Haberler

Tunceli'de ekipler zehirlenen inekler için seferber oldu

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde merada otlatılırken zehirlenen 50 büyükbaş hayvanı kurtarmak için ekipler seferber oldu.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde merada otlatılırken zehirlenen 50 büyükbaş hayvanı kurtarmak için ekipler seferber oldu.

İlçeye bağlı Koyungölü köyü Şihamor mezrasındaki merada köylülerin ineklerini otlatan Mehmet Gülmez, hayvanların teker teker yere düştüğünü gördü.

Hayvanların öldüğünü fark eden Gülmez, durumu köydekilere ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen ekipler, sürüdeki üç ineğin telef olduğunu tespit etti. Ölen hayvanlardan örnekler alan ekipler, iş makineleriyle hayvanları toprağa gömdü.

Ekiplerce, sürüdeki 50 ineğe de ilaç tedavisi uygulandı.

Koyungölü köyü Muhtarı Ecevit Keser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanların zehirlenmeden kaynaklı telef olduğunu belirtti.

Köylülerden haberi alır almaz ekipleri aradığını anlatan Keser, şunları söyledi:

"İlçe tarım müdürünü aradım, veterinerler geldi. Ekipler hemen yerinde müdahale edip hayvanları tedavi etti. Ardından Tunceli'den bir ekip daha geldi. Telef olan ineklerden numuneler alındı. Köy çevresinde atık sular var, onların analizinin de yapılması için numune alındı. Asırlardır bu bölgeden hayvanlar gelip gidiyor. Biz böyle bir şeye bugüne kadar rastlamadık."

Besici Mahmut İnal ise iki ineğinin telef olduğunu belirterek, "Köyde tarla suluyordum. 'İnekler ölüyor' diye haber geldi. İneklerin yanına geldik ki hayvanlar sudan ya da başka bir şeyden zehirlenmişler. İki ineğimi birden kaybettim. Mağdur oldum. Geçimimizi ineklerle sağlıyoruz. Yetkililerin yardımınız bekliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Tunceli Ovacık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title