Haberler

DHA  YURT BÜLTENİ-4

1)DÜZCE'DE SELDE KAYBOLAN 6 KİŞİNİN ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR DÜZCE'nin Akçakoca ve Cumayeri ilçesinde meydana gelen sel felaketinde Esmahanım köyünde sel sularına kapılıp kaybolan 4'ü çocuk, 6 kişiyi arama çalışmaları Uğurlu köyünde sürüyor.

1)DÜZCE'DE SELDE KAYBOLAN 6 KİŞİNİN ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

DÜZCE'nin Akçakoca ve Cumayeri ilçesinde meydana gelen sel felaketinde Esmahanım köyünde sel sularına kapılıp kaybolan 4'ü çocuk, 6 kişiyi arama çalışmaları Uğurlu köyünde sürüyor. Düzce'de selden en fazla etkilenen yerleşim yeri Akçakoca ilçesinin Esmahanım köyü oldu. Selde, 4'ü çocuk, 2'si kadın, 1'i erkek olmak üzere toplam 7 kişi kayboldu. Önceki gün yapılan aramalarda, eşi ve çocuğuyla birlikte kaybolan Fatma Töngel'in (42) cesedi bulundu. Fatma Töngel, dün toprağa verildi. Kayıp 6 kişiye ise ulaşılamadı.  Arama çalışmaları, bugün sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başladı. Hem karada hem, suda hem de havadan drone ile yapılan çalışmalar, Esmahanım ile Uğurlu köyleri arasındaki bölgede yoğunlaştırıldı.
Jandarma Arama Kurtarma, AFAD, UMKE, AKUT, İHH, AKUT ve DAKE ekiplerinden oluşan yaklaşık 250 kişi bölgedeki her çalının altına bakarak arama çalışmasını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü
------------------------
-Arama çalışmaları.
-Detaylar
Süre: 03.03-Boyut: 342.9 MB
Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/DÜZCE,

===================================================

2)VİLDAN, ÇEKİÇ ATMA MÜSABAKALARINA KÖYÜNDE TAŞLA HAZIRLANDI

TOKAT'ta çekiç atma branşı ile uğraşan Milli sporcu Vildan Kelek (17), Azerbaycan'da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyat Yaz Festivali (EYOF) müsabakalarına köyünde ilginç bir şekilde hazırlandı. Hafta içi kent merkezinde normal malzemeleri kullanan Kelek, hafta sonları ise köyündeki evinin arkasında bulunan tarlada çekiç yerine taş fırlatarak hazırlık yaptı.
Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Manastır köyünde yaşayan Muhittin ve Güler Kelek çiftinin 6 çocuklarından 4'üncüsü Vildan Kelek, 4 yıl önce öğretmenin tavsiyesi üzerine çekiç atma sporuna başladı.  İl genelinde ve ülke genelinde yapılan birçok yarışmaya katılan Vildan Kelek, onlarca madalya kazandı. Milli sporcu olan Kelek, 21-28 Temmuz'da Azerbaycan'da yapılacak olan Avrupa Gençlik Olimpiyat Yaz Festivali (EYOF) yarışması için antrenman yaptı, Milli sporcu Kelek, hafta için arkadaşları ile birlikte antrenmanları yaparken, hafta sonlarını ise ailesinin yanına gittiği köyde, çekiç yerine taş kullanarak çalıştı.

'HEDEFİM OLİMPİYATLARDA YARIŞMAK'
Milli sporcu Vildan Kelek, "Ailemin yanına geldiğim zamanlar cumartesi ve pazar günleri antrenmanlara gidemediğin için ben de burada elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum. Teknik bir branş olduğu için maalesef malzemelerimizi yanımıza getiremiyoruz. Taş ile çalışıyorum. Tarlada koşuyorum. Nerede düz alan var ise orada yapmaya çalışıyorum.  Hedefim ise olimpiyatlarda yarışmak" dedi.
Milli Takım Antrenörü Mustafa Erol Karaca ise, "Sporcumuz Vildan Kelek bu yıl ülkemizi Avrupa Atletizm Oyunlarında temsil edecek. Vildan burada önemli dereceler elde etti. Çok kısa bir sürede bir hayli yol aldı. Avrupa Şampiyonasında ben final yapacağına inanıyorum" diye konuştu.
Vildan Kelek'in babası Muhittin Kelek ise, "Kızımdan ben birincilik bekliyorum. İnşallah orada bayrağımızı dalgalandıracak.  Kızımızın her zaman destekçisiyiz. Antrenmanlarında, çalışmalarında, her zaman yanındayız" dedi.

Görüntü Dökümü:
--------------------------
-Köydeki çalışmalarından görüntüler
-Taş fırlatarak çalışması
-Konuşmaları
-Babasının konuşması
-Normal malzemeler ile çalışması
-Antrenörünün konuşması

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ- Halil İbrahim YEL/TOKAT,
(538 mb)

===================================================

3)REYHANLI'DA, YEDİEMİN OTOPARKINDA 6 MİLYON LİRALIK SERVET ÇÜRÜYOR

HATAY'ın Reyhanlı ilçesinde, bir yediemin otoparkında değeri yaklaşık 6 milyon lirayı bulan motosiklet ve aralarında 'change' (şasi ve motor numarasının değişik yöntemlerle değiştirilmesi) edilmiş lüks otomobillerin de bulunduğu araçlar çürümeye terk edildi.
Reyhanlı'daki yediemin otoparkında 3 bine yakın motosiklet bulunuyor. Motosikletlerin büyük çoğunluğu trafik tescilsiz olmakla birlikte, çalıntı ve haciz gibi çeşitli nedenlenle el konulanlardan oluşuyor. Aralarında 2013 yılından kalma motosikletlerin bulunduğunu söyleyen otopark işletmecisi Mustafa Çalışkan, "Ekiplerin denetimlerinde yakalayarak getirip bize teslim ettikleri 3 bine yakın motosiklet bulunuyor. Sahipleri tarafından alınmayan motosikletler otoparkta adeta çürümeye terk edilmiş durumdaö dedi.
BAZILARI LÜKS 300 OTOMOBİL VAR
Mustafa Çalışkan, bazıları 2013 yılından kalma, bu güne kadar aralarında değeri 100-150 bin lirayı bulunan lüks otomobil olmak üzere 300 aracın bulunduğunu söyledi. Çalışkan, araçların hacizli, çalıntı ya da change olduğunu ifade etti. Otoparkta Avrupa plakalı araçların da yer aldığını söyleyen Mustafa Çalışken, bu araçların sahiplerine ulaştıklarını, ancak Türkiye'ye gelip almaları masraflı olduğu için terk ettiklerini söyledi.
REYHANLI PATLAMASINDAKİ ARAÇLARDA OTOPARKTA
Bunun yanında 11 Mayıs 2013 yılında Reyhanlı'da meydana gelen terör saldırısında ağır hasar görmüş araçların da halen otoparkta bulunduğunu söyleyen Çalışkan, otoparkta maddi değeri 6 milyon lira olan motorlu araç bulunduğunu alınmadığı içinde adeta çürümeye terk edilmiş halde olduğunu belirtti. Çalışkan, "Reyhanlı'daki terör saldırısından bu yana 2019 yılında geldik. O günden buyana alınmayan yaklaşık 3 bin motosiklet, 300 otomobil var. Maddi yönden değerlendirmek gerekirse, bugünkü değerle 6 milyon liralık bir servet çürüyor. Gerek motosikletler ve gerekse otomobiller zamanında alınmadı, şu anda çürümeye terk edilmiş haldedirö dedi.
ÇENÇ OTOMOBİLLER DE VAR
Suriye'de iç savaşın başladığı yıldan sonraki günlerde özellikle Avrupa'dan çalınan ve kaçak yolla Suriye'ye götürülüp sahte şase ve plaka ile Türkiye'ye getirilmek istenirken güvenlik kuvvetlerinin yaptıkları incelemede çenç oldukları ortaya çıkan lüks otomobillerinde bulunduğu araçlar da aynı otoparkta çürüyor. Otopark sahibi Mustafa Çalışkan, işyeri sahibi olarak 6 yıldan buyana alınmayan bu araçlar nedeniyle mağdur olduklarını belirterek şöyle dedi;
"Devletimizin bu soruna bir çare bulmasını talep ediyoruz. Ciddi anlamda mağdur olduk, otoparkımız sığmadığı için ikinci  bir otopark kiraladık. Devletimizden, bu araçların tasfiye edilmesini, tekrar ekonomiye kazandırılmasını istiyoruz.ö

Görüntü Dökümü.
--------------------------------
-Otoparktaki otosikletler ve  otomobiller
-Otoparktaki araçlardan detaylar
Otopark sahibi Mustafa Çalışkan konuşması

SÜRE: 05'18", BOYUT: 594 MB

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),

==========================================================

4)557 YILLIK ÜSTÜ AÇIK CAMİDE NAMAZ GELENEĞİ YAŞATILIYOR

TRABZON- Gümüşhane sınırında yer alan deniz seviyesinden bin 800 metre yükseklikteki Kadırga Yaylası'nda, 557 yıllık üstü açık çevresi 1,5 metrelik taş duvarla çevrili çift minareli camide, yüzyıllardır insanlar, açık havada çimenler üzerinde ibadetlerini yapıyor.
Trabzon-Gümüşhane sınırında yer alan deniz seviyesinden bin 800 metre yükseklikteki Kadırga Yaylası'nda, 557 yıllık üstü açık çevresi 1,5 metrelik taş duvarla çevrili çift minareli camide, yüzyıllardır insanlar, açık havada çimenler üzerinde ibadet ediyor. Yaz mevsiminin gelmesi ve yayla sezonun başlamasıyla Trabzon ve Gümüşhane'den yaylaya göçen çok sayıda kişi, Kadırga Yaylası açık camisinde bir araya gelerek namaz kılıyor. Bu yıl da Gümüşhane'nin Özkürtün, Kürtün, Trabzon'un ise Maçka, Şalpazarı, Tonya ve Beşikdüzü ilçe belediyelerinin katkılarıyla düzenlenen geleneksel 'Kadırga Otçular Yayla Şenliği'ne gelen ziyaretçiler, vakit namazlarını üstü açık camide kılarak, yüzyıllık geleneği sürdürüyor.
Camide ibadet eden Özkan Pekin, üstü açık camide ibadet etme geleneğini yaşatmaya çalıştıklarını belirterek,  "Her yıl buraya geliyoruz. Burada namaz kılınırken Allah'ın yüce hikmeti yağmur yağmıyor. Bizde bu geleneği nesilden nesile yaşatmak için çocuğumda burada namazımızı kıldık. Dedelerimizin atalarımızın tarihini mirasına sahip çıkmak son derece önemli" dedi.
'GELENEĞİ YAŞATIYORUZ'
Yaylaya üstü açık camide namaz kılmak için geldiğini anlatan Ömer Dural da "Namaz kılmak için geldik. Sabah hava güzeldi hava bozdu, ama namaz vakti bize tesiri olmadı. İbadetimizi icra ettik. Allah tüm İslam aleminin birliğini beraberliğini daim eylesin. Çocukluğum dönemlerinde 70'li yıllarda da bura böyle kalabalıktı. Bizde yine geldik, bu geleneği sürdürmeye çalışıyoruz. Manevi hazzı bam başka" diye konuştu.
'DÜNYANIN HER YERİNDEN GELİYORLAR'
İzmir'den bölgeyi ziyarete gelen Ali Atalar ise, yurt içinin yanı sıra dünyanın her yerinden üstü açık camiyi görmeye gelenlerim olduğunu ifade ederek, "Her yıl buraya gelerek yayla yapıyoruz. Bu camide muhakkak ibadet ediyoruz. Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon fethi sırasında konaklayıp burada namaz kılmış. Çevresi taştı, duvar sonradan yapıldı. Bu tarihi korumak ve yaşatmak gerekir" dedi.
İnsanların üstü açık camide huşu içinde ibadet ettiklerini söyleyen Ömer Topkara da, "Burada Fatih Sultan Mehmet askerleriyle cuma namazı kıldığı yer. Burası Mekke'den sonra bence en makbul olan bir yerdir. Namaz bitti, birazdan yağar, namaz sırasında ama etkilenmez insanlar. Burada huşu içinde ibadet ediliyor. Sırf burada namaz kılmak için yoğun ilgi var" diyerek herkesin üstü açık camiyi ziyaret etmesini tavsiye etti.

OTÇULAR ŞENLİĞİNE YOĞUN İLGİ

Kadırga Yaylası'nda düzenlenen 'Kadırga Otçular Yayla Şenliği' bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Yayla şenliğine katılanların çoğu bir gün önceden yaylaya giderek obalarda eğlenceler düzenledi. Kadırga Yaylası, çevre illerden ve yurt dışından gelen yaylacılarla dolup taştı. Sabah saatlerinde çevredeki obalarından gruplar halinde yola çıkan yaylacılar, Kadırga'da buluştu. Çevre illerden ve yurt dışından gelen yaylacılar, bölgede kurulan pazarda alışveriş yaptı. Pazar yerinde, Kürtün ekmeği, pestil gibi pek çok yöresel ürün yoğun ilgi gördü. Horon Düzü'nde binlerce kişiyle oluşturulan büyük halkadaki yaylacılar, yoğun sis ve yağmura aldırış etmeden saatlerce horon oynadı. Davul, zurna ve kemençe eşliğinde gerçekleştirilen şenlikte, yöre kadınlarının giyindiği rengarenk kıyafetler ilgi gördü. Şenlikte mahalli sanatçılar da konser verdi. Şenlik alanı dolduran binlerce kişi, renkli görüntüler oluşturdu.
'BURADA ATMOSFER BAM BAŞKA'
Şenlikte oluşturulan 'Otçu' komitesi üyesi Çetin Kılıç, şenliklerin tarihinin yarım asrı aştığını belirterek "Kadırga şenliği geleneği yarım asrı aşkın bir gelenek. Geçmişte atalarımız dedelerimizin başlattığı bu geleneği sürdürüyoruz. Burada atmosfer bam başka. Ata dede mirasımıza sahip çıkmak zorundayız. İmkanlar şartlar değişse de bu geleneği aslına uygun yaşatmak için emek vereceğiz." dedi.
'KIYAFETLER YAŞAM TARZIMIZ'
Almanya'dan tatil için geldiği memleketinde 'Ağasar' kıyafetiyle şenliğe katılan Ayşe Gürman, "İznimizi özellikle bu şenlik takvimine göre ayarlıyoruz. Çünkü burada doğduk, büyüdük. Bu topraklarımızı çok seviyoruz. Bu kıyafetler bize özgü, bu geleneği yaşatmaya çalışacağız" dedi.Şenliğe katılan Buse Erbatçı ise, "Bu kıyafetler bizim yaşam tarzımız. Şenliklerimiz hep böyle el ele kol kola birlik ve beraberlik içinde geçiyor. Şenliklerimiz hep böyle kalabalık" ifadelerinde bulundu.

Görüntü Dökümü.
--------------------------------
-Üstü açık camiden drone ile görüntü
-Namaz kılanlardan görüntüler
-Üstü açık camide namaz kılanlardan detaylar
-Röportajlar
-Kadırga şenliğine gelen kalabalıktan detaylar
-Şenlikte yöresel kıyafetleriyle uzun horon halkası oluşturan kadınlardan görüntüler
-Kemençecilerin birbirlerinin kafası üstünde kemençe çalması detayı

Haber: Fatih TURAN Kamera: Selçuk BAŞAR-İNAN KALYONRCU/DHA-TRABZON

=========================================================

5)TUZ GÖLÜ ÜZERİNDE NİKAH KIYDILAR

ANKARA'nın Şereflikoçhisar ilçesindeki Tuz Gölü üzerinde ilk kez gerçekleşen nikah töreni, renkli anlara sahne oldu. Damla Aygün ve Mert Koçak çiftinin nikahını kıyan Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Memiş Çelik, çiftin parlak fikrini takdir ederek, "Tuz Gölü'nü tanıtmak ve bu güzel anı yaşamak adına inşallah diğer nikahlara da örnek olur" dedi. Şereflikoçhisar Ticaret Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Levent Koçak'ın oğlu Mert Koçak, Damla Aygün ile dünya evine girdi. Çiftin nikah töreni, Tuz Gölü'nün orta yerine kurulan platformda yapıldı. Çiftin nikahını Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Memiş Çelik kıydı. Tuz Gölü üzerinde evlenme fikrini çok beğendiğini söyleyen Çelik, "Hem Tuz Gölü'nü tanıtmak, hem de bu güzel anı tekrardan yaşamak için inşallah diğer nikahlara da örnek olur" dedi. Çelik, nikahın ardından genç çifte mutluluklar dileyerek, evlilik cüzdanını gelin Damla Aygün'e verdi. Nikahlarıyla bir ilki başlatmanın gururunu yaşadıklarını belirten Damla Aygün ve Mert Koçak çifti, mutluluklarına ortak olan herkese teşekkür etti.

Görüntü Dökümü:
------------------------
Gelin ve damadın göle girişi
Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Memiş Çelik'in konuşması
Nikah töreni
Genel ve detay

Haber-Kamera: Zeynep GÖRGÜLÜ/ŞEREFLİKOÇHİSAR (Ankara),



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumayeri Akçakoca Düzce Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title