Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Doğu Akdeniz' mesajı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdogˆan, "Ada'nın ve bo¨lgenin zenginliklerinin sadece kendilerine ait oldugˆunu zannedenler, bugu¨n oldugˆu gibi gelecekte de, kars¸ılarında Tu¨rkiye'nin ve Kuzey Kıbrız Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kararlılıgˆını bulacaklardır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45'inci yıl dönümü nedeniyle KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında, "Sayın Cumhurbas¸kanı; Kıbrıs Tu¨rku¨'nu¨ barıs¸ ve o¨zgu¨rlu¨gˆe kavus¸turan 20 Temmuz 1974 Barıs¸ Hareka^tı'nın 45'inci yıl do¨nu¨mu¨nde, Tu¨rk Milleti ve s¸ahsım adına Kıbrıs Tu¨rk Halkı'nın Barıs¸ ve O¨zgu¨rlu¨k Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutlarım. Tu¨rkiye; Barıs¸ Hareka^tı'nı, Kıbrıs Adasının es¸it sahiplerinden biri olan Kıbrıs Tu¨rk halkının hak ve c¸ıkarlarını korumak amacıyla gerc¸ekles¸tirmis¸tir. Bu konudaki kararlılıgˆımızı tu¨m du¨nya bugu¨n de go¨rmektedir. Kıbrıs'ı kendi vatanından ayrı tutmayan kahraman Tu¨rk ordusunun, Kıbrıs Tu¨rku¨'nu¨n canı ve gu¨venligˆi so¨zkonusu oldugˆunda, 45 yıl o¨nce attıgˆı adımı gerekmesi halinde yine atmakta tereddu¨t etmeyecegˆinden kimse s¸u¨phe duymamalıdır" dedi.

'KARŞILARINDA TÜRKİYE'NİN KARARLILIĞINI BULACAKLARDIR'

Erdoğan, Barıs¸ Hareka^tı'nın 20 Temmuz 1974'te, uluslararası hukuka uygun bir bic¸imde, diplomasinin tu¨m yolları tu¨ketildikten sonra gerc¸ekles¸tirildiğine işaret ederek, şöyle devam etti.

"Kıbrıs meselesinde uluslararası mes¸ruiyet, bugu¨ne kadar oldugˆu gibi, bundan sonra da temel ilkelerimizin bas¸ında gelecektir. Kıbrıs'ta olası bir c¸o¨zu¨m, ancak Kıbrıs Tu¨rku¨'nu¨n siyasi es¸itligˆinin teminat altına alındıgˆı, gu¨venlik kaygılarının kars¸ılandıgˆı kos¸ullarda gerc¸ekles¸ecektir. Ada'daki gerc¸eklerin geregˆi olan bu hedeften hic¸bir kos¸ulda vazgec¸ilmeyecektir. Tu¨rkiye, her halu¨ka^rda Kıbrıs Tu¨rku¨'nu¨n refahının, gu¨venligˆinin ve gelecegˆinin garantisi olmaya devam edecektir. Ada'nın ve bo¨lgenin zenginliklerinin sadece kendilerine ait oldugˆunu zannedenler, bugu¨n oldugˆu gibi gelecekte de, kars¸ılarında Tu¨rkiye'nin ve KKTC'nin kararlılıgˆını bulacaklardır. Bu minvalde Tu¨rkiye, Ada'da adil ve kalıcı c¸o¨zu¨mu¨n sagˆlanması ic¸in, Dogˆu Akdeniz'de gerginligˆin degˆil, barıs¸ın hu¨ku¨m su¨rmesi ic¸in tu¨m imka^nlarını kullanacaktır."

DAYANIŞMA VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dayanışma vurgusu da yaparak "Tu¨rkiye ve KKTC arasındaki dayanıs¸manın, Tu¨rk halkı ile Kıbrıs Tu¨rk halkının kars¸ılıklı bagˆlılıgˆının gu¨cu¨nu¨ sorgulayanlar, ne kadar bu¨yu¨k bir yanılgı ic¸inde olduklarını acı tecru¨belerle anlamıs¸lardır. Kıbrıs Tu¨rku¨, Bu¨yu¨k Tu¨rk Milletinin ayrılmaz bir parc¸asıdır. Bu gerc¸egˆi degˆis¸tirme hayali ic¸inde olanlar beyhude bir amac¸ ugˆruna c¸abaladıklarını er ya da gec¸ fark edeceklerdir. Bu duygu ve du¨s¸u¨ncelerle, milli davamız ugˆruna canlarını veren aziz s¸ehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi s¸u¨kran ve saygıyla ya^d ediyor, Kıbrıs Tu¨rk Halkı'na barıs¸, huzur ve mutluluklar temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title