık kaynaklarını sahip olduğu, ülke olarak pozitif bir dış ticaret dengesine sahip ve ihracatını yaptıkları tek hayvansal ürünün balık olduğuna dikkat çekti.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Türkiye'nin kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek, gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak herkesin ortak görevi olduğunu söyledi.

KİRLİLİĞE DİKKAT ÇEKİYORUZ

Hatay'ın sahil şeridi uzunluğunun 183 kilometre olduğuna vurgu yapan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, "4 balıkçı barınağı, iki su işletme tesisimiz var. Açılışını yaptığımız proje ile plastik atıklardan doğa ve denizlerimizi koruma, yeni plastik atıkların denizlerimize karışmasının engellenmesi, çevre kirliliği konusunda farkındalık yaratarak denizlerimde meydana gelen kirliliğe dikkat çekilmesi amaçlanmaktadırö dedi.

Konuşmaların ardından anıt alanına yerleştirilen balık motifli geri dönüşüm kutusu törenle hizmete açıldı. Törenin ardından İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi tarafından vatandaşlara İskenderun Körfezi'nde yaşayan canlıları konu alan boyama kitabı dağıtılırken, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri de dondurma ikram etti.

Görüntü Dökümü
----------------------------
-Sahildeki içerisine plastik şişe atılan balık motifli heykel
-Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu'nun konuşması
-Hatay İl Tarım Müdürü Ergün Çolakoğlu'nun konuşması
-İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı'nın konuşması
-İskenderun Kaymakamı İskender Yönden'in konuşması
-Balık motifli plastik toplayıcı heykelin açılışının yapılması
-Dondurma ve boyama kitabı dağıtılması

SÜRE: 03'36"   BOYUT: 164 MB

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

=================================================

3)YOL KENARINDAKİ TARLASINDA YETİŞEN ÜRÜNLERİ ÜCRETSİZ VERİYOR

ÇANAKKALE'nin Bayramiç ilçesine bağlı Yahşieli köyünde çiftçi Necati Özden (64), yetiştirdiği domates, biber, patlıcan ve karpuz gibi ürünleri tarlasında, 'Şart, senet, sepet, kefil, kefalet, yüzde 50 indirim yok. İki al, bir öde, dolar çıktı yok. Küllüm bedava. Bahçeden ne yersen helal hoş olsun" yazılı pankart açarak dağıtıyor. Bayramiç ilçesine bağlı Yahşieli köyünde 20 yıldır çiftçilik yapan Necati Özden, son dönemde yardımlaşma duygusunun azaldığını belirterek, örnek bir davranışa imza attı. Özden yetiştirdiği domates, biber, patlıcan ve karpuz gibi ürünleri, Ezine-Bayramiç karayolu üzerindeki tarlasının yanında 'Şart, senet, sepet, kefil, kefalet, yüzde 50 indirim yok. İki al, bir öde, dolar çıktı yok. Küllüm bedava. Bahçeden ne yersen helal hoş olsun" yazılı pankart açarak bölgeden geçenlere veriyor. Yol kenarında açılan pankartı gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, ihtiyaçları kadar ürünü aldıktan sonra Necati Özden'e teşekkür ediyor.
'KEFENİN CEBİ YOK'
Yardımlaşma duygusunun yok olmaya başlaması nedeniyle her şeyin para olmadığını göstermek için böyle bir uygulama başlattığını belirten Necati Özden, "Kefenin cebi yok. Tarlada benim olup olmamam önemli değil, herkes ihtiyacı kadar ürünü tarlamdan toplayabilir" dedi.

Görüntü Dökümü
---------------------
-Piknik alanına dönen tarladan görüntü.
-Yoldan geçen araçlara karpuz biber patlıvan ikramından görüntü.
-Necati Özden ile röportaj.
-Yoldan geçen araçlardakilerle röportaj.

Haber-Kamera: Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ(Çanakkale),

==================================================

4)SASON'DA SUYUNUN ŞİFALI OLDUĞUNA İNANILAN ÇEŞMEYE ZİYARETÇİ AKINI

BATMAN'ın Sason ilçesi Yolüstü köyünde bulunan çeşmeye yurdun dört bir yanından ziyaretçi geliyor. Köylüler çeşmeden akan suyun şifalı olduğunu ve pek çok rahatsızlığa da iyi geldiğini öne sürüyor.
Çeşmeden akan suyun iltihaplanma, kireçlenme ve böbrek taşı gibi rahatsızlıklara iyi geldiğine inanan ziyaretçiler, köye geliyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçiler, hem suyu içiyor, hem de kaplara doldurup götürüyor. Yöre halkı, çeşmenin ve bulunduğu alanın turizme kazandırılmasını istiyor.

'HER YIL BİNLERCE KİŞİ BURAYA AKIN EDİYOR'
Sason'da öğretmenlik yapan Mehmet Bayındır, "Burada oteller olmadığı için vatandaşlar genelde çınar ağaçları altında veya dere kenarlarında konaklıyor. Gelenlerin faydalanması için bir market ve bir kahvehane var. Buraya gelen ziyaretçileri memnun bir şekilde uğurlamak istiyoruz. İlkbahar ve yaz mevsiminde yüzlerce ve bazen de binlerce insan buraya akın etmekteö diye konuştu.
Sudan içmek için geldiğini söyleyen Eşref Başaran ise, "Bu suyun burada bulunması köylüler için büyük bir avantajdır. Fakat yolu çok bozuk olduğu için buraya gelmek çok zor. Hem yolların, hem de bu çeşmenin çevre düzenlemesinin yapılması gerekiyor" dedi.
Köy sakinlerinden Hamdi Avunç da köye gelenleri konaklayamadıklarını belirterek, çeşmenin bulunduğu alanın çevre düzenlemesinin yapılması için çağrıda bulundu. Avunç, "Eğer burası düzenlenirse binlerce insanın akınına uğrayabilir. Turizm merkezi olabilir. Devletimizden istediğimiz bu düzenlemelerin yapılması ve turizme kazandırılmasıdır" dedi.

Görüntü Dökümü
--------
Çeşmeden görüntü
Çeşmeden su içenler
Ziyaretçiler
Köyden görüntü
Röportajlar
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kemara: BATMAN,
GÖRÜNTÜ BOYUTU: 732 MB


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Boğazı Marmara Denizi Çanakkale Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title